Dievčatá čo máte doma tieto úžasné stvorenia.. Čo im dávate do klietky ako podstielku? Mojej sme na mieru vyrobili budú takú asi 120cmx100 cm a obložená je doskami. Ako podlaha laminát.. Len už roky jej dávam na podlahu staré uteráky a handry, ktoré potom vždy periem a už ma to nebaví vždy prať tak by som jej chcela zmeniť podstielku. Piliny nechcem lebo to roznosí po byte a seno neviem ( nechcem aby si cikala do sena, keď jej tk náhodou ujde)..
nemá tam nič. všetko sme skusili a vsetko si odsunula a rozkusala. samozrejme má zachodik, ten už je sučast jej príbytku, ale neznesie nič iné. aj tak je takmer stále pustena ked sme doma.
no a čo sa týka tej užasnosti 😀 aj keď teda no.. ľubím ju to je pravda, ale všetky tie rozkusané káble, lišty, stena rozhryzená, ventilátor, optické káble, nabíjačky, sluchadlá 😀 to jej asi nikdy neodpustím 😀 aj keď sme stále davali extra pozor, práve tá minuta "ticha" a sprostej zhody náhod kedy sa niekam zašila a niečo našla nam vždy bola osudná 😀
naposledy mala extra ulovok a to kábel od vysávača. to už som naozaj plakala 😀
@banderaska29 nas je volne pusteny, do klietky nedavaj uz nic, oni to nemaju radi, podhrabu, vyhodia koniec 😈😅 nase kable su tiez v katastrofalnom stave, v koberci vykusana diera, postrhavane omietky a to nehovorim, ked pride jar ako ma ruju a vsetko znackuje, vtedy mam chut ho pustit do lesa na skusy 🙈 a aby som nezabudla velmi radi serú a čuraju na pohovky ludske
@zobaka no naša princezná prekusala aj žalúzie na spodu terasových dverí, čiže jedno okno máme do pol ako keby vytiahnuté žalúzie, lebo vypadli 😀 je to niekedy naročné, ľubim ju ale už nikdy viac by som si zajka nekupila
@banderaska29 no je to narocne, kto by to povedal, ze 🙂 on je inak zlaty, spolocensky, stale za nami chodi, ale 3/4 dna rozmysla co by zle urobil a robi hovadiny, kazdopadne ten piesok, alebo kusky podstielky si daj do zachoda a handry a uteraky vyhod, nas ani seno nechce, nemá ho rad ani na jedenie a pod sebou bordel neznesie, ma klietku cistu len zachod, miska s vodou a svoj válovcek kde ma granule na jedenie
@zobaka naša nemá nič tam, vonku ma koberček z ovcej vlny a tam ma pelech kde sa rada pechorí 🙂 pri komode. tam sa dáma rozvalí a spí cely den a v noci buntoší 😀
@zobaka
@banderaska29 tak naša nekúše. Keby rozkusala čo i len jeden kábel muž mi ju asi zarezal takže na toto som vždy dávala pozor a naučila sa že káble, steny, gauč a nič čo nieje jej sa nekúše. mňa sem tam keď má svoju dobrú náladu tak kúše a ťahá za rukáv :D s tým čúraním na gauč máme skúsenosti 🤦 aj wc má v bude, nejak sa jej tam nechce vždy cikať... Takže preto rozmýšľam čo dať ako podstielku..
@banderaska29 nas nespi nikdy, ja to nechapem, nezmar
Nas kralik ma v klietke kobercek, taky z Lidla akoby kratky behun bez strapcov, vyhoda, ze sa v nom nezachytava seno, dobre sa prasi aj perie, lepsie ako uteraky a pod . V rohu ma zachodik, tam ma ako podstielku take drevene peletky, ale nekupujeme ich uz v superzoo, tam su uz dost drahe, a malicke balenie, tie iste maju aj v Obi, 15 kg vrece, a vydrzi to velmi dlho, lebo staci dat len troska, oni potom nabobtnaju ked sa tam vycika a je ich habadej. A presne ako tu uz niekto pisal, luubime ho velmi, ale kralika uz nechcem nikdy viac. A ozaj pozor na neho, aj ked kable nekuse, nas tiez 2 roky nic, ani si ich nevsimal a jedneho dna zrazu hop, prehryzol elektricky kabel na bezeckom stroji za 1200 eur. A stihol aj startovacie kable co boli na zemi a kabel k pc, vsetko behom relativnej chvilky..
@zobaka oni spia niekedy aj s otvorenými očami 😀 znak je ten že pozerá tak prituplo a pravidelne dýcha a nereaguje na meno 😀 vtedy viem že spinka dievčatko naše 😀 no je to nezmar ale zasa ked skočí ku mne na gauč a pozeráme spolu tv tak vtedy sa roztápam
@lubmar my ho máme už vyše 4roch rokov a raz rozkusala gauč ale to ešte za mládí.. Od vtedy nič a nemyslím si že je ten typ kusavý... To si objednala s lidl shopu?
@banderaska29 fakt spia so zatvorenými očami? 😀 Lebo moja ak teraz je v búde a čumí do blba už asi polhodinu.. Ja som si myslela že je dajaká divná, preto to robí..
Nas je uplny lenivec, nebeha po byte, len si lahne na jedno miesto a v klietke ma dolu take tie podlozky pre psikov a zachod s peletami, ale v poslednom case rebeluje a nechodi na zachod...
@aaalenkak jednorazové?
Ano a menim raz do tyzdna ak neocika.
@aaalenkak len moja dosť ciká aj mimo wc, to by bolo nákladné každý deň je dávať nové
@banderaska29 este ako mlady sa zvykol na par sekund rozvalit, ze ho vyplo uplne ako zajace, ked odkvecnu do spanku, ale uz roky nie, chodi spat pod vanu, lebo tam sa niekedy odprace na pol dna a vyjde ako velky pan po redbulle, za mna najkrajsie a najmilsie zveratka, ale dabli
Nie, neobjednavala som na shope, lebo tam su furt vypredane, klasicky kupila na predajni, tam ich maju skoro vzdy, treba vystihnut, ked ich budu mat, vzdy po par tyzdnoch byvaju, ale treba cistu bavlnu, ziadny pogumovany spodok ani nic podobne, keby ho chcel kusat, stoji okolo 6.90 eur a je to rozmer cca 60x120, taketo https://www.lidl.sk/p/livarno-home-bavlneny-kob...
Mi jej nedávame do klietky žiadnu podstielku.Vsetko odhrnula..Treba hlavne záchod jej dať aby si naň zvykla
@lucia851 záchod ma už od začiatku ale nechce tam cikať veľmi
skus ju davat na zachod pravidelne, my sme ho tam ucili od zaciatku a čura len tam, ked mu treba uteka na zachod aj cez cely byt a v klietke po jedeni vzdy, ked sa naje treba ju polozit na zachod a cakat, ona to pochopi, aka je stara? lebo toto treba ucit od malicka
@zobaka 4 roky má
pfu, tak to uz neskoro, skoda, ze ste ju nenaucili ako babatko, ale vyskusat pravidelnost mozes
Ahoj, treba kupit kralikovi zachod, velmi rychlo si zvyknu, lebo su to cistotne tvory, zachod s mriezkou, cize kralik sedi na cistom, na dno zachoda pod mriezku davame podstielku, taky tuhsi piesok, zachyti to aj pachy, to uplne jednoducho vzdy vyhodis a umyjes a kralik nema absolutne ziadny bordel v pelechu