Dobrý večer 🙂
Prosím Vás, dcéra ma do školy spraviť projekt na tému "Grafické fotografie - základné funkcie", respektíve čo všetko sa dá s týmito fotografiami spraviť, nejaké efekty. Hľadala som na internete, ale moc sa do toho nerozumiem, články sú veľmi odborné.... 😒 Prosím, našiel by sa tu niekto, kto by poradil?? 😉 Bola by som Vám veľmi, veľmi vďaná 🙂 😵 😵
Skuste si pozriet na youtube graficke upravy fotografii, to je vzdy aj s ukazkami, navodmi... napr. vo photoshope alebo inych grafcickych programoch. Mozno pre predstavu lepsie, ako si citat nieco 🙂
15 rocna hadam vie porozumiet aj textu pisanemu troska odbornejsie.
Ale k veci: Vsetky funkcie su vymenovane v menu kazdeho fotoeditora, staci si ich opisat. A ak by slecna stlacila F1 alebo vyhladala Help k danemu programu nasla by aj popisy funkcii. Viac jej netreba vypisovat. Nech si pekne projekt spravi sama, staci ju naviest. Co budes za nu s pomocou MK za nu pisat aj diplomovku?
@alica1811 prepac, ale dcera ma 15r. prepdokladam, ze vie pisat a citat a aj pouzivat "uja googla". mala by skusit urobit ten projekt sama. ja si nepamätam, ze by v tom veku moja mama za mna isla do kniznice (internet bol este v plienkach, ak uz vobec bol na svete) a hladala mi informacie na prace do skoly 😕
@bubelko mala som 15, chodila na priemyslovku a pekne robila zadania sama. Otec strojar mi akurat kontroloval ci dobre, ale nemyslim, ze sa chystal pomahat, len si chcel pomastit svoje strojarske JA a mama ako zdravotna sestra mi mohla pomoct akurat tak, ze by mi prelepila prst aby by som sa pichla kruzidlom. Moje deti si robili vsetky ulohy aj zadania same. Maximalne sa dosli poradit ako dalej. Este aj ked mali ruky polamane, tak si robili same na notebuuku co som si pozicala z roboty a ja som im len tlacila. Je sice pravda, ze som o tom, ze robia same presviedcat niektorych ucitelov, ale co zvladli spravili same nacas, co sa nedalo, tak sa odlozilo a dorobili neskor. Aj ked by som mohla za syna nejake vykresy spravit lavou zadnou, tak odovzdaval v zadaniach len vypocty a vykresy odovzdal az ked nemal sadru. No ale je verejnym tajomstvom, ze ja som krkavcia mater, ktora svojim detom nezametala cesticky 😅
@malabiba to je sice mozne, ze je jej zitina odpoved na 2 veci. ale neviem, dcera ma 15r, nemala by takyto projekt dokazat zvladnut spravit sama? lebo jej dcere bude tiez na 2 veci to, ze za nu robi v tom veku mama. myslim, ze cielom projektu je to, aby sa ziak naucil hladat, triedit a spracovat informacie... potom to tak aj vyzera, ze maju dospele osoby problem pouzit vyhladavac... 😖
@alica1811 skús napísať bližšie - koľko má dcéra rokov, na koľko strán to má byť - grafická fotografia neexistuje - iba grafika a fotografia, resp. grafická úprava fotografie - nie sú to základné grafické úpravy fotografie?