Ahojte. Potrebujem radu.
Pred 2 mesiacmi som si kúpila zajaca. Jedná sa o samca. Rozhodli sme sa, že mu kúpime spoločnosť. Dočítala som sa, že najlepšia voľba je samička. Dnes som ju kúpila ale ako sa dali k sebe, ju samec začal najprv okuskávať. Následne sa do nej pustil. Vydaval popri tom divné zvuky. Oddelila som ich. Čo treba urobiť? Postupne ich dávať pomaly k sebe alebo skôr ju dať preč? Za každú radu budem vďačná.
Ďakujem
Neviem ti poradiť, ale keď ich budete dávať k sebe, buďte radšej zo začiatku pri nich. My sme mali samičku a zvažovali sme samca, no boli sme upozornení, že si vôbec nemusia 'sadnúť' a môžu si navzájom ubližovať, jeden druhého napádať. Tak sme do toho nešli.
Co si konkretne cakala, ked si dala nevykastrovaneho samca ku samicke?
@natka256 vies ze kralinda moze mat male od 4 mesiacov? Aby si tam za chvilu nemala skolku. Neviem kto ti dal radu ze sa kralici budu v pohode znasat - ale kecal. Kralika treba nechat najskor vykastrovat a potom mesiac pockat kym k nemu kralicicu nastahujes.
@korylan samec ma maximálne 3 a pol mesiaca.
@kittykat22 ďakujem. Také informácie som nedostala. Od nikoho. Suseda má samčeka so samičkou, obaja nekastrovaný a naučili sa na seba. Taktiež bola samička daná neskôr
@natka256 ak ma sused kralika a samicu tak to musi mat 200 malych kralikov. Ved oni dokazu rodit kazdych par mesiacov
@natka256 ja chovam kraliky a je uplne logicke ze ak das nekastrovaneho samca ku nekastrovanej samici tak sa bude chcet parit a kedze je samica mlada a parit sa nechce bude k naj agresivny.ak chces mat dvoch kralikov spolu tak jedine kastrovanych ! Ved jej moze ublizit, oplodni ju chuderu hned na prvej ruji a ako nahle porodi bude ju parit zase
Neviem síce akého konkrétneho zajaca máš na mysli ,ale najlepšie bude najprv kastrovať. Potom ich oddeliť do iných klietok,klietky dávať k sebe aby si na prítomnosť toho druhého zvykali. Postupne ich na pár chvíľ dávať spolu a neskôr keď sa budú znášať ich môžeš nechať v jednej klietke. Nám chovateľka ešte prizvukovala, že je dôležité aby mali dostatočne veľkú klietku keď budú spolu. Oni si tiež môžu liezť sem tam na nervy a vtedy chce byť každý v inom kúte.
@natka256 su kastrovani?