Zákaz predaja áut od roku 2035

9. júl 2022

Co si myslite co bude s automobilovym priemyslom nasledujuce roky?Odsuhlasili, ze od r.2035 sa budu vyrabat iba elektromobily kvoli ochrane ziv.prostredia.
Kamarat pracuje v BMW elektro auta a celkovo aj ine znacky elektro aut su drahe, baterie odidu o par rokov a su fin.narocne a likvidacia baterii bude zase len odpad pre planetu.Mali poradu kde nemecke vedenie tlaci na predaj elektro aut nevedeli akceptovat, ze nas trh je konzervativny

autor
9. júl 2022

A ludia nekupuju, ak tak obmedzene.Ako to bude dalej s autami?Dali by ste prednost elektro?

judar
9. júl 2022

Tak to bude s autami ako doteraz...tisicky az statisicky ich skonci na tzv. " pustnych parkoviskach", ktore je este ktomu vidiet cez satelity z vesmiru...takze takto skoncia

andreagartnerova
9. júl 2022

Švagor tiez predáva auta a zrovna BMW, len tie autá majú takú cenu, že pochybujem, že si to bežná rodina môže aj dovoliť. Je to fajn, ale za mňa je to auto malé, hlavne keď potrebujem dať aj kočiar aj iné veci do kufra.

marca12
9. júl 2022

Je to blbost. Nemame kapacity na vyrobu tolkej elektriny a ani to nebude mozne. Koncept a vizia je jedna vec,ale z praktickeho hladiska je to nemozne,takze toho sa nebojim.

maris5
9. júl 2022

Elektro auta nie su buducnost.
Teraz si predstav, ze len 20% aut, ktore teraz existuju budu elektro auta. Kde sa budu nabijat? Na to nemame dostatocnu elektricku siet. A kopec inych problemov...

soldi
9. júl 2022

Co si pamatam, tak elektro a aj hybridy budu povolene

danielinaa
9. júl 2022

@marca12 presne tak. Museli by vyrábať kvantum elektriny, ale elektrárne nechcú. Museli by postaviť množstvo nabijatelnych staníc pri tom kvante áut co teraz je, prerobiť elektrické stĺpy lebo tolky odber elektriny by nezvládli. Po celej Európe len za 13 rokov. To je utopia.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
9. júl 2022

Zijem mimo svk, mame bmw hybrid. Osobne si myslim ale ze ak by boli len elekro automobily bude problem s elektrinou. Aj ked teda do 2035 maju moznost to zariadit tak aby jej bolo dostatok...

Uvidime co nam zivot prinesie....nevieme co bude zajtra ci o rok tak naco sa uz teraz trapit tym co bude 2035

domak2
9. júl 2022

@luscious mňa skôr zaujíma koľko a akej energie je potrebné na vyťaženie vzácnych kovov na výrobu tých batérií a ich recyklovanie. Tu nejde o problém pri zmene ale o to ze sa spomínajú len pozitíva, tak ako pri veterných turbinach a solárnych paneloch, kde realita je úplne inde.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domak2
9. júl 2022

@luscious ja tomu rozumiem, ale vravím, nikde som nevidela nejaké porovnanie ci je to vôbec vyhodne, robiť tak obrovské vrty a ťažbu. Keď už by chceli byť tak eko, tak by sa mali osobne auta úplne zredukovať a investovať do verejnej dopravy a služieb. Ale to by zas nemal každý 2 auta, tak to asi nikto nespomenie

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
9. júl 2022

@sense neexistuje. Utiahnu to iba jadrove elektrarne a tie sa nestavaju ako huby po dazdi,to je zdlhavy proces a hlavne nikto nechce jadrove elektrarne,takze je to nemozne. Mozno o 50rokov,ale aj to pochybujem.

marca12
9. júl 2022

@luscious kone 😀

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
horislava
9. júl 2022

Kvôli ochrane životného prostredia???!!!?? Dobra blbosť!!!!!! Tieto autá zničia planétu!!!! Na výrobu jednej litiovej baterky do tohto auta minú 10000000000l vody!!!! Neviem presne koľko si nepamätám ale hrozne veľa!!!!vraj eko riešenie skôr idiotizmus!

zuzinka888
9. júl 2022

Mozno budeme musiet ak vyleti cena benzinu na 4€ ako som dnes citala.(dufam, ze to bolo Jobovka)

natalala
9. júl 2022

Ja s tym suhlasim, uz teraz sme kupili novy plug in hybrid a este planujeme nejaky mensi elektro po meste. Likvidacia baterii je problem, to je fakt, ale verim ze sa aj toto technologicky posunie a zlepsi do buducna.

brembo
10. júl 2022

Ja k tomu poviem toľko,že najväčšia protagonistka elektrošrotov v EU jazdí na benzíne. 2035? Úplne smiešna idea. Až sa im zrúti autopriemysel,budú padať siete kvôli preťaženiu,tak si to rozmyslia. Veď už niektoré značky majú výnimku.

olimuc
10. júl 2022

2035 je datum pre EU … zvysok planety bude veselo produkovat, co chce a kde chce, uz vidim
Cinu, Indiu a USA ako ekologicky jazdia na elektriku a VW a BMW ako nicia svoje fabriky v Mexiku a USA. …Na papieri vyzera vsetko krasne a idealne, ale realita je uplne ina. Ked vymyslia ako transportovat tovar bez velikanskych lodi, zrusia vsetky super luxusne vyletne lode, kt produkuju viac CO2 ako xy aut dohromady, tak by toto rozhodnutie malo nejaky zmysel. Ale je jednoduchsie zakaz nieco, co ma vplyv len na pohodlie posledneho maleho obyvatela ako hladat globalne riesenia.

daniela2202
10. júl 2022

Neboj.... dovtedy tu už nebudeme

vroni
10. júl 2022

Toto je typický idiotske rozhodnutie EÚ. Obsahovo úplná kravina, hospodársky samovražda, ale pre uvrestanych ekoteroristov libiva, tak to schválime. Nič to, že je to úplná chujovina, mame 13 rokov na to, aby sme ten zákaz zmodifikovali tak, aby si na ňom zodpovední ešte dobre namastili vrecka. Iný význam to nemá.

ciernysokol
10. júl 2022

Ale ved nie je problem. Elektriku si vyrobime v uholnych elektrarnach 😀
Ale vazne-na elektroautach nie je nic eko, skutocne nam nikdy neprospeju, ale je to vynikajuci nastroj, ako ludi obmedzit na slobode.

3petka
10. júl 2022

Tak zatiaľ schválili že sa nebudú vyrábať autá so spaľovacím motorom, nie že na nich nemôžeš jazdiť. Jasne budú zrejme nejaké obmedzenia. My sme si napríklad zaobstarali hybrida nakoľko sa to uberá týmto smerom. Samozrejme je staršie a baterka je stále ok s dobrou kapacitou. ( 7 ročne). Ale sme max spokojný.

katulienkax
10. júl 2022

Do roku 2035 sa eu rozpadne a budeme naďalej jazdiť na benzine