Ahojte, začali ste sa venovať nejakej záľube až v dospelosti, ked už ste mali deti atd.? Myslím nieco také, ze ste zacali chodiť na hodiny nejakej aktivity cisto kvoli sebe. Napríklad ja som v detstve nechodila na ziadny krúžok, proste rodicia ma nikam nechceli zapísať, (možno kvôli financiám, neviem) aj ked som velmi chcela chodiť na nejaky šport (atletika, tanec, gymnastika, plávanie...) alebo hudobný nástroj. Teraz mam 5r dieťa a pozeram jej nejaky krúžok, čo by ju bavil, a dosť vela sportovisk ponuka aj kurzy pre dospelých. A normálne ma to zase láka naučiť sa niečo nové 🙂 Sem s vasimi skusenostami a inspiraciami 🙂
@danz smelo do toho 🙂 viac povedať netreba ...také aktivity sú super pre duševne zdravie aj dospelého človeka. Ja som teda rok pred tridsiatkou dostala fotoaparát a snažím sa tomu venovať a ukradnúť si nejaký ten čas pre seba popri 13 mesačnej dcérke a je to super oddych a konečne sa nejako realizujem. Ja som zas pre zmenu mala krúžky ale ako dieťa som nikde nejako extra nezapadla do žiadnej partie v nich, tak ma to teraz už tak neláka a radšej si vyberiem jedného človeka s ktorým vybehnem fotiť. Za skúšku nič nedáš, keď sa ti nebude páčiť, skúsiš niečo iné.
@danz Ja som chlap, ale určite skús. Ja som až v 28 rokoch začínal so šachom aj posilovňou, lebo som nemal na nič čas... Určite tvoj postoj je správny učiť sa nové vecí aj keď si staršia. Mamina napr. začala v 40tke chodiť na zumbu, urobila si tiež novú celkom náročnú profesiu v 45ťke (pečiatku). Čiže treba len skúsiť, že čo by ťa bavilo..
Začala som behať, turistika, v zime sneznice, korčule, ale aj viac kino,
@danz ja chodim plavat, chodza a bicykel a okrem toho mi staci kniha, no moj manzel si splnil sen a chodi na keramiku - tocenie kruhoch.
Ja som ako dieta chodila na tanecnu, karate, gymnastiku, hadzanu. No najviac som chcela kone - zial to mi nedopriali - vraj som malicka na kone.
A tak, jedneho dna okolo 30-ky, ked som uz mala druhe dieta, som si zaplatila kurz jazdy na konoch. A po nom som si nasla iny klub a tam jazdim podla moznosti kazdu nedelu. A kym budem vladat, budem jazdit. Nie je nic lepsie ako na dve hodiny vypnut hlavu - mam pohyb, som na cerstvom vzduchu, konecne neriesim seba, deti a robotu. Len konik a aktivny oddych.
Ja som chodila na zumbu, chvíľu aj pred tehotenstvom potom aj po pôrode. No úžasné odreagovanie
Chodila som na jogu, kurz plavania pre dospelych, zacala som behat.
Ja idem chodit na krasokorculovanie 🙂
@danz Zacala som venovat sa cviceniu.
Urcite detom dopraj aj kruzky, skoly ich maju zadarmo, alebo smiesnu cenu. Deti nemusis nikam vozit, ani k nim hladat au pairku, ktora to bude riesit.
Ako dieta som chodila v skole na velmi vela kruzkov
Ahoj,super je,že čím máš väčšie dieťa,tým skôr to môže byť parťák. Napr.ja som začala v 34.rokoch znova lyžovať po 17.rokoch! Teraz po pár lyzovačkách som mnou lyžuje 10r syn a dokonca malý 3r sa tiež tento rok začal učiť. Čokoľvek, čo ťa láka treba skúsiť, relax je dôležitý. Či je to umenie alebo šport, smelo do toho!
@danz ano, zacala som hackovat az po detoch a dovolim si povedat, ze som sa to naucila paradne 👌 dcera zacala chodit v septembri na capoeiru, tak ja sa to ucim popri nej, okrem toho chodim tancovat 😁
@danz ale inak ti ako lektorka jogy mozem povedat, ze veeela ludi zacne s jogou aj v dochodcovskom veku a to ja fakt nerobim easy peasy jogu 😁 najskor mozno nevladzu, nejde im to, ale ti, ktori to nevzdaju, sa vedia uzasne posunut aj v takomto veku a je ich velmi obdivujem, takze urcite nevahaj s niecim zacat po tridsiatke 🤷
@katarinaba ahoj vies mi napisat kde chodis? Tiez je to mojim snom. Dakujem
Ja som si doplnila vzdelanie, teda navysila a teraz uvazujem ist na kurz talianciny, kedze ju milujem.
Naucila som sa sit,hackovat,chcem ist na kurz malovania. Chodim na kurzy malovania nabytku,ucime sa rozne techniky. Stale vymyslam,v com sa zdokonalit. Moj problem ke,ze chcem vediet vsetko naraz. Cvicit chodim od vysky,mam rada spolocnost ludi pri cviceni,vyberam si take skupinove ako joga,zumba a podobne. A tento rok by som chcela zacat chodit plavat,lebo neviem,no mne je na plavarni strasna zima,ale snivam o tom,tak sa musim dokopat. A v lete by som sa chcela po 15tich rokoch vratit ku kolieskovym korculiam. Este som mala nieco v plane,nenapadne ma teraz.
@kikulienkadd tiez idem po 17 rokov na lyze😅
@kikulienkadd, @mon29 tak to holky nezabiť sa. :D Veselú lyžovačku prajem...
@kim2028 vďaka 😉 odvtedy už lyžujem 8 rokov a zatiaľ žijem 🤭
@mon29 super rozhodnutie, nebudeš ľutovať 👌
@mon29 Hruba Borsa, klub konskeho pola
@danz Okolo 30-tky ma chytili rucne prace. Naucila som sa hackovat a teraz sa snazim naucit sit - s pomocou youtubu 😀
Ale po skonceni VS som si splnila sen a zacala som tancovat spolocenske tance. Kvoli urazu som prestala, potom prislo dieta... ale ked krpec trocha podrastie, chcela by som sa k tomu vratit😊
Maľujem obrazy, začala som až v dospelosti, netušila som, že má to bude až tak baviť a drží ma to dlho
ja som začala všeličo, naučila som sa štrikovať, občas maľujem, spravila som si vodičák na motorku a z toho sa stala najväčšia láska -jazdím na motorke ❤ Tento rok si spravím kurz profi pilota dronov
Ja som začala v 35 -ke lyžovať po 20 tich rokoch, manžel v 43 rokoch snowboardovat a chcem ísť ešte na kurz tanca a určite ešte dačo vymyslím 😀😀
@danz chodím plávať, keď má syn plavecky tréning.