Zamestnanec Sociálnej poisťovne

momo289
10. aug 2021

Dobrý deň, nájde sa tu dobrá dušička ktorá pracuje na Socialke a vedela by mi pomôcť s jednou vecou? (Pn,materske) velmi by ste mi pomohli. Vopred Ďakujem 🤗🤗

nafka0483
10. aug 2021

@momo289 Nepracujem na SP, ani vela zien tu nie, ale naprike tomu mame vo veciach prehlad a vieme poradit. Takze sa pytaj konkretne, popis situaciu a poradime ;)

momo289
autor
10. aug 2021

@nafka0483 uz aj predosle si mi komentovala 🙂 tak skusim.
Od 1.10.2020 som v Lidli
Od 19.2. na pn kvoli rizikovemu tehotenstvu.
Zo sociálky mi odpísali ze sa vypocitava materska z prijmov pred pn. Ale kazdy mesiac aj pocas pn mi edte lidl posiela napr. Dan,nadčasy, tetaz nejake dan z bonusov atd. Bojim sa ze mi to zle spriemeruje, tak som si chcela overit ci to bude ozaj iba prijem pred PN.

nafka0483
10. aug 2021

@momo289 Ved uz si tu mala zalozenu diskusiu presne na tuto temu a tam si dostala odpoved, nie?

momo289
autor
10. aug 2021

@nafka0483 no len tam som nepisala o tych platbach od zamestnavatela pocas pn. A na to mi nikto nevie ani odpovedat tak skusam.

nafka0483
10. aug 2021

@momo289 Pisala si, ze ti chodia nejake centy na ucet, ja som sa ta este pytala za co su tie centy, co mas na vyplatnej paske. A to SP ti odpisali, ze obdobie PN sa vylucuje.

momo289
autor
10. aug 2021

@nafka0483 su to dane z bonusov tak mi povedali na mzdovom.
Za marec mi prisla dan z min roka, v aprili nadcas preplatili (po3 mesiacoch preplacaju)
Jun,zas nadcas
Jul august mi prislo po0.19 centov

momo289
autor
10. aug 2021

@nafka0483
Ano ale bezne pocas pn nedostava daco od zamestnavatela. Preto ma to pletie.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
10. aug 2021

@momo289 Prepac, neviem co znamena dan z bonusov. Ak si dostala bonus, tak dan z neho platis ty, nie oni ti davaju dan.
A neviem co presne sa mysli na paske pod nepenaznym plnenim. Ale snad @zalka by vedela v tomto poradit.

nafka0483
10. aug 2021

@fidka79 Ty podla coho vies, ze nema narok? Pisala niekde termin porodu a vies ze nesplni podmienky?

momo289
autor
10. aug 2021

@nafka0483 ďakujem, neviem praveze potom preco mi posielaju na uzet a este to aj zdanuju. Nerozumiem tomu a tetuska na mzdovom ma tiez vypla lebo sa sla spytat asi. Tiez mi len povedala ze mi to nepojde do priemeru. Len neznela presvedcivo. Bola by skoda prist o dobru matersku kvoli takejto blbosti.
Ale velmi ti dakujem za zaujem a radu 🙂
@fidka79 narok mam na matersku, kedze pracujem od roku 2016. Tu ide len o to ze som minuly rok bol chvilku na urade prace zo zdravotnych dovodov. A potom nastupila v oktobri do prace. Ale ja mam splnene vsetky podmienky na to aby som MAtersku dostala, dostavam aj tehotenky prispevok. 🙂

zalka
10. aug 2021

@momo289 podľa výplatnej pásky ti tie sumy vôbec neovplyvnia výšku materskej, vôbec sa nebudú brať do úvahy, nakoľko z tých súm nie sú platené odvody do SP ...
máš z toho platené len odvody do ZP čo sa musí vždy z každého príjmu a daň ale tam máš uplatnenú nezdaniteľnú čiastku takže daň nie je stiahnutá žiadna.
Neboj sa.

momo289
autor
11. aug 2021

@zalka veľmi pekne ďakujem ❤️❤️❤️ ste poklad ze ste si nasli cas 🤭🤭

@nafka0483 ďakujem ❤️🤗❤️