Záhada zmiznutých vecí. Ako ste na tom vy?

tomas97
27. júl 2021

Ahojte, stala sa mi taká záhada. Každý mesiac čo dostanem gastrolístky tak si ich odložím a babka mi ich mení za peniaze. Peniaze si potom odkladám. Robím to už cez rok, mal som takto odložených cez 900e. Vždy som mal peniaze odložené vo vankúši na sedačke. Minulý týždeň, neviem čo ma to napadlo, že peniaze zoberiem k starým rodičom. Babka si rozmenila 100e bankovky za drobnejšie. Chodím vlakom, tak keď som odchádzal dal som si peňaženku k notebooku do obalu, notebook do ruksaku. Táto jazda vlakom bola taká čudná. Celý čas som si pevne držal v rukách ruksak, pod nohami som mal ešte kufor plný domácej zeleniny. Keď som odchdázal z auta pri vlaku som si kontroloval mobil, kľúče, peňaženka a druhá peňaženska s peniazmi na gastráče, ruku som dal do batohu, prešiel po notebooku bolo ju cítiť. V nedeľu večer som asi notebook ani nevyťahoval, v pondelok som mal čudný deň, zrejme som notebook vytiahol, na peňaženku som kašlal (veď viem kde ju nájdem) v utorok som prišiel z práce zas skôr, to som zas upratoval a obal sa nejakým zázrakom dostal do spálne bez peňaženky. Celý čas som bol každý večer v tom, že peňaženka je zapadnutá v ruksaku. VO štvrtok som sa balil, neskontroloval som si nič veď peňaženka je v batohu. Pretože som všetko v utorok upratoval, nikde nebola, sedačku vytrasol, skrinky som všetky pozeral proste všadesom kukol lebo som tam niečo bral, tam som vkladal, majú prísť naší pozrieť bol som na nákup cez týždeň nákup som vykladal. V sobotu večer som si zmyslel, že pozriem na tú peňaženku. Peňaženka v tom rukasaku nebola. Rýchlo panika. Utekali sme od naších ku mne večer autom, lebo som bol nervózny. Všetko prezrel 2x kde som kukal počas týžňa... peňaženky v ktorej som ich mal odložené však nebolo nikde. Najhoršie je, že ja som túto peňaženku mával najčastejšie v tom vankúši, lenže zvykol som ju sem tam aj niekde "lepšie" schovať. Keďže som sa bál, že cez moje staré dvere ma niekto vykradne. Paradox je, že mám 3 bankové účty so sporiacimi podúčtami a ja si peniaze takto pekne doma "schovám". Som fakt zúfalý, nie že by mi tých 900e nutne chýbalo, verím a chcem tomu veriť, že sú niekde v byte aže ich raz nájdem. Lenže boli to peniaze práve na tie nešťastné dvere a tie by som potreboval meniť nie raz ale čo najskôr.
Stalo sa vám niekedy niečo podobné? Po akej dobe ste takto schované veci našli? Možno nejaká rada, alebo inšpiarácia skrýše kde by som ich mohol schovať ?

marca12
27. júl 2021

@tomas97 mne to pripada,ze zlodejovi dosli napady a nedari sa mu ulapit peniaze,tak ti mame poradit,kam si my skryvame peniaze? Chlapce zlati,neskryvam,mam ich v banke.

tomas97
autor
27. júl 2021

@marca12 skôr som chcel radu, že kde ste niekedy niečo "odložili". Či už klúče, doklady, peňaženku alebo niečo obdobné ... 😉 Alebo hlavne po akej dobe ste to našli 😅 ...

janai1
27. júl 2021

Toto je taká zlátanina, že to ani význam nedáva 🤦‍♀️ máš 3 účty ale peniaze schovávaš vo vankúši a nemáš na nové dvere, tak žiješ v nejakom byte s rozbitými dverami či čo, wtf 😂😂😂 No, tu majú príklad všetci čo si myslia, že vankúš je najlepšia možnosť sporenia 😂😂😂

taskataska
27. júl 2021

ja som si raz perd dovolenkou odlozila kluce na "bezpecne miesto"

no, dva tyzdne som ich potom hladala, uz uz sme mali zamocnika na vymenu bezpecnostnych zamkov a celeho cirkusu
kluce som mala vedla makeupu na stoliku, cumela som na nich cely cas niekolko x denne :D

tomas97
autor
27. júl 2021

@janai1 no veď toto je ten paradox. Ja fakt neviem, že čo ma to napadlo práve peniaze za gastráče dávať do vankúša. Možno preto, že neplatím hotovosťou a do banky sa mi nechcelo chodiť. Fakt neviem, sám tomuto môjmu počinu nerozmiem. Keby mám dieťa alebo psa, tak si poviem, že niekde to mohli oni zapatrošiť. Ale som sám. A fakt také okno mám. Pretože som bol do soboty v tom, že viem kde to mám.

kitycat
27. júl 2021

Takze niekde medzi utorkom, kufrom so zeleninou, ruksakom, upratanim a sobotou si stratill 900 eur, volam detektiva Adriana Monka 🤣

skusihu
27. júl 2021

@tomas97 vyskúšaj a daj vedieť či funguje 😀

Osvedčený rituál na nájdenie veci:
zober pohár /sklenený/ povedz do ňho otázku: pohár, pohár prosím ťa kde mám xy /vec/ a potom sa poďakovať a otočiť pohár hore dnom do 24 hod. sa vec nájde 100% funguje…týka sa to vecí o ktorých vieme, že sme ich niekam založili a nevieme si spomenúť kam /neplatí na ukradnuté – tam sa využije iné kúzlo /bosorácky receptár/

tomas97
autor
27. júl 2021

@skusihu no môžem skúsiť 😅 ... Prinajhoršom nenájdem 😅 ... Stratiť už nemožem len nájsť 😅 ...

janai1
27. júl 2021

@tomas97 😀😀😀 No, isto si ich odložil niekam kde ti to vtedy prišlo vhodné.... Joj, koľko krát som už ja tak odložila darčeky 😂😂😂 Ono, šanca ze ti ich niekto ukradol je tak 0,01%... Keď to budeš najmenej čakať tak vtedy to nájdeš na úplne nepravdepodobnom mieste 😁

simca06022011
27. júl 2021

Hlavne klud a v klude treba pohladaj,systematicky. pravidelne hladam doklady, penazenky, a kluce a tak. Naposledy platobna karta bola zapadnuta v gauci a mobil za matracom... ehm. je dost mozne, ze ked si vyberal notebook, niekde si ich odlozil tiez.

Co nechapem je skryvat peniaze vo vankusi, prehadzovat peniaze v ruksaku, vozit ich vlakom, kontrolovat ci su a kde su a pod. po cesta/ po byte. Ved pridem, odlozim.. a nie nemyslim, ze ta niekto vykradola a prave nasiel iba tu tvoju penazenku niekde hodenu, nechavas si otvorene dvere? mas nejaky dovod si mysliet, ze ti niekto bol v byte??

Nabuduce nesaskuj a nenos peniaze so sebou a nebudes mat stres, ked ti toto sposobuje problemy, tak by si nemal veci prehadzovat... . Daj ich pekne na ucet.

Ja tiez mam nejaku hotovost pre pripad nudze, ale iste ju nemam v penazenke, vankusoch atd v dome. Mam ju normalne odlozenu a nemyslim, ze nejaky nahodny zlodej by ju len tak nasiel.

tomas97
autor
27. júl 2021

nenechávam otvorené. Prosto neviem, sám neviem prečo toto urobím, že mám doma takú hotovosť keď sám to odsudzujem na iných. 😕

aduskatt
27. júl 2021

@tomas97 našla som - raz v mrazničke.....spolu s nákupom som tam vyložila, nevediac o tom

katkaseiner
27. júl 2021

@aduskatt ano, ja v chladnicke... pravidelne telefon v spajzi (ved potrebujem nieco vybrat z mrazaku a nemam volne ruky tak telefon treba polozit... )

ikonica
27. júl 2021

He he mne ktorsi poradil taku basnicku... Nie som povedriva, ale uz x krat mi to pomohlo, ked som zufalo nieco stratene hladala (alebo aj znamym, ktorym som to poradila) je mi az smiesne, ze to sem pisem, ale skus.... "Ukaž ďable dze ši to skryl, bo ce švecenu vodu pokropim" 😁😁😁 preklad pre istotu: ukaz diabol, kde si to skryl, lebo ta svatenou vodou pokropim 😁😁😁

tomas97
autor
27. júl 2021

@ikonica skúsim 😅
Nemám čo stratiť už to môžem len nájsť 😅

jaskolka
27. júl 2021

Ako stane sa, že človek niekde založí niečo, ale skôr také veci ako kľúče, nabíjačka, možno dáždnik, ale pobavilo ma predstava, že vo vankúši na pohovke je 900 eur, panebože, to co za hlúposť ti napadla už s týmto?A keby ten vankúš babka operie? A potom vziať peniaze, dat do peňaženky ktorú dáš do obalu na notebook a potom ešte do ruksaku, či kde? A "čudne"cestovať s kufrom zeleniny (inak nič cudne si tam neodpísal, prečo ta cesta bola čudná? Kvôli tej zelenine?) Každopádne 900 eur v peňaženke môžeš podľa toho mat hocikde, možno aj vonku už dávno ich dakto našiel, alebo ich nájdeš dakde v chladničke 🙉🙉🙉. Hádam sa poucis a nebudeš podobne "smiešne" postupovať aj nabudúce. Keď už, tak si kúp nejakú pokladnicku alebo hoci trezor na takú hotovost, ale určite nie vankúš na gauči 😆😆

marpel
27. júl 2021

@tomas97 neodložil si ich spolu so zeleninou? 😅

simca06022011
27. júl 2021

@marpel uz su zavarene :D

marpel
27. júl 2021

@simca06022011 😂😂😂😂 taká naložená peňaženka nemusí byt vôbec zlá. 😄

ivanaks
27. júl 2021

Hm, asi niektoré z tých zariekaní vyskúšam aj ja. Už 3. rokom neviem nájsť vkladnú knižku. Tam, kde som si myslela, že je, nie je a ani inde, kde by mohla byť...

kitycat
27. júl 2021

Inak ja som raz nevedela najst pas, bola som si ista ze som ho nikde nezabudla ale nebol. Nakoniec som ho nasla padnuty v gauci a to preto, ze mi padla kabelka, on vypadol a zapadol do gauca. Stahovali sme sa a vtedy som ho nasla, pri rozkladani gauca. Tak premyslaj, ci sa s tou taskou, kde si mal penazenku nestalo nieco taketo

tomas97
autor
27. júl 2021

@jaskolka Babka neoperie, bývam sám 🙂 ... čudná bola preto, pretože som sedel vo vlaku nie v klasickej štvorke ale na poschodí pri schodoch na boku, nikto nesedel okolo, že by mi nejako mohol otvoriť batoh. Skrata vo vlaku nikto nebol okolo.🙄
@ivanaks a vôbec som inak nechcel čítať takéto, že 3 roky niečo budem hľadať. 😂

ivanaks
27. júl 2021

No veď to! Ale Ty aspoň máš tieto zariekania a ja som hľadala bez nich. 😉

liz_lemon
27. júl 2021

@tomas97 inak na margo toho, ze sa ti nechcelo ist s peniazmi do banky, tak existuju take bankomaty, do ktorych sa da zadarmo vlozit hotovost, ktoru sa ti hned pripise na ucet, su v kazdom NC, maju ich uz pomaly vsetky banky

tomas97
autor
27. júl 2021

@liz_lemon inak, vidíš. Chodím okolo takých a toto ma nenapadlo. Ak ich nájdem, tak hneď poutekám. 🙂... ĎAKUJEM za radu.

andreatytler
28. júl 2021

@tomas97 Prepac, musis to skratit. Dostala som a len po stvrtok...

adkoalauri
28. júl 2021

Kľúče od auta som hľadala jeden celý rok.Teraz mi ich našiel syn na mieste okolo ktorého chodím deň čo deň...

mariejenka
28. júl 2021

@tomas97 ako? Nasiel si? Ja som takto odložila niekam obalku zo 600€... Uz je to 5 rokov 😵😵 a som zmierená s tym,ze ich nenajdem.

tomas97
autor
28. júl 2021

@mariejenka v nedeľu budem hľadať. Ak nájdem napíšem ti kde som našiel môžeš skúsiť pozrieť u teba či nie sme rovnakí 😕 ...

cacianka
28. júl 2021

Kľúče v chladničke....