Chcem sa spýtať či je možné cestovať mimo okres medzi 1a 5hodinou rano bez toho aby na kontrolovali kam idem ?? Ďakujem za odpovede
@lussinka792 moze co hovoris ze nie
@sebfran Áno, môžeš.
Môžeš. Nemôžu ťa pokutovať.
Stále platí Uznesenie vlády č. 123 - uverejnené v zbierke zákonov č. 94/2021. Takže medzi 1-5 hodinou v noci sa môže voľne pohybovať, bez kontroly .
od vcera su kontroly v noci sprisnene
mna zastavili cez den okrem vsetkych papierov co som mala ok policajti okrem tychto dokladov cize negativny test ako aj doklad preco si tam a tam kontroluju aj ci nie si hladana hladany pytali sa aj kde pracujem ....stala som tam cca 10 - 15 minut celkovo dokym si overili ci nie som hladana cez pocitac alebo vysielacku...
@sebfran to uznesenie od 25.3. platí iba pre dovolenky do zahraničia. V rámci SR ostáva v platnosti voľný pohyb medzi 1-5 hod.v noci.
@teleskop nie, uviedla som cesta za účelom starostlivosti o blízku osobu 2* a 2* nič nepýtali. Keby aj...nie som povinná nosiť doklady o zdravotnom stave mojich blízkych.
Jediné čo by spravili ak človek odmieta zaplatiť pokutu je, že to oznámia úradu verejného zdravotníctva, tam písomne uvedies výnimku a všetko je ok.
Ľudia robia bohužiaľ chybu že platia na mieste, t.j. s pokutou vyjadrujú súhlas.
Čiže aj keby som šiel cez pól slovenska medzi 1az 5hodinou rano tak má za take veci nemôžu pokutovať ani sa vypytovať ?
Urcite nie