S niečím takýmto som sa na poliklinikach ešte nestretla. Zamknuté záchody, kľúč si musíte vypýtať v konkrétnej ambulancií, do ktorej idete. Tam je samozrejme na dverách napísané neklopat. Vy mate ,, močové " problémy, teda ste na záchode viac ako nie a toto ma hnevá. V čakárni veľa ľudí...
ved to je tak asi všade a už dosť dlho a ano skoro na každej je že neklopať, a aj tak všetci klopu. Tak ked ti treba na wc tak snád zaklopeš
Alebo vypytat si kluc na vratnici, tam ho zvycajne maju tiez
@klarissa25 práveže veľa chodím, v rôznych mestách som bola a toto vidím prvý raz. Prečo to je tak zariadene?
Úplne bežný jav a príde mi to aj normálne, inak si viem predstaviť, že by také záchody veselo využívali bezďáci. Je to tak preto, že to nie je verejná toaleta, ale toaleta, na ktorú chodia lekári, sestry a pacienti ich ambulancií a nie široká verejnosť.
u nás sú tiež otvorené, no len v takej väčšej poliklinike. potom máme ešte takú menšiu a tam už si treba kľúčik bohužiaľ tiež pýtať. no tak asi vedia prečo si to tak zamykajú, ľudia sú takí akí sú a niektorí vedia len ničiť všetko
Preco? Pretoze medzi nami ziju hovada, ktore su za bieleho dna schopne znicit to co ma sluszit pre vsetkych. Uz som pocula aj take, ze odmontovali umyvadlo, ukradli bateriu a vytopili pol polikliniky.
U nas sú tiež zamknuté. Stávalo sa, ze keď priatelka pýtala u sestričky kľúč, spýtala sa jej pred celou cakarnou ci ide na malú alebo na velkú ...
Stretla som sa s tým veľakrat a tiež ma to hnevá. Presne o to ide že človek, ktorý nemá potrebu ísť často na WC, to ani extra nerieši. Pripadne si vypýta kľúč 1 x a hotovo. No keď napríklad potrebujem ísť na toaletu aj 3 x za hodinu (hyoersenzitivny mechúr) tak je dost nepríjemné stále si ten kľúč pýtať. Niekedy to riešim tak, že si ho nechám, kým nejdem do ambulancie a ak niekto medzitým ho potrebuje, tak proste sestrička povie ze kľúč je vonku medzi pacientmi,a bez problémov ho dotyčnému dám. No toto sa stalo 1x za celú dobu,co chodím po lekároch.
Síce je pochopiteľné, že sú dôvody, prečo WC zamykat, ale potom by mal byť možno kľúč na nejakom dostupnom mieste v čakárni. Robila som na ambulancii, kľúče boli normálne zavesené pri dverách, nikdy nikto nám nič nezničil.
Je to tak zariadené ak tam chodia hocijaký okoloidúci, aj v podnikoch to býva aj u lekárov. Je na to viac dôvodov. Treba ti ísť na WC, zaklop. Vybavené.
@jaskolka nechám si ten kľúč u seba aj ja... :D ak hodinu čakám... vrátim.ked idem do ambulancie..
Lebo by si neverila co dokazu ludia. Humusaci, neupracu po sebe, ukradnu vsetko od toaletaku, zachodovej dosky aj baterie z umyvadla.
Takisto sa kradnu aj pribory a taniere, preto si clovek musi vsetko nosit z domu sam.
Doteraz si pamätám ako som bola v nemocnici na nezamknutých záchodoch - nebolo tam klučky len diery vo dverách a ani len dekel na záchode, len keramická misa a kvapkajúca nádržka...
Si bola prvykrat za svoj zivot u Dr.? Lebo toto funguje uz u roky rokuce. Normalne ked je to akutne zaklop,sestra ti neodkusne z nosa,da ti kluc a ty si ho nechas,prip.poziciavas inym.
Práveže klasika...Kvôli narkomanom, sexuchtivým, vandalom = ukradnutie batérie, stojanu na mydlo, toaletného papiera...Realisticky neverím, že sa raz dožijem nemocníc a záchodov ako v Nemecku, Rakúsku, Británii...Aj toalety sú dobrou ukážkou kultúry a vzdelanosti národa, bohužiaľ...
Môj zubar kedysi mal odomknuty zachod teraz je zamknuty treba si klučik pytať vraj mu tam chodili bezdomovci
Natrafila som na polikliniky, kde sa zamyká, aj také, kde nie. V niektorých zamykanie zdôvodňujú kradnutím vodovodných batérií a toaletného papiera (áno, sú aj polikliniky, kde majú k dispozícii toaleťák a papierové obrúsky) a ničením zariadenia WC. U nás na univerzite tak vrátnička náhodou prichytila chlapíka, ako vo večerných hodinách odchádzal s vymontovanou záchodovou misou...
@ivanaks presne chodi tam kde kto aj mimo pacientov z ulice a kadetade, ved z kavierne nam udrbali umyvadlo... proste to nepochopi ten co nezazije.. aj teraz som citala v sukromnej, ze sice je klucik v cakarni, ale maju na chodbach kamery a riesia to s policiou, pokradli im dosky a kadeco :D co nie je u nas privarene, prikovane, bez sance... alebo toalety hned pri vratnici a proste vidia kto tade s cim ide...
To existuje už roky, asi málo chodíš po doktoroch.