Zabudnutá evidencia dochádzky absolventskej praxe, čo môžem čakať ?

cicamica158
11. jan 2020

Dobrý deň
Od 1.12.2019 som na absolventskej praxi, no je tu menší problém, lebo sme zabudli odniesť evidenciu dochádzky na Úrad práce do 10.1.2020, ale v ten deň sme to zaslali poštou, lebo sú tam len do 12:00 v Piatok na Úrade práce, pošta do 13:30 v Piatok, a kým skončím a dopravím sa tam (nemám vodičák a ani auto, som odkázaná na autobusy a vlaky, nemá ma kto odviezť, aby som to zaniesla, poobede mám hrozné spoje, musím aj prestupovať 1 krát). Je možné, že im to tam do Pondelka príde? hm? lebo mi aj volala tá Pani, čo to má na starosti, že do Pondelka by chcela, aby jej to prišlo, inak mi žiadne peniaze nevyplatí :/ a ja ich dosť potrebujem 🙂 Pritom som tam chodila každý deň, celý mesiac (teda okrem sviatkov a víkendov) dokonca som si aj nadrobila hodiny, keby náhodou prišlo nevoľno alebo by ma chytil silný astmatický záchvat (mávam teraz v zime problémy s dýchaním, takže inhalátor poruke vždy a všade a to robím dosť ťažkú prácu). Viete mi pomôcť, poradiť? A ešte niečo, kedy ich môžem očakávať?

veronikaszabova
11. jan 2020

@cicamica158 no nesplnila si si svoje povinosti, tak ti nezostava nic ine, len cakat.
Btw dufam, ze si to poslala aspon prvou triedou doporucene.

cicamica158
autor
11. jan 2020

@veronikaszabova áno poslala

veronikaszabova
11. jan 2020

@cicamica158 tak si v pondelok rano skontroluj na nete, ci to uz maju u nich.

cicamica158
autor
11. jan 2020

@veronikaszabova to sa dá?

veronikaszabova
11. jan 2020

@cicamica158 ved ked si posielala doporucene, tak na stranke posty si zadas PČ a uvidis, kde je zasielka

cicamica158
autor
11. jan 2020
1sally12
11. jan 2020

"Zabudli sme". Kto je to my? Keď som ja praxovala, nosila som si to na úrad sama. A vždy som to musela doniesť osobne. Veď ten u koho praxuješ nemá s dochádzkou nič nie? Akurát ju musí podpísať. Ale možno sa situácia zmenila, predsa sú tomu už 3 roky čo som ja chodila...

cicamica158
autor
11. jan 2020

@1sally12 možno nemáš taký problém so spojmi ako ja, mne veľmi zle nadväzujú a domov ani nehovorím 🙂 v jediný jeden deň ich stíham lebo sú do 17:00 a to je Streda, možno ešte Pondelok keď sú do 15:00 tam, inak nie 🙂 lebo, kým sa tam dostanem tak je to hodina aj pol, keďže končím o 12:00 (podľa zmluvy) reálne som tam do 13:00, lebo iba vtedy mám spoj najskôr domov. Vodičák a ani auto nemám, doktorka mi ho neodporúča kvôli spomínanej astme, lebo čo keď ... a nosím aj okuliare ...

volterra
11. jan 2020

@cicamica158 Ale tvojou povinnostou je priniest dochadzku "DO"10. 1. Nie 10. 1. A DO 10. 1. bolo dost pracovnych dni, kedy si mala moznost si svoju povinnost splnit. Ze si zabudla, to ta nijako neospravedlnuje, akurat to vypoveda o tvojej zodpovednosti, a to hned 1. mesiac na absolventskej praxi.

cicamica158
autor
11. jan 2020

@volterra mám problém so spojmi to ma môže ospravedlniť lebo niektorí dni sú tam krátko a jednoducho nestíham tam prísť aby som ich stihla

cicamica158
autor
11. jan 2020

@volterra nemám vodičák a nemá ma kto tam odviezť

cicamica158
autor
11. jan 2020

@volterra keby som si zobrala voľno, tak by som tam aj ráno zašla, ale zas po mesiaci, nemám na žiadne voľno nárok až po 2.mesiacoch, aj tých 10 dní, chcem využiť na iné veci, napr. na prijímačky na VŠ, keďže som si podala príhlášky, takže budem musieť ísť na ne, alebo aj ku doktorke, keď budem potrebovať ísť, nie na behanie po úradoch :D

volterra
11. jan 2020

@cicamica158 Ty potrebujes peniaze, nie my tu na MK. Pred nami sa tu nemusis obhajovat. A to celych 10 dni budes robit prijimacky na VS????

cicamica158
autor
11. jan 2020

@volterra nie, na 4 VŠ podávam SPU, UMB, UKF, UPJŠ

cicamica158
autor
11. jan 2020

@volterra pričom na niektorých sa nerobia príjimačky

volterra
11. jan 2020

@cicamica158 pokial si davas prihlasky na tolko VS, predpokladam, ze mas aspon trochu vseobecnej inteligencie, ze si dokazes nastudovat aj Zakon o sluzbach zamestnanosti, hlavne paragraf 51 - Prispevok na vykonavanie absolventskej praxe, kde bod 9 , pismeno d) hovori o povinnostiach zamestnavatela: "záväzok zamestnávateľa viesť evidenciu dochádzky absolventa školy a predkladať ju mesačne do desiatich pracovných dní po uplynutí kalendárneho mesiaca úradu". Takze NIE TY mas povinnost predkladat dochadzku uradu, ale tvoj zamestnavatel. A nie do 10. v mesiaci , ale do 10 pracovnych dni, co je rozdiel. Ako s touto informaciou nalozis, je len na tebe.

1sally12
11. jan 2020

@cicamica158 neviem ako ďaleko vykonávaš prax od úradu práce, ja som ju vykonávala prax v tom istom meste ako bol aj úrad práce, takže som stíhala

veronikaszabova
11. jan 2020

A nechystala si sa nahodou spat na strednu skolu??

cicamica158
autor
11. jan 2020

@veronikaszabova nie, lebo viem že by som mohla len externe chodiť a mať len určité odborné teoretické predmety, keďže maturitu z oboch cudzích jazykov (ANJ, NEJ) mám a aj z materinského jazyka a aj ostatné predmety všeobecnovzdelávacie mám zabsolvované, by som zbytočne chodila denne a aj študovala, preto chcem ísť na Pedagogickú fakultu na UMB a tam študovať to čo chcem, rozhodla som sa pre predmety biológia a nemecký jazyk a literatúra, biológia kvôli tomu že mám strašne rada rastliny, baví ma robiť niečo v labáku a tak a nemecký jazyk a literatúru, preto lebo som z toho maturovala a je málo učiteľov nemčiny, v poslednej dobe, v zálohe mám ešte SPU v Nitre Aplikovanú biológiu, v Nitre UKF a UPJŠ v Košíciach chcem ísť tiež študovať BIO a NEJL na Filozofických fakultách 🙂 teda dúfam že ma zoberú, len sa bojím, že nedostanem internát :D

veronikaszabova
14. jan 2020

@cicamica158 no ako si dopadla?

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova ešte stále nič a už pomaly nemám začo chodiť aj na tú absolventskú prax

veronikaszabova
14. jan 2020

@cicamica158 myslela som, ci im stihli prist papiere.

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova keby nestihli tak by mi volali

veronikaszabova
14. jan 2020

@cicamica158 ved si si to mala skontrolovat na nete.
Nakolko ona nie je povinna ta informovat, ze si si nesplnila svoje povinnosti.

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova veď hej ale ako som tam mala ísť keď v niektoré dni sú tam tak krátko že kým prídem do toho Mesta kde je UPSVaR tak prejde aj hodina aj pol, na absolventskej praxi som od 8:00 do 13:00 (podľa zmluvy len od 8:00 do 12:00), lenže kvôli tomu že mi autobus ide len 13:20 tak na zime čakať nebudem, a UPSVaR bol len 4 dni, podpísanú dochádzku mi dali až vo Štvrtok poobede a UPSVaR má nestrankové dni a už mi nešiel žiaden normálny spoj aby som sa tam dostala o tom čase.

veronikaszabova
14. jan 2020

@cicamica158 len to ich nemusi zaujimat. Chapes? :(

Pozrela si to?

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova v Stredu sú do 17:00 ale aj to musím skončiť presne 12:00 aby som sa mohla dostať na ďalší spoj na ktorý musím prestúpiť o 13:25 a v cieli som niečo po 14.hodine aj to musím peškovať asi 1 km aj viac lebo stojí iba na hlavnej stanici :/

veronikaszabova
14. jan 2020

Btw nemusela si to odovzdat zrovna tej referentke, ale napriklad na podatelnu.

veronikaszabova
14. jan 2020

@cicamica158 mam pocit, ze hladas len vyhovorky.

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova veď hej ale už bolo veľa hodin a ďalší spoj ide tak blbo že presne v tú istú minútu odchádza ďalší spoj na ktorý musím prestúpiť o 15:05 a to mesto veľmi nepoznám :/