Zajac má hrčku pod bradou

julca405
27. jan 2021

Dobrý deň ,dnes za mnou prišla dcéra s tím že sa mám ísť kuknúť na Elsu nášho zajaca .No keď som ju pohladkala tak mala pod bradou hrcku samozrejme volala som zvelorekarovi má prísť o 2 dni no ja to nevidrzim musím sa vás opýtať že či ste nemali podobní prípad .Mala malé mláďatá vlasne ešte ich má dve .Moja dcérka by neprežila keby sa jej niečo stalo a asi ani ja stala sa našim členom rodiny a manžel si ju tiež veľmi obľúbil ❤️.Je to výnimočný zajac a nechceme ju stratiť 😢.Prosím o rýchlu odpoved .😓

0silvia0
27. jan 2021

@julca405 asi absces. To máte vonkajšieho králika v klietke či bytového?

ayaya
27. jan 2021

Aj náš králik mal raz hrčku po bradov, bol to absces, museli mu to narezať a nejakú dobu sme s ním chodili na antibiotiká.

michaela789
27. jan 2021

@julca405 my sme mali zajula a keď mal asi 5r, urobila sa mu taká hrčka. bohužiaľ, nádor, v pokročilom štádiu a neliečitelný 😔 snáď to nebude váš prípad.🍀🍀🍀

lucia851
27. jan 2021

Náš prvý zajko to mal tiež, zverolekár mu to operoval, ale do týždňa mu tam ta hrca narástla znova a museli sme ho dat kvôli tomu utratiť

sapetka
27. jan 2021

@julca405 Absces je u zajacov najcastejsi.. drzim prsty

julca405
autor
27. jan 2021

@0silvia0 bytového

0silvia0
27. jan 2021

@julca405 som myslela, že keď má mláďatá, že sa jedná o králika na mäso. Na toto treba naozaj dobrého veterinára, ktorý rozumie králikom.

julca405
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
julca405
autor
27. jan 2021

@0silvia0 nie rozhodne neni na mäso a áno mame výborného zvelorekara akurát je v nedostupnosti tak sme sa dohodli na sobotu ale stalo sa to tak že sme kúpili samca o ktorej povedala pani čo nám ju predávala že je samička no v skutočnosti je to a keď spolu boli von tak sa nijako spálili a mame malé mláďatá a samčeka dcérka potom pomenovala Olaf a mláďatká idu k jej starej mame u ktorej sa budú mat dobre keďže Elsu mame od nej ale ona tie zajace nezabíja ona ich má len tak lebo nemá čo robiť nám stačia 2 zajace a Olaf sa ide vykastrovat a dcérke neviem čo mám povedať keďže neviem ako na to už sa má párkrát spýtala čo to tam má ja som jej povedala že štípance od komára 😓😓

0silvia0
27. jan 2021

@julca405 ved dcerke povedz, ze je zajo chory a treba s nim ist k veterinarovi. Aj zerie? Neprestal zrat? Neboli ho to?

julca405
autor
27. jan 2021

@0silvia0 on papa v kuse aj je aktívny len celkom často sa mu začne ťažko dýchať

starshopping
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julca405
autor
28. jan 2021

@starshopping my mame zvelorekara MVDr.Jozef Celusnak ktorý sa nachádza v Rožňave

alexaalex
28. jan 2021

@julca405 domace hlodavce su zial nachylne na rozne zhubne nadory..my chovame roky vsetko od mysi cez potkany atd..a vacsina z nich umrela na nador...Moze sa ale tiez jednat o absces kludne..