Zajace

25. aug 2021

Dobre rano,
neviem ci sa to mozem opytat tu ale skusim. Kupili sme dvoch zajkov pre deti, mali to byt samicky, evidentne Eliška je Eliáš. Maju 7malych. Samceka sme oddelili. Jedno to male je take akoby pozadu. Jedno je vacsie uz, pat takych rovnakych a jedno este stale ruzove mensie. Prezije to? Da sa mu nejak pomoct? Nechce sa mi detom vysvetlovat ze umrel jeden.
Samicka je krmena granulkami pre zajkov, semienkami, zelenym aj zeleninou zo zahrady. Myslim ze hladom netrpi. Drobce sme nechytali len nakukame obcas ci podrastli.
Odchova ich vsetky?
Su to normalne zajace, nie domace. Su vonku v zajacniku za domom.
Dakujem

daridari11
25. aug 2021

Nepáči sa mi, keď sa deťom kupujú živé hračky. Ak už nastane so zvieratkom nejaký problém, bolo by fajn navštíviť veterinára.

dusankomoj
25. aug 2021

Prečo hračka? Veď ak tie zajace nemačkajú,neobliekajú,nevozia v kočíku...,tak je to skôr spôsob,ako sa naučiť starostlivosti, zodpovednosti a láske k zvieratám. A tiež by som sa opýtala veterinára,alebo chovateľa ako postupovať😉

autor
25. aug 2021

@daridari11 mame doma vselijaky zverinec a uprimne som ich chcela rovnako ako decka. Neviem ci to je problem ani ako odniest 6dnoveho zajaca k veretinarovi.

autor
25. aug 2021

@dusankomoj mame ich od znameho a ten mi odporucil nechat to na "prirozdeny vyber" 😣

dusankomoj
25. aug 2021

Tak potom nechať. Aj to patrí k životu.😔

daridari11
25. aug 2021

Skús na veterinu zavolať a poradiť sa. Dá sa odchovať aj maličký jedinec, ja som na fľaši odchovala mačičky-sestričky. Netuším, čo sa podáva malému zajkovi, ale určite spôsob existuje. Pokúsila by som sa ho zachrániť a nie nechávať to na prirodzený výber ako Ti tu radia.

tasticka59
25. aug 2021

Pri tolkych malych je prirodzene, ze zajacica sa nevie o kazde jedno postarat rovnako, no isto sa mu da pomoct. Najlepsie si zavolat veterinarovi a porait sa priamo s nim co a jak by ste mali s nim robit

kuka221
25. aug 2021

Moji rodičia chovajú zajace 50 rokov určite. Nikdy sme žiadneho neochovávali na fľaške a pod. Staváva sa že keď ich má veľa tak niektorého vyvleče z hniezda lebo nemá toľko mlieka. Akebo sa už narodí niaky slabší jedinec - takého máte zrejme aj vy. Vo väčšine prípadov umrel, keď aj prežil bol už stále taký menší od ostatných

lindusss2016
25. aug 2021

Znamy ti radi dobre, nechaj to na prirodu. Co chces zachranovat 6 dnoveho zajaca? Za prve, je velmi velka sanca, ze ho matka odhodi, ked s nim budete manipulovat a za druhe, zbytocne peniaze, aj ked prezije, bude furt slaby a chorlavy. Nech si s nim poradi sama

nesmiemzabudnut
25. aug 2021

Zavolajte na veterinu, poradia Vám. Príde mi to lepšie ako nechať to na prírodu. Sme v 21.stor.