Ahojte, poraďte mi, čo mám robiť keď sa mi nedá spat. Začala som chodiť do novej práce a som z toho taká nervózna, že nemôžem spávať. Podarí sa mi zaspať o pol 4 nad ranom a o piatej už musím vstávať. Potom nedokážem v novej práci podať maximálny výkon. Prosím, poraďte čo by mi mohlo pomôcť.
Ja si ficim na ASMR.
ak ti nepomôžu čaje z lekárne, ani Persen tak potom nech ti obv. lekár predpíše niečo na spanie....Niečo vyskúšaj ,lebo dlho toto nevydržíš...😉
@sona96 čo to je prosím?
Mala som to iste tiez z novej prace. Dovtedy som nikdy problem so spankom nemala. Nedokazala som proste vypnut hlavu. Pomohlo mi do sluchatok si pustit zvuky prirody alebo nejaku relaxacnu hudbu a sustredit sa na to.
@lentilka640 skôr by som sa snazila identifikovať, z coho konkrétne si nervózna a to treba riešiť, nie prekryvat problém liekmi....
Presne ako píše iviacik, najprv hľadaj príčinu nespavosti a nervov. Nebaví ťa práca, blbý šéf, blbí kolegovia, atď atď? Alebo niečo úplne iné?
Aaaaah, to poznám. Aj keď ja som nemala so spánkom problém, ale tá nervozita! :D proste som to brala, akokeby išlo o život alebo čo....treba si len opakovať, že veď o nič nejde, všetko je v pohode, snažiť sa skľudniť. Skúste čítať pred spaním, počúvať hudbu (niečo pokojné), takisto je super čaj z medovky (lieky by som skúšala až keď nič nezaberie), zacvičiť si, prejsť sa v prírode cestou domov ak sa dá. Upriamiť myseľ na niečo iné. Želám všetko dobré 😊
@deti95060810 autonomna senzoricka meridianova odpoveď, vysvetlila som? :D na Wiki je to pekne vysvetlené, tu by to bolo na dlho...ale najlepšie bude keď si to nájdeš na YouTube. Pre mňa je to spása na zaspávanie.
V lekarni kupis Melatonin, prirodny spiaci hormon. Alebo teple mlieko s medom ale niekto musi aj trochu peciva aby nebolelo brucho atp.