Prečo skoro všetci zamieňajú výrazy VON a VONKU?? To je také ťažké naučiť sa to správne? Sme VONKU - ideme VON. Nie naopak! Už je rarita, ak to niekto napíše správne.
Toto je len kvapka v mori všetkých možných výrazov, ktoré ľudia nepoužívajú správne.
Skoro v kazdej diskusii tu na koni, kto pouzije jeden z tychto slov, tak ho pouzije zle.
tak aspon vies, ze sem prispievaju vacsinou zeny z vychodu, ked je to podla teba v kazdej diskusii
Keď už, tak JEDNO z týchto slov
Idem do doktora je podľa mňa topka 😆
@simona20201309 ano, prepac, isla som povodne napisat “jeden z tychto vyrazov” 🙄
Skus napísať administratorom tejto stránky, aby sa pri vytváraní účtu robili testy zo slovenského jazyka ✌
Konečne by mohla minimálne polovica uzivateliek MK ľahšie dýchať.
Ak ta takéto veci dokážu vytočiť, musíš to mat v živote ťažké 😀
@simona20201309 ano, vytaca ma este aj to, ak drviva vycsina zien nevie pouzivat predlozky S a Z. 🤦♀️ A ked uz aj maju deti v skole a mohli sa to od nich naucit.
Aspoň nevymrie nárečie
Vidíš, dobre, že píšeš. Nikdy som sa nad tým nejako nezamyslela. Som z východu a bežne v hovorovej reči chodím "vonku" Pritom som nemala žiadne problémy so spisovnou slovenčinou. Asi sa nad tým teraz viac zamyslím pri tých slovách. 🙂
Viac mi píli uši keď počujem, alebo čítam : "nechápem tomu"
@autorka ale nevzbĺkni. 😆 Chcem mať tak pohodový život, aby ma hnev voči neznalosti iných donútil napísať diskusiu s takýmto tónom. 😀 Ty si to musíš v živote robiť naozaj ťažké. Ja mám gramatiku v malíčku ale rozhodne sa do nepríčetnosti nevytáčam pri ostatných. Niekedy skomoleninu polúštim a idem ďalej. Prajem ti, aby ťa v živote aj ďalej vytáčala len banalita ako krivá gramatika. 😂 Ženy nájdite si hobby alebo poproste mužov, aby si vás viac cenili. Tieto výkriky menejcennosti sú hrôza. Veľa ľudí serie na gramatiku a takýto nárek je im len do smiechu. Rovnako aj mne a to ju ovládam. 😀 Je úplne normálne človeka slušne opraviť ale bez emócií. Tu je rozkošné ako sa hnevkáte nad niečím, čo normálny človek síce neprehliadne ale ani takto príliš nerieši.
@123andy123 nárečí nevymre.
Víš prečo ? Lebo ja vyprávam po svojém, ale písat vím spisovne.
Do to kedy vidzel písat hentak .
(Ber s humorom) 😀😀
@maca1984 pobavilo
...lebo medveď na štyri je maco 🙃
Skus pochopiť, že sú ľudia, ktorí po ukončení SS nepoužívajú písanú reč (šofér, kuchárka, ...). Potom sú ľudia, ktorí síce žijú na SK, ale študovali v zahraničí (napr CR, úplne iná gramatika). Sú rôzne poruchy, kedy sa človek nedokáže naucit pravidlá pravopisu. Potom sú ľudia, ktorí už roky žijú v zahraničí. Ďalej, nie každý bol v skoole čistý jednickar, nie každému išla slovenčina, nie pre každého je to priorita...
Ty ovládaš pravopis, super. Ak by ti tu teraz dal nejaký matematik vyrátať komplikovaný príklad zo 7roc ZS, možno by si nevedela. (Možno ano, netusim)
Ten kto neovlada pravopis, môže byt oveľa úspešnejší v živote ako ty. Takže skus sa na to pozerať trochu z iného uhla a prosím neodsudzuj a nevysmievaj sa.
Poznám aj inzinierov a doktorov, ktorí majú vlastné firmy, veľmi úspešne, ale písané písmo používajú minimálne a tiež robia občas nejaké tie chyby v emailoch a sms.
Čo ti ja viem? Idem vonku a keď už budeme von, tak budem nad tým rozmýšľať 😅😅😅
@kiwi3 a takze to mam brat tak, ze podla toho poznam “vychodnara”? 😀
Tak na toto som alergicka.
Ja ked pocujem kolegynu povedat "stamade" je mi vtipno.
Mna viac ako zle pouzivanie slov irituju tieto anonymne otazky 😎
...mňa vytáčajú do vývrtky anonymné diskusie,kde chce byť autor dôležitý ako neviem čo a sám píše,ako tatár bez diakritiky.. 😝😜
Keď druhým vyčítam smietku v oku, aspoň si z toho svojho odpracem brvno✌️
Ak mas deti, tak dufam ze ich takto afektovane neupozornujes na chyby.
To je teda životný problém.ja som mala.jednotky zo slovenčiny a teda že neviem kedy sa používa kde/kam, von/vonku a ani dve/dva auta napr. Vždy mi to dakto vysvetlí a aj tak si to nepamätám, ale napr s/z mk príde logické a viem to používať.
Ja neviem, ale nie je to nejaka regionalna zalezitost? Lebo ja nemam v okoli nikoho, kto to pouziva 🤷🏼♀️