Ahojte! 🙂
Neviem, či tu taká diskusia už bola, ale... Čo ste začali robiť počas tohto "koronového" obdobia nové/iné? 😇 Máte nejaké nové výzvy, ktoré by ste si chceli splniť - keď už teda máme aj viac času na seba (našťastie - viac času na seba samých, aj bohužiaľ - o niečo sme aj prišli)?
Hľadám nejakú inšpiráciu (môže to byť čokoľvek, knihy, filmy, nové športy); skrátka niečo, čo ste predtým nerobili a odrazu ste začali. 🙂
Snažím sa aj v tomto období nájsť to dobré, možno sa nejako posunúť, prečítať si niečo na zmenu myslenia, niečo nové skúsiť (a samozrejme sa tak inšpirovať aj od iných). Môžete dať nejaké tipy/myšlienky/nové "rituály", ktoré ste začali robiť atď. 😇
@emm_i nie každý má viac času na seba 😀 normálne pracujem, rovnako ako na jar, a poobede druhá smena doma, k tomu + domáce vyučovanie. Keďže mladší ho nemá online, okrem úloh treba aj vysvetliť. takže vlastne áno, začali sme vlastne home schooling. Nevnímam to pozitívne, aktuálne ma oberá aj o to málo voľného času, ktoré som ako samoživiteľ mala pred koronou.
Nove, hram sa pol dna na ucitelku 😖
🙂pisat knihu
Ďakujem za odpovede! 🙂 Síce som čakala skôr niečo také, ako napr. začali ste ráno 10 minút cvičiť, alebo ste si urobili počas dňa o čosi viac času na seba - aby ste si prečítali knižku, alebo to kváskovanie/písanie knihy (ako to tu bolo spomenuté) a pod.
Viem, že mnoho z vás asi má menej času (kvôli učeniu detí, sama doučujem a študujem toto povolanie a viem, čo to obnáša), ale chcela som sa práve zamerať na to - aby ste možno aj iné dievčatá/ženy inšpirovali, čo nové ste začali, uvedomili ste si a možno chceli do budúcna skúsiť - napr. chodiť viac do prírody, prejsť na SR najvyššie vrchy a pod.
Viem, že človek má toho teraz viac než dosť a úplne iné starosti - ale nechcela som práve dospieť k tomu negatívnemu, keď je toho všade veľa naokolo..., ale myslím, že máme možnosť sa viac zahĺbiť do seba a využiť aj toto ťažké obdobie na niečo nové/lepšie 🙂
@emm_i kvakat na MK 🙂
@emm_i cas zahlbit sa do seba je pre mna absurdny pojem... neni kde, neni kedy... 4 deti s toho tri sa ucia, stvrte tu beha, ja pracujem a varim, sluchatka na usiach, porady jedna za druhou. Vecer sa snazim upratat chaos s celeho dna, ano cvicit cvicime s deckami pol hodinu kazdy den, ale to neni ziadna novinka, vela sijem ako work life balance element... a hej, mentalny preplach na dobre rano je taky modry konik 😂
🙂 Ja rozumiem, že je toho veľa. Ale túto diskusiu som založila skôr pre tie, ktoré majú chuť a niečo vo svojom živote zmenili, viem, že teraz viac ľudí začalo napr. s otužovaním alebo sa dostali k zaujímavým knihám. Práve na také veci som sa chcela zamerať - aby človek nemyslel stále na každodenné "útrapy" života. Možno táto diskusia nie je pre každého, resp. naozaj by som si rada vypočula skôr nejaké tipy - nechcem nikoho uraziť. 🙂 Len snáď chápete, čo je cieľom mojej položenej otázky. Každopádne obdivujem všetky ženy/mužov, ktorí toto zvládajú, tento nápor - ale cieľom diskusie bolo niečo iné. 🙂
@anjelicek26 tie tvoje vytvory som si minule pozerala. akoze klobuk dole, tym by si sa raz kludne mohla aj zivit ak by ta prestalo bavit to co robis teraz
Ja už neodkladám svoje povinnosti - a darí sa mi to 🙂
mne tato korona priniesla to, ze sme ako rodina a obcas aj sama zacali chodit do okolia do prirody na take miesta, kde by sme sa normalne nedostali. lebo predtym sme viac chodili tam kde sa nieco dialo, kde boli ludia, nejake akcie pre deti, pripadne na detske oslavy, navstevy.. ved to poznate. ja som nadsena z toho aku prirodu mame okolo seba o ktrej som ani netusila, ake vtaky, rastliny.. Zaroven som zacala aj trochu inak vnimat svoje okolie, ze kolko z tej prirody uz padlo za obet vystavbe, infrastrukture.. Moj muz sa zas zacal v tomto obdobi dost intenzivne otuzovat a berie so sebou aj syna, zatial len na prechadzky, ked sa otepli tak sa k nemu mozno prida aj s tym otuzovanim.
Ja som si nasla cas na citanie, meditaciu (serial na netflixe), a kazdy den aspon 20-30 minut cvicim. Cvicit zacnem hned, ako dieta zaspi, az potom varit, upratovat. A zacala som castejsie varit, a menej vyuzivat donasky 😅 kedze u nas ficali donaskove vecere asi 5 dni zo 7mich 😅
Ani moc nie, kedze som tie veci robila aj pred tym, ale teraz intenzivnejsie, kedze mam viac casu- knihy, studium jazyka a sitie. Kym sa dalo, chodili sme viac do prirody- kedze popri praci na to nebolo cas. Ale uz nemozeme ani to, lebo mame zakaz opustat mesto.
Ja som sa zacala ucit pracovat s photoshopom a pozeram online seminare o fotografovani, kupila som si novu zrkadlovku, lebo fotenie sa ma uz roky drzi, a ta je uz profi, cize musim sa hlbsie dovzdelavat. Takisto sa ucim strihat videa, cize programy ako Adobe Premiere Pro, Sony Vegas, Filmora... casovo hodne narocne, takze ledva stiham :D a zacala som mavat zoom cally s grupou nadsencov z celeho sveta, lebo mame spolocny zaujem, takze kecame v anglictine
@emm_i aby som nepisala len hluposti, zacala som denne rychlou chodzou aspon 5-6 km. Chodila som aj pred tym, ale nie denne.
@emm_i v prvej vlne som skusila kvaskovanie, ako asi vacsina 😅 najlepsie boli na tom tie hotove produkty, kvaskove veci mi zachutili viac, ako klasicke drozdove, len to bolo casto pokus-omyl, nie vzdy mi cesto spravne prekyslo, takze moje bagety neboli bagety, ale skor take stangle 😅 a niekedy bol proces moc zdlhavy, bolo treba cesto casto prekladat. Tak potom som s tym nejako sekla. Nooo a inak som sa konecne dostala ku kniham a serialom, ktore som chcela davno vidiet. A teraz od decembra som zacala behat, a to som si vzdy vravela, ako to neznasam 😂
Doobeda som učiteľka a poobede triedim a tlačím fotky. Mám ich v dvoch mobiloch, takže je z čoho vyberať🙂. Ešteže máme u nás výdajne miesto v papierníctve, pretože fotopapieru nieje nikdy dosť.🙂
ja vela chodim rychlu chodzu, aj hodinu a pol denne, pozeram netflix, velmi som si zlepsila anj vdaka tomu. Cvicim denne podla cviceni online. A mam viac casu pre seba. Deti su uz vacsie, v podstate samostatne, online vyucovanie funguje dobre, sem tam s nimi nieco doma doberieme.
@rybkoava ja som dala vyvolat foto z telefonov, cca 300 fotiek, to uz mam z krku 🙂
@anjelicek26 pri styroch detoch sit take krasne veci, no klobuk dolu!!!
@emm_i tak vôbec nemám pocit že mám viac času pre seba. Staršie dieťa doma lebo škôlka zavretá a ja bez možnosti sa ísť "vyvetrať do kancelárie" lebo však HO. Čo sme si užívali oddych v detských kútikoch a podobne, tak všetko padlo. Takže väčšinu času sa snažím naučiť robiť animačný program deťom.
@mirage suhlasim s tebou, ze robit izolovane stale jednu cast sa mi nepozdava
vďaka prvej vlne, som si založila pšeničný kvások a od mája sme chlieb domov nekupovali a nekupujeme, iba rožky, aby bola občas zmena. Vďaka potrebe rúšok som sa naučila oveľa lepšie šiť na stroji a oooooveľa rýchlejšie párať 😂
Moje šitie oceňujú aj naše morčatá, majú hamaky a pelechy odo mňa 😀 A vlastne aj morčatá k nám pribudli vďaka korone a aj andulka, pretože sme sa nechystali na dovolenku, leto trávili len doma a mali veľa času na to, aby si na nás zvieratká zvykli a aby sme si ich naučili a rozmaznali.
Inak tiež nemám čas navyše, homeoffice som nikdy nemala, momentálne obe deti dištančne, takže som pracujúca, k tomu kuchárka, čiastočne učitelka a ešte okolo zvierat 😀
Ale konečne som si začala robiť dvojtýždňový jedálny lístok, takže mi to do života vnieslo viac poriadku 🙂
Ja som asi divná ale neviem robiť takmer nič navyše.. aj upratujem stále tie isté veci, lebo kým sa dostanem k niečomu hlbkovemu, tak sa môžem znova venovať tomu bežnému a tak dookola.. najviac času venujem tomu aby mali deti dostatok pohybu a jedla.. ale jednu vec robim čo som predtým nerobila, maľujem na kamene - je to moja psychohygiena, mám album v profile.. ale často večer len tak tupo sedím a rozmýšľam...
Ja som stiahla sebe aj dcere na mobil apku anglictiny, tak ja si ju aspon opracim a
motivujem tak aj dceru, ktoru to bavi viac ako klasicke ucenie, lebo sa tesi, ze moze byt chvilu aj na mobile.. A este som sa zacala ucit na klaviri, uvidim, ako dlho to vydrzi 😉
Ale inak viac casu nie je, minimalne pribudlo pravidelne varenie, kedze sa vsetci stravujeme doma a nie v praci a v skole.
@emm_i ja som zacala pred rokom kvaskovat. Ale nie kvoli pandemii(este to neprepuklo) len tak lebo to bola vyzva pre mna, ci to zvladnem. Inak zijem ako predtym. Mam dieta takze corona necorona casu mam stale malo pre seba🙈