Zahnisané očko mačiatka

13. aug 2023

Ahojte naša mačička pred 8 dňami porodila a má 2 mačiatka, jedno má už cca 3 dni otvorené očka a dnes som si všimla že to druhé ma jedno oko zahnisané, čo mám robit? Brať talé malé k veterinarovi? Celkovo je menšie troška oproti tomu druhemu mačiatku. Prosim o radu kto mate skusenost.
Prvý krat mame maciatka.

colsami
13. aug 2023

Ano k veterinarovi, da injekciu/pastu/sirup na preliecenie podla stavu a bude to fajn. Su to klasicke infekcne ochorenia ktore prenasa mama macka. A prenesie aj na dalsi vrh. (takze kastrovat)

Ocka treba riesit cim skor uz ked su vytoky z oci, niekedy majitelia pridu k veterinarovi ked uz je to oko rozpadnute. Aj dalsie maciatka s tym mozu mat problem. Oddelovat ich nemusite. Ak zacnu ocka slzit a hnisat, preliecite a budu fit.

A nebudu starsie? Este som nepocula ze by 5 dnove maciatko otvorilo oci, ale mozno vynimka potvrdzujuca pravidlo. Najskor to byva okolo tych 8 dni veku, az do tych dvoch tyzdnov...

nataly420
13. aug 2023

Vykastrovat treba

roja01
13. aug 2023

Kozmeticky tampon namoceny do harmancekoveho caju a utierat viackrat denne ocko.

aiana24
13. aug 2023

My sme s harmancekovym cajom davali tampon na ocko. Nie sackovy ale ozajstny suseny harmancek. Velakrat to zabrali.

autor
13. aug 2023

@colsami ano samozrejme dame ju kastrovat ale chceli sme aspon taz maciatka a uz je aj objednana… maju presne 8 dni lebo presne sme boli na 1 noc mimo domu a vtedy porodila. Rano ked sme prisli bola uz bez bruska. A pekne to jedno ma otvorene krasne modre oci. Dobre teda dakujem za radu vyskusame

nika23t
13. aug 2023

Svokrovci mali problém s okom mačiatka, kvapkami normálne Uniflox, do týždňa bolo ôk. Ale Uniflox mali doma. Neviem, skus zavolať nejakému veterinárovi, či by nevedel pomôcť.

aandrea9
13. aug 2023

Určite veterinár, zrejme to bude herpes vírus. Ak sa to nelieči, môže prísť o očko 😔

helen_167
14. aug 2023

Smer veterinarka, aj nas kocurik to mal a krasne sa to preliecilo mastickou😊