Založenie s.r.o. elektronicky

shmoulinka1
16. jún 2017

Ahojte,
riesili ste si niekto zalozenie sro sama elektronicky?
Mam OP s chipom, nainstalovane aplikacie, vyplnam formular na ohlasenie zivnosti (a tam chcu prilozit i "zapisovy formular".
Predpokladam, ze myslia Navrh na zapis do OR. Ten vyplnam na https://www.justice.gov.sk/Stranky/O...ej-podob....
Ale narazila som zrejme na problem, ze ked chcem dat podpisat ten formular na navrh do OR, chce to komercnu aplikaciu Qsign od Ardaco, kde podla vsetkeho treba zaplatit licenciu, ak spravne pozeram, na tento ucel asi tu za cca 95e na rok? Cize kvazi bezplatne viem podpisat elektronicky len ohlasku zivnosti, kde usetrim na kolkoch? Budem mat jednu viazanu zivnost. Ale mozem tam prilozit len nepodpisany formular Navrhu na zapis do OR?
Cize nakoniec po tolkych hodinach vyplnania a scanovania sa sama nikam nepohnem a oplati sa mi radsej si zobrat firmu, co mi to zalozi? :(

"Pri elektronických podaniach dostupných na portáli www.slovensko.sk, ktoré vyžadujú autorizáciu kvalifikovaným elektronickým podpisom, je potrebné mať inštalovanú aplikáciu na vytvorenie podpisu D.Signer/XAdES. Výnimkou sú podania na obchodný register a podpisovanie príloh pri elektronických službách JKM, pri ktorých je na vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu nevyhnutná komerčná aplikácia požadovaná Ministerstvom spravodlivosti SR a Ministerstvom vnútra SR."

meluela
16. jún 2017

@shmoulinka1 ja som robila sice len zmenu do OR ale technicky ide o to iste .. vystacila som si s nejakym bezplatnym qsignom ale uz neviem co vsetko som vtedy chaoticky naistalovala. Dobra rada je robit to vsetko v Intertnet Expoleri lebo niekedy sa to tvari ze to aj fici na inom prehliadaci ale zrazu sa objavi nejaka absurdna chyba ktora sa v IE neobjavi. Plus pri vybere certifikatu treba odkliknut moznost filtracie a dat ten spravny (uz neviem ktory z tych dvoch to je ale tusim ten s kratsou platnostou). No ale tymto chcem povzbudit ze da sa to spravit, aj ked ta to bude stat trochu nervov (teda uprimne viac nez dost ... ale za celkovu usporu to stoji). Mna vtedy zachranila jedna perfektna mamicka odtialto ktora mi pomohla prekonat chyby v procese (kedze to niekto naprogramoval tak ako naprogramoval). Drzim palce 🙂