Poradte prosim, dcera mi nejako nepozorovane vhodila do umyvacky akvarelovu pastelku. Vsetok plastovy riad a aj plastove casti umyvacky su farebne. Uz som to umyvala kadecim - detsky riad (ikeacke tanieriky) sa mi akotak podaril ale stale ked cez neho prejdem papierovym obruskom ostava modry.. Umyvacku som pustila uz asi 10x odvtedy, prazdnu, s tabletou, aj s trochou jari som skusala, aj len oplachovat aj ten cistic som tam dala... stale je modra tiez. Je mi do placu... Co este mozem skusit? Poradte. Dakujem 🙏🏼
@viestta o to nejde, keby sa ta farba tam zazrala do toho plastu tak mi to neva.. vadi mi ze ked po tom prejdem prstom stale sa to rozotrie.. ked dam do takejto umyvacky riad, zafarbi sa tiez
@kukulienka83 uz daco letelo do kosa, len tie plastove sucasti umyvacky neviem cim ocistit.. ocot napadol aj mna, skusala som to na tom riade, ale moc nezaberal.. kyselinu citronovu nemam, musim kupit
Alkohol - ak mate doma dajaku dezinfekciu... mne vcera dcera farbami na hodvab pokvapala pracku a to sa vpilo do plastu a skusala som vselico, jedine ma napadlo ze najalkoholovejsiu mame doma dezinfekciu a tou to slo dolu. Cize ak by ste mali cisty lieh to pojde. Pripadne mozno odlakovac... ak sa to potom umyje, mozno by to nevadilo.
@jumama len to sa bojim dat do umyvacky, aby to nevysusilo ten plast.. mna uz napadli aj ine veci, ale to by som si asi narobila viac skody
@evicaveverica ja občas savo prilejem do umývačky, hlavne ak je niekto chorý, tak sa vydezinfikuje aj vybiely.
@lenadka davas savo? Kolko a ake
Savo bieli, vyskusaj naprázdno
@evicaveverica obyčajné savo a dávam tak pol deci, deci, ulejem od oka.
@cacianka ved naprazdno by som skusala jaska ☺️
@lenadka oki a na aku teplotu
@evicaveverica zvyčajne 60 stupňov
@lenadka nepomohlo 🙈
@evicaveverica no to ti teda nezávidím 🙈🤪 a tie prípravky na čistenie umývačky?
@lenadka nepomohli.. zabral az clin na okna... ale to som musela vysolichat a rozobrat celu umyvacku.. odmontovat vsetky plastove casti z kosov aj vrtule atd. Ale uz sa da pouzivat aspon
Napadá na ocot, prípadne kyselina citrónová na tú umývačku... Plastový riad vymeniť 😉