Zadržanie tovaru z Ukrajiny na colnici

janett_fashion
5. okt 2016

Ahojte má niekto skúsenosť so zadrzanim tovaru pri objednavke z Ukrajiny ? Ja som si myslela ze zadrziavaju iba z tych krajin ktore niesu v unii

sissy27
5. okt 2016

@janett_fashion a ukrajina je podľa teba v únii? nebodaj v EU? 😅

tajomna21
5. okt 2016

@janett_fashion ukrajina nie je v EU ... je to tzv. tretia krajina ... takze teraz by si mala ist na colny urad prejednat zasielku ... budu chciet vediet cenu vratane postovneho + budu zistovat, ci nejde o falzifikat ... ak to bude preukazatelne do 22 €, tak nebudes platit nic, od 22-150 € budes platit DPHcku a nad 150 € DPH + clo

janett_fashion
autor
5. okt 2016

Uz som sa to dozvedela, hups ze nie je v unii :D dakujem

janett_fashion
autor
5. okt 2016

@tajomna21 Dakujem pekne, tovar zatial nezadrzali, len sa to moze zevraj stat preto som chcela vediet, ak postupovat, ci sa ich neda nejako "oklamat" ze na fakturu napisu malu sumu nez je celkova hodnota, alebo tovar poslu na dvakrat, neviete nahodou, ci tovar mozu zastavit aj vtedy ked prepravne je kurierom a nie postou ? Dakujem

tajomna21
5. okt 2016

@janett_fashion ano mozu ... a musi suhlasit faktura (treba tam vypisat s dopravou) inak mozu douctovat dopravu s uhradou

sissy27
5. okt 2016

@janett_fashion kuriér väčšinou automaticky berie zásielku na colnicu... a oklamať sa ich veľmi nedá - oni totiž tie balíky aj otvárajú... sotva ti niekto uverí, že tých 10 teplákových súprav, 50 tričiek a 18 párov tenisiek všetko nové, zabalené a s visačkami nestálo viac ako 22€... naviac ak sú to fejky, tak idú do spaľovne...