Zafarbil sa mi riad v umyvačke od pardjakovej polievky hlavne detske flaše :( neviete poradit recept čim by to išlo dole ??? ☹
citronáda
cif som skušala nezabral :(
ja som si podobne "zavarila" so šťavou z ríbezlí 🙄 zo skla mi to postupne zišlo citronádou, ale všetko z umelej hmoty šlo do koša - tým teplom v umývačke sa to do toho tak zažralo, že som nemala šancu 😠 😠 dcérin obľúbený umelohmotný tanierik na polievku aj fľašky som musela kúpiť nové 😉
a kyselina citronova?
nic. iba asi dalsich 150 umyti v umyvacke a trochu to vybledne. ☹ paradajkova omacka naozaj nejde dole z umelohmotnych veci a to NIJAKO. jedine co pomaha, paradajkove veci vopred oplachovat a detske flasky kupovat take, co sa nezafarbia - take, co nie su z toho makkeho plastu (napr. zlte aventky).
Savo a potom vyvariť 😉
Rucne vydrhnut jarou, citronovou stavou alebo octom. Zmierit sa so zafarbenim a zakupit sklenene flase, resp. flase z neporoviteho plastu. Podla mna sa nic nestane aj ked dieta dostane mlieko z takej flase. Pokial nie je tazky alergik, tej rajcinovej stavy su tam stopove mnozstva.
Mne sa to stava hlavne pri poharikoch na pitie, ale uz to neriesim.
http://www.alwea.sk/alwea/eshop/7-1-Velkoobchod... gril pur , tak toto je super pomocnik, kazdy flak, na linke, tanieroch, poharoch, flaskach.. mi zatial zisiel..staci dat na hubku, a potriet a potom klasika umyt..vysiel mi aj stary storocny pohar, ktory bol tak *zadubeny*, ze iny by ho uz vyhodil, ja ho mam teraz ako novy 🙂
kyselina citronova.....kupis v potravinach
Hmmm... farba z mrkvy ide dole olejom. Betakaroten je rozpustny v oleji 😉 No a potom zase umyt ten olej.
Skus, horsie to uz asi nemoze byt...
skús to vyčistiť Cifom