Ja viem ze to tu nepatrí a všetci v komentároch pôjdu proti mne ale chcem sa zdôveriť, lebo moja kamoška má s tým pošle vždy do... No mám 15 rokov a asi pred 2 a pol roka sa mi začal páčiť chalan Martin ( na farskom tábora, je z našej dediny a je o rok starší) . Páčil sa mi ale moc som to neriešila. A pred rokom to už začalo byť dosť také intenzívne. No pred rokom mi kamarát ( samo najlepší kamoš) napísal že samo vie ze sa mu páčim ale nechce má. Prekusla som to nejako. Martin je ministranlt takže ho stretávam na omšiach a vždy keď som ho uvidela tak zrazu boli teplo na hrudi a začalo rýchlo bit srdce. Keď som sa neho kukla tak som si všimla že sa na mňa pozerá ale vždy odvrátil zrak. Na Valentína som mu poslala valentinku... No a keď moja kamoška si s ním písala tak zistila ze in teraz nikoho nepotrebuje. Teraz je už na strednej, vidím ho dva krát za mesiac. Napísala so mu blahoželanie na meniny, na narodeniny. A pozerá sa na mňa v kostole viac. Minule mal držať tu knihu kňazovi ale pozrel sa na mňa a zabudol sa tak ho kňaz postrcil.. Každým dňom ho mam viac a viac rada. Zamilovala som sa do neho. Nikdy som nič také necítila. Ja viem ze ešte niesom na vzťah pripravená, veď som len deviatacka. Ale bojím sa že bude neskoro a on si nájde inú. Nevadilo by mi čakať do 18 len ak by som bola s ním ale bojím že nebude ten pravý a za ten čas by som si mohla nájsť pravého. A teraz strácam čas. Ale aj tak ho milujem.
Chcela som sa len podeliť.
Možno mi tu niekto poradí a čakám tu len zlú kritiku typu,, bože ty mladí už nemajú čo robiť ", ,, v 15 by už chcela frajera... "
Dopredu ďakujem za rady.
A ak ma niekto podobnú skúsenosť tak nech sa so mnou o tom podeli prosím. ☺
nepotrebuje. Teraz je už na strednej škole, vydávame sa a ho moja kamoška pýtala
@lia1902 napisala by som presne to,co
@jana_eyre ....nic a nikoho nestratis....co ma byt,bude...ver,ze ano
pozri...na dobre sa oplati cakat a netreba zbytocne tlacit na pilu,bud aka si,prirodzena...
a ak chodis do kostola,si veriaca-modli sa za svojho priatela,raz manzela....toto je najlespia vec,kt.mozes teraz urobit
zivot mas pred sebou,rozvijaj,co je na tebe dobre,na co mas talent...a Martinovia este pridu,moooozno nie,mozno je on ten pravy,ale to po case zistis.
@lia1902 co sa ma stat,sa stane...a ked aj on nieco k tebe citi,tak si na teba pocka...inak povzbudim ta,aj ja som s mojim manzelom od mojich necelých 15 rokov a tento rok sme oslavili 20 výročie...nic nie je nemožné
Jeej, to je také nevinné a bezstarostné ☺️ a pritom pre teba je to práve tá najväčšia starosť ☺️ užívaj si to 😉 keď raz budeš mať chlapa na krku, deti, záväzky a povinnosti, potom budeš na toto spomínať ☺️
Ja som s mojim teraz už manželom od 15 rokov. Máme už 2 deti, brali sme sa ako 25 roční a už sme oslávili 13.výročie svadby..... Nič nie je nemožné 😉
Ďakujem vám 😍😊
Prekvapili ste ma, to som nečakala 😀😊
@lia1902 mne sa tiez pacil prvy chlapec-martin....tiez som si myslela,ze nic krajsie a lepsie nechodilo po svete,bolo to pekne,platonicke,mozno ani nie,kto vie...ale patrilo to k tomu veku,no zivot isiel dalej a prisniesol este nieco krajsie.
@lia1902 som sa vrátila to tých mojich krásnych čias, kedy pokukovanie po ministrantoch bolo jedine, naco som sa do kostola tesila🙈. A kolko tam bolk takych o ktorych uz ani neviem, ze existuju. A boli to najväčšie lásky v mojom živote. Všetky. Jedna veľká skončila, prišla ešte väčšia 😍Poradiť ti neporadím, len ti poviem, že ak by ten 🔝 chcel aby ste boli spolu, urcite to zariadi. On je nato expert😍. Aaa Všetci mame pravo na lasku, je jedno ci mas 15 alebo 50 🙂 Laska je tAA najkrasjia vec na svete. Ak ju však nechces stratiť, nesmies ju ani vlastnit 😉
@lia1902 Tak Samo či Milan? 😵 Teraz je to pre teba tá najdôležitejšia vec na svete, ale o pár rokov si na Sama či Milana ani nespomenieš. Keď, tak s úsmevom. V každom prípade, keby chlapec niečo od teba chcel a páčila by si sa mu, urobil by niečo. Maj hrdosť a nevnucuj sa mu. To, že sa ti páči, vie určite.
@lia1902 dakujem ti za tuto milu diskusiu 🙂 Naozaj si mi pripomenula casy, kedy mojim najvacsim trapenim bolo to, ci sa ja pacim tomu chalanovi, ktory sa paci aj mne 🙂 Ako pise @zuzinapipina aj ja som chodila denne do kostola len koli ministrantom :D Nadherne obdobie. V tom case som si pisala dennik a strasne rada aj po rokoch si ho citam, vzdy mi to vycari usmev na tvari 🙂
Ale ku tvojmu “problemu”: Bud sama sebou, nesnaz sa na seba putat moc pozornost svojim spravanim. Bud mila, usmievava a prirodzena. Nehraj sa na nic, co niesi. Chlapci to prekuknu a ty budes potom za trubu 🙂 A hlavne bud trpezliva! Niektorym chlapcom trosku trva, kym si uvedomia, co chcu, alebo prejavia svoje city. Ak sa na teba pozera, to je dobry zaklad. Netlac moc na pilu a vyckavaj, on sa osmeli 🙂 A keby aj nie, tak pridu este mraky napadnikov a medzi nimi aj ten pravy. Modli sa za svojho nastavajuceho manzela a Boh zariadi, ze sa stretnete v pravy cas a na spravnom mieste 🙂 Mozno s Martinom nebudes teraz, mozno sa na cas vase cesty rozidu, mozno si prejdete obaja par vztahmi, ktore vas vyformuju a vy sa opat stretnete neskor, ked uz obaja budete vediet, co vo vztahu chcete a budete pre seba ti pravi 🙂 Takze si uzivaj toto obdobie, pis si dennik ak chces a bud prirodzena a trpezliva 🙂 Prajem ti vela stastia a lasky!
No on sa už viac krát vyjadril že má nechce. Ale my sme aj tak obaja taký hanblivi a tichi.
@lia1902 Toto som zazila takze ta chapem. Pravda je vsak taka ze ked muz (hoci mlady) chce zenu tak robi vsetko preto aby ju ziskal. Treba si uvedomit (a pamataj nato aj v buducnosti) ze ked sa chlap chova ze si mu ukradnuta... tak si mu ukradnuta. Ked sa budes ponizovat valentinkami a podobne nebude ta mat radsej, skor mu prides zufala. Tento typek vie co citis a kasle na to. Pozor inak na nahly prejav zaujmu a nejakej akcii. Zamilovanej kamoske sa tak stalo ze boli niekde v partii, chalan mesiace ignorovania hodil za hlavu, cely vecer spolu a skoncilo to v posteli. A rano? Zase rovnaky ignor - len vecer nebolo s kym si uzit tak chalan isiel na istotu.
@mala_hobitka chcem byť s ním ale pochybujem o tom
Že budeme spolu
Ako to bolo v tej perinbabe? .... MLAADIII, CHCEL BYCH TO ESTE JEDNOU ZAZIT😊😊😊Prajem ti, aby si nasla svoje stastie a tesila sa z neho najviac ako sa da!
To je take krásne .. až som si spomenula ako som môjho budúceho manžela spoznala nám strednej ked som mala 16 a už sme 8 rokov spolu mame dcéru a budúci rok šan berieme 😊 Tie začiatky sú najkrajšie. Moj muž sa tiež tváril že som mu nesympaticka a stále keď prešiel okolo mna v škole mal blbu pripomienku, až kým som mu nevysvetlila, že mi to je neprijemne a ked som takáto hnusná nech to nerobí tak okato, že prekrúca očami keď mám vidí a otáča hlavu na bok. O 3 mesiace má pozval nám rande 😁 vraj to robil Naschval aby som si ho viac vsimala 🤦🏻♀️😁
Ja som sa s manželom zoznámila keď som mala 16 rokov. Tento rok sme oslávili 18 výročie svadby. Je to milé, že sa ti Martin páči, ale na lásku je najprv treba priateľstvo. Tak skús nájsť príležitosť, kde by ste sa mohli bližšie spoznať a skamarátiť sa. Držím palce.
Mimo kostola sa stretavate a rozpravate?
Aj ked ste obaja hanblivi,tak nic vam nebrani sa kamaratit a stretavat ☺ .. casom najlepsie uvidite, ci nakoniec budete spolu alebo nie... ako si sama napisala, si mlada a teda mas este casu dost na "rozhodovanie" ☺
@lia1902 ja by som ho uz asi nekontaktovala na tvojom mieste. Pises mu blahozelania, pises mu na facebooku, posielas valentinky... moc tlacis na pilu. On uz vie, ze sa mu pacis, tak sa nemusis viac vnucovat. Ono ho to moze viac odradit. Teraz sa uz snaz byt len mila a usmiata, ak sa mu aj ty pacis, tak dalsi krok musi spravit teraz on. Chlap nemoze mat pocit, ze je stvana zver, on je tu dobyvatel, takze mu daj priestor trosku, nech sa prejavi 🙂
Ďalší problém je to že chcem ísť na strednú školu na internát, to by znamenalo že by som ho možno stretla dva krát za 3 mesiace.
Tak čo mám robiť ?
@lia1902 vykašli sa na neho. Choď na školu kde chceš. Toto je iba poblaznenie. Ale tozistiíš až časom... Len si neskaz budúcnosť preto, lebo sa snažíš o niekoho kto o teba nemá záujem. Blokol ťa lebo nechce s tebou chodiť...Ten chalan za veľa nestojí.. Ale určite choď na tú školu kde chceš ísť! Ak máte byť spolu tak budete. A ty to nijak neovplyvníš. Rob to čo chceš, užívaj si život a časom niekto príde, niekto nový alebo možno aj on, ktovie. Ale neprisposobuj si život kvôli nemu!!!
ja len tolko, ze tvoje riadky su strasne mile, take pubertacko nevinne 😊 uzivaj si jeho nesmelu pozornost, ale skus sa zamestnavat aj niecim inym aby si sa nesustredila len na neho a tvoj zaujem ani nech nie je prilis okaty.. zrejme sa mu pacis, ked pozera ale zase neviaz sa.. uzivaj si mladost, bud troska nedostupnou, ale usmievavou.. a uvidis ako sa to vyvinie.. ale ver mi, ze takychto lasok zazijes viac 😊