Zakalené novozaložené akvárium

16. jan 2021

Ahojte akvaristi, prosím vás po akej dobe ste mali novozaložene akva pekné, číre..?

autor
16. jan 2021

A po akej dlhej dobe ste pridali rybičky do akva? 🙂

syslik81
16. jan 2021

dala som tam pripravok na odkalenie pockala tyzden a kupila rybky ... mam tam jednu na cistenie a ta ide jak fredka ... takze nemam ani problem s riasami ..

marcellka32
16. jan 2021

Dobrý filter treba kúpiť a prisavnika rybu..manžel sa o to stará, ale stále je pekne čisté

marcellka32
16. jan 2021

A treba sledovať ph vody, poradia ti v obchode

patus_2
16. jan 2021

Novozaložene akvárium bude pár dní zákalene. Dôležité je, či je založené správne. Najprv by sa malo založiť akvárium iba s rastlinami, dnom a vodou. Rybky do akvária až po 3-4 týždňoch. Teraz však môžu ísť slimaciky-kotulky, levatky. Čím viac rastliniek, tým to bude lepšie a jednoduchšie 😊

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moninah
16. jan 2021

Nase bolo taketo, ked som pri zakladani noveho akva zle premyla piesok.

patus_2
16. jan 2021

To vyzerá zamutene ako od piesku to by malo do 2-3 dní sadnúť. Ešte to môže byť aj nalevnik, ten zvykne tiež byť na začiatku, ale aj toto by malo postupne za pár dní zmiznúť. 🙂

natali03
16. jan 2021

Ja som kupovala taký prípravok na odkalenie.. a vlastne dávam ho stále, keď vymením vodu 🙂 asi crystal water, ale nie som si istá, nie som doma .

autor
16. jan 2021

Ďakujem vám, snáď to za pár dní bude OK 🙂

babybubik
16. jan 2021

Podelím sa o vlastnú skúsenosť. Vždy som chcela akvárium a keď som ostala na materskej a deti boli väčšie, rozhodla som sa založiť akvárium. Kadečo som načítala, nakúpila prípravky a po založení nejaké rybky skapali a ja som ich priebežne dopĺňala a asi som mala smolu, že som vždy doniesla niečo s rybkou z obchodu a do polroka rybky pokapali. Najčastejšie sa na nich objavili také biele bodky a ani prípravok na to nezabral. Potom som zakladala znova, kúpila lepší filter, kontrolovala vodu, čistila filter, ale aj tak bol výsledok podobný. Po asi troch razoch som to zabalila s tým, že toto nie je pre mňa. Akvárium som pri sťahovaní darovala. Až som prišla do zamestnania, kde v niektorých kanceláriách mali akváriá a kolegovia boli zaslúžilí akvaristi. Ožila som, kúpila som si set v Hornbachu (cca 60l akvárium ) a začala znova. Akurát, že ma kolegovia zvozili, že netreba byť taká útlocitná a že to časté vymieňanie vody a čistenie filtra spôsobilo, že rybky boli choré. Založila som akvarko, dole štrk, rastlinky od kolegov a kúpila som 2 prísavníkov, Po týždni mi priniesli gupky. Povedali mi že ak mam dosť rastlín, rybky budú mať dosť kyslíka. Tretinu vody z akvaria mením raz za tri mesiace, vtedy vyčistim aj filter, kúpila som si taký "vysavač" na výkaly, ten použijem keď mením vodu. Žiadna chémia, nič do vody nepridávam. Rybky sa veselo množia a ja sa z akvária pri minimálnej starostlivosti teším už tretí rok.