Ahoj,mám rodičovský dom,kde sa nonstop nebýva,chodíme tam 1-2x týždenne.Zmizla mi nejaká maličkosť z dvora,to som akosi neriešila,teraz však zmizla veliká smetná nádoba zo zamknutého dvora.Takže prosím o radu aké zabezpečovacie zariadenie by sa mi tam hodilo,nechcem raz prísť do vykradnutého domu.Vďaka.
@terezka1947 skôr potrebujem nejaký alarm,aby zareagoval sused,že sa u nás niečo deje...
@janinah ak mas super suseda,ok...ale zlodejovi alarm velmi nezabrani nieco ukradnut,sice stazi,ale nezabrani
manzel.kolegovia riesili dlho chalupy a jedine,co sa im osvedcilo bolo toto a este "spinacie hodiny",svetlo a kadeco riesili z domu...zapinali dokonca aj zaluzie na oknach
my byvame na velkom pozemku,ked mame ist na par dni,vzdy je to problem...vzdy sa nieco stane...a to mame susedov=z jednej strany hned,z inych realtivne blizko...a ver,ze uz sa stalo,ze nieco dostalo nohy aj ked sme doma boli,v noci
odkedy su kamery,je to podstatne lepsie...dokonca sme nasli aj svoju kuka nadobu 😀 😀 😀 ,teda jej "nohy"
Vacsinou sa za to mesacne plati. Mozes si alarm dat napojit na security, alebo niekedy aj policia ma centralu kde su povinny pri alarme ist objekt skontrolovat. Je to klasicky alarm,akutat je napojeny na tu centralu. Ale sused by vysiel lacnejsie a ak by bol doma tak by tam bol aj hned. Tak potom klasicky alarm, ktory nahlas signalizuje rozbite/otvorene okno/dvere. Zalezi kolko ste ochotny investovat. Niekedy sa vsak spustaju bez priciny, tak dat odblokovaci kod tomu susedovi. S tym dvorom je to tahsie. Jedine kamery, a nenechavat nic hodnotne na zahrade. Vacinou security ponukaju viacero moznosti a aj predavaju alarmy. Mozno najlepsie popytat sa odbornikov.
@janinah presne tak teraz pre skúsených zlodejov nie je problém ani žiadny alarm. Najlepšie je mať suseda ktorý by to sem tam išiel pozrieť , keby ste sa s nim dohodli že by tam niekedy nechal aj zažnuté svetlo večer aby si ľudia mysleli že tam niekto je a býva
neviem ci by som to riesila alarmom a podobnymi srandami. Radsej kamerami. Sice je potrebne do nich viac investovat, ale myslim ze to nie su zbytocne vyhodene peniaze. ;)
@natuska87 pohybove cidla su super vec,akurat je niekedy problem,ze sa zapinaju aj pri macke,co prebehne cez dvor,daju sa sice nastavit(niektore) na urcitu vysku,teda nereaguju na vsetok pohyb... ale zlodeji maju taketo veci premakane a opozerane...no urcite lepsie ako nic
@terezka1947 Obavam sa, ze mate pravdu...Zlodeji su vzdy o "krok vpredu"...
@janinah kamery ste neskusali? a online pozerat,co s deje...moze sa ti tam nahravat cely den,pozries si to kedykolvek...my mame taketo nieco