Baby, hanbim sa, tak pisem anonymne :D
Prvykrat sa mi stalo, ze som zabudla odlozit polievku - varila som ju vcera, hotova bola cca 12.30, dnes rano o 7.00 som ju nasla na sporaku. Dala som ju hned do chladu. Bude este dobra, ci uz nie? Je to hraskova s haluskami, moja oblubena :-/ Zatial som rozhodnuta ju vyhodit, ale mozno ma presvedcite, ze netreba :D
Ak nemáš doma neskutočne horuco a nie je mliecna tak by mala byt ok 😊 ovonaj, ochutnaj 😁 ak nie je kysla tak ja by som ju dala do chladničky a v pohode konzumovala.. Kolko krat sa mne stalo, že som cez noc nechala vonku 😂 pri mliečnych som sa bala, pri nemliecnych menej 😊
@lienka175 bojim sa :D ale idem skusit.
@katulienocka999 mame 23 stupnov a nie je mliecna. tak snad.
Zavisi aj od toho, ci si ju robila z vyvaru alebo z bujonu, minule som tak robila zeleninovu zo zvysneho kuracieho vyvaru, tiez sme ju zabudli vecer odlozit a do druheho dna skysla. Z bujonu by mala byt OK, v prvom rade treba privonat, ak je vona OK, tak ochutnat 🙂
Začni zohrievat. Ak sa začne tvoriť pena, tak už je načatá... Ja si myslím, že bud
ved ju zohrej a jednu lyzicu normalne ochutnaj.. ziadna veda.. ked bude kysla, vyplujes do wecka a polievku vylejes 😝
@nikaeli no na chut sa zda ok, mne ide skor o tie procesy, co sa mohli zacat :D
ak mas pochybnosti, tak ju proste vylej a hotovo..
Mne ked sa stane nieco podobne tak polievku prevarim, ak potom chuti dobre tak je este ok. Prevaram ju tiez pre lepsi pocit, aby sa kvazi "dezinfikovala" 😀 potom ju uz ale treba komplet zjest, na viac x uz neprevaram. Ked je zla tak uz vacsinou aj zapacha pri tom zohrievani a presne aj ta pena sa zvykne spravit. Inak malym detom by som ju jest nedala aj keby bola este dobra, sebe v pohode - nikdy mi nic z takej nebolo.
dakujem 🙂
neboj sa, z jednej lyžičky pokazenej polievky by sa Ti nič nestalo 🙂 a ak chutí dobre, tak jej nič nie je a môžete ju kľudne jesť 🙂 ja kým som bývala s rodičmi, tak v dome sme nikdy nedávali polievku od chladničky, iba do špajze a lete tam bolo niekedy veru aj 20 stupňov
Ak máš veľmi pochybnosti, tak ju vylej, pokazený žalúdok za to nestojí. Pokiaľ sa odhodláš jesť, daj ju poriadne zovrieť. Ale hanbiť sa zas netreba, každému sa stane.
dakujem, baby 🙂
ale mi tú Tvoju polievku nevidíme, musíš ju ochutnať 🙂 mne sa stalo minulý týždeň to isté so zeleninovou polievkou a nebolo jej nič, normálne sme ju zjedli...