Zajac útočí na malú samičku

natka256
3. sep 2022

Ahojte. Potrebujem radu.
Pred 2 mesiacmi som si kúpila zajaca. Jedná sa o samca. Rozhodli sme sa, že mu kúpime spoločnosť. Dočítala som sa, že najlepšia voľba je samička. Dnes som ju kúpila ale ako sa dali k sebe, ju samec začal najprv okuskávať. Následne sa do nej pustil. Vydaval popri tom divné zvuky. Oddelila som ich. Čo treba urobiť? Postupne ich dávať pomaly k sebe alebo skôr ju dať preč? Za každú radu budem vďačná.
Ďakujem

misulka22
3. sep 2022

@natka256 su kastrovani?

natka256
autor
3. sep 2022

@misulka22 samec nie je. Samička je ešte malička

nikaeli
3. sep 2022

Neviem ti poradiť, ale keď ich budete dávať k sebe, buďte radšej zo začiatku pri nich. My sme mali samičku a zvažovali sme samca, no boli sme upozornení, že si vôbec nemusia 'sadnúť' a môžu si navzájom ubližovať, jeden druhého napádať. Tak sme do toho nešli.

anjelicek26
3. sep 2022

Co si konkretne cakala, ked si dala nevykastrovaneho samca ku samicke?

natka256
autor
3. sep 2022

@nikaeli Mne práveže povedali, že by sa mali zniesť aj keby sú samička a samička. Jediná vražedná kombinácia je samec a samec

korylan
3. sep 2022

@natka256 ako starý je samec? Ak má okolo 6mesiacov a viac,už mohol začať skákať na parenie.

kittykat22
3. sep 2022

@natka256 vies ze kralinda moze mat male od 4 mesiacov? Aby si tam za chvilu nemala skolku. Neviem kto ti dal radu ze sa kralici budu v pohode znasat - ale kecal. Kralika treba nechat najskor vykastrovat a potom mesiac pockat kym k nemu kralicicu nastahujes.

natka256
autor
3. sep 2022

@korylan samec ma maximálne 3 a pol mesiaca.

@kittykat22 ďakujem. Také informácie som nedostala. Od nikoho. Suseda má samčeka so samičkou, obaja nekastrovaný a naučili sa na seba. Taktiež bola samička daná neskôr

kittykat22
3. sep 2022

@natka256 ak ma sused kralika a samicu tak to musi mat 200 malych kralikov. Ved oni dokazu rodit kazdych par mesiacov

misulka22
3. sep 2022

@natka256 ja chovam kraliky a je uplne logicke ze ak das nekastrovaneho samca ku nekastrovanej samici tak sa bude chcet parit a kedze je samica mlada a parit sa nechce bude k naj agresivny.ak chces mat dvoch kralikov spolu tak jedine kastrovanych ! Ved jej moze ublizit, oplodni ju chuderu hned na prvej ruji a ako nahle porodi bude ju parit zase

tara42
3. sep 2022

@natka256 svagrina tak mala samicku, ze sa nic nemoze stat lebo je este strasne mladucka a potom ju da sterilizovat. Nestihla to a nechcene mali dalsich kralikov.

liloastitch
3. sep 2022

Neviem síce akého konkrétneho zajaca máš na mysli ,ale najlepšie bude najprv kastrovať. Potom ich oddeliť do iných klietok,klietky dávať k sebe aby si na prítomnosť toho druhého zvykali. Postupne ich na pár chvíľ dávať spolu a neskôr keď sa budú znášať ich môžeš nechať v jednej klietke. Nám chovateľka ešte prizvukovala, že je dôležité aby mali dostatočne veľkú klietku keď budú spolu. Oni si tiež môžu liezť sem tam na nervy a vtedy chce byť každý v inom kúte.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz