Zalepene oči u mačiatka

kuroyuky
25. jún 2020

Ahoj chcem sa opýtať. Máme doma male maciatka asi trojtýždňove, všetky su v senniku. No jednému z nich začalo tiecť z očí a dneska ich malo uplne zalepene. Vyčistili sme mu to teplou vodou tak ich už aspoň otvorilo. Vraj su hnisave oči celkom bežné u mačiek a že by kychalo alebo niečo tak to nie. Zatiaľ skúsime ocianku alebo harmancek no našla som na nete nejaké kvapky s ociankou Ocuflash sa to vola no neviem ci to môžem dať aj mačke.

elzusa
25. jún 2020

to bude nejaká infekcia, naše posledné mačiatka to tiež mali, boli sme normálne u veterinára, pichol všetkým atb a hneď sa im polepšilo, pravdepodobne to preniesla mama mačka

kuroyuky
autor
25. jún 2020

@elzusa keď ono to ma zo všetkých mačiek len ono jedno tak neviem

elzusa
25. jún 2020

tiež to začinalo tak, že iba jedno to malo a postupne všetky, práve tým, že je to infekčné

kittykat22
25. jún 2020

@kuroyuky Ocuflash sa dava aj kralikom 🙂

kuroyuky
autor
25. jún 2020

@kittykat22 ja sa len bojim ci mozem maciatku dať kvapky ktore niesu urcene pre macky ci viac neuskodim ako pomozem

bona69
25. jún 2020

@kuroyuky môžeš aj naše majú a dávam aj framykoin očný a už je to skoro ok

deti95060810
25. jún 2020

my sme boli s mačiatkom u zverolekára...vyčistil a mačiatko dostalo aj injekciu...Stálo to 5 e.

hdpe
25. jún 2020

Našim mačkam vždy pomohlo vymyvať očka repikom,Normalne urobím čajik a tamponom utriem pár krát očká za deň aj 5x. Väčšinou po dvoch dňoch sa to zlepši. Framykoin nie je na predpis?

karpina
25. jún 2020

Treba antibiotika. Očny framykoin mast alebo kvapky. Ziadne byliny nepomôžu, len budete predlžovať infekciu a dostanú to aj ostatné mačiatka.

cecilia29
25. jún 2020

Urcite injekcne atb. ....zatial ocuflas

mirabelia
25. jún 2020

Zažila som podobnú situáciu, veterinárka mi odporúčila tobradex mastičku (ona je na predpis, ale pošťastilo sa mi bez neho)...ale najlepšia je očianka rostkovova - sypaný čaj. Pekne vylúhovať, precediť cez sitko a počkať kým vychladne a pekne umývať očká s vatovým tampónom, 2-3 krát denne 🙂 Tá očianka je super, mám 9 ročného kocúrika, ktorý už nevidel na očká, akoby mal šedý zákal, dva mesiace som mu robila výplachy očí s očiankou a beťár krásne vidí a už vystrája a pobehuje 🙂

ildiko36
25. jún 2020

@kuroyuky no my mame tiez male maciatka aj starka..a vsetky mali zapalene oci😏kazde 2hod. sme umyvali s harmancekom a mama dala normalne framikoin mast ani to nepomohlo hneď..kus bolo lepsie a dlhsie vydrazalo a znova sa zalepilo..po 2tyzdnov uz vyzera dobre

mondolina
25. jún 2020

Uniflox, kvapky, len bylinky nepomôžu.

ponyza
9. jan 2022

@mirabelia tu ocianku mo potierate oko z vonka ci aj do ocka kvapkate?

kikazoe
9. jan 2022

kludne do lekárne, povedat čo mačiatku je- daju kvapky detske na oči a repikom dva krat denne čistit

111blanka
9. jan 2022

@kuroyuky treba ho dat prehliadnut veterinarom,okrem zapalu oci moze mat usny svrab,parazity,(bezna vec u maciatok)nech ho poriadne osetri.

mirabelia
9. jan 2022

@ponyza ja som mala veľké šťastie, že môj kocúrik spolupracoval (bolo samozrejme potrebné držať ho za voľnú kožu na krku, to ho uzemnilo a bol relatívne pokojný) čiže ja som do toho výluhu namočila vatový tampón, ktorý som nevymačkala, takže bol poriadne nasiaknutý, čiže som mu to kvázi do toho očka vyžmýkala...to som robila dva krát denne ... Potom som ho jemne utrela so servítkou. Čiže základ je dostať to do očí...ja som robila silnejšie výluhy..tri čajové lyžičky na 150 ml vody. A niekedy som potom na záver aplikovala aj mastičku Tobradex, je síce na predpis ale záleží na akého lekárnika natrafíte. A na bakteriálne a infekčné ochorenia oči sú dobré kvapky TRAUMAPET, tie dostať napríklad na mojalekaren.sk .... 😊

ponyza
9. jan 2022

@mirabelia ste poklad dakujem

ponyza
9. jan 2022

@mirabelia lebo som sa mu to bala dat do oci

ponyza
10. jan 2022

Davam mu od stredy do oka mast ocnu co nam dal dr.Aj tu ocanku davam a stale zmuri na to oko.normalne sa bojim