Ahojte. Vypratavame stary dom a je tu kopec veci co neviem co s nimi. Hlavne porcelan, sklo, kristal atd. Rozmyslam to dat do zalozne. Mate niekto skusenosti za kolko € by mi to tam vzali? Su to cele kompletne, nove sady..
Malo, veľký zázrak nečakaj. Záložne sú plné starych veci ktoré málokto chce
Ahoj ake mas porcelanive sady?kludne posli foto do spravy dlho zhanam na doplnenie serie co mam od maminy mozno sa najde u Vas.. 😉
problém je, že takýchto kompletných nových sád sú plné domácnosti... moja mamka bedáka ako táto stála polovicu výplaty, na hentú čakali pol života, tamtú doviezli až kdesi zo zahraničia 🙄 nehovorím jej to, ale keď raz v ďalekej budúcnosti zomrie tak to ani nebudem triediť, rovno to vyhodím. zbytočne to zaberá miesto. ona ich šanuje keby sa niekedy náhodou zišli, lenže ja vždy keď niečo potrebujem, tak si to proste kúpim, pijeme z bielych pohárov z tesca, nie z očipkovaných pomaľovaných porcelánových šálok s podšálkami z roku 1960 🙈
na FB odfoť do skupiny Vypratávame dom po starých rodičoch, je tam veľa zberateľov
Skus na fb skupinu retro spomienky.je vela ludi co zhana prave taketo veci.skor to posunies tam ako v zalozni
Určite skúste predať cez rôzne FB skupiny. Záložňa je posledná možnosť.
na fcb funguje mrte skupín, kde sa zisťuje nejaký popis a hodnota. napr. Burza starých vecí-akú to má hodnotu, Blší trh -blšák, SWAP (výmena niečo za niečo), alebo potom darovacie. funguje aj že dáš aukciu , zadáš základnú cenu a vyhlásiš aukciu, kto ponukne najvyššiu cenu.
v BA funguje KOLO - spravuje to smetiarska firma OLO, ľudia tam nosia nepotrebné veci, oni to vystavia a predávajú za malé sumy. pri IKEA.
Takýchto spotrebných vecí je zaplavená celá krajina, pred rokmi sa predávalo vo veľkom to isté, či knihy, alebo sklo, takže ťažko povedať. ale sú kúsky, ktoré majú svoju hodnotu pre zberateľov, alebo milovníkov retra. niektoré značky, dekory,.
skús tie veci poriadne umyť, trochu nastajlovať na vhodnom podklade a dobre nafotiť, a potom si poprezeraj všetky podobné stránky, na fcb, bazoši, aj eshopy záložní, dokonca aj tu na koníku je bazár, zistíš orientačne cenu. nečakaj však zárobok, ale moý´že s stať že nejaký obdivovateľ , fanúšik, si tvoje predmety kúpi.
@simoncik áno je super skupina Retro spomienky(bez politiky) , ale tá nie je predajná, na to pozor. Možno ako upútavka a potom v ss sa dohnúť. skupiny majú svoje pravidlá, napr, as nesmieš pýtať na hodnotu , iba ponúknuť s cenou, ale zato funguje skupina kde nepredávaš, iba zisťuješ cenu.
@veronicka1901 Raz som chcela dať do záložne súpravu 3 sady Zlatá Zuzana a oni mi to tam nechceli zobrať, že to ťažko niekto kúpi. tak som si ich nechala.
Ja o tych skupinach ma fb viem, len problem je ten ze v kazdej jednej je svagrina a ta len nadava ze to chceme dat prec.. sama si to vziat nechce, lebo nema na to miesto a chce po nas aby sme to nechali lebo je to skodaaa dat prec..
@saxana000 napisem ti 🙂
Keď to chce švagriná, tak zábal a polož jej to pred dvere, nech si s tým robí čo chce. Keď nezoberie, tak daj na Facebook. Nech si prenájme garáž, keď to chce opatrovať, jej problém.
@alex49 velmi zlozite vztahy.. ona sa s nami v podsttae nebavi, kym nedavame nieco zadarmo.. nechcem ju ani kontaktovat lebo je to proste zly clovek a aj muz povedal ze od nej co najdalej..
@mpg presne veľa vecí ani nezoberú, to je ten problém
@zuzanka.zuzu vidis a ja presne do tychto salok doma robim kavu kazdej navsteve a z tanierov z tej istej kolekcie jeme vzdy na vianoce a na velkonocnu nedelu.su este po babicke a ja si to uplne uzivam ked to nastriem na stol na tie velke sviatky..
Ja kým som sa neprivydala, tak svokra mala presne takéto "klenoty" vystavené vo vitríne, kde to len chytalo prach. Párkrát som upratovala, ale potom som povedala, že však nech to používajú aspoň v nedeľu a na návštevy. A oni že nie, že to raz zdedíme, to sa nepoužíva.
Veľmi rýchlo som vysvetlila, že o nič také nestojím.
Čuduj sa svete, odvtedy návštevy z toho pijú kávu a jedia obed.
Švagrinú pošli do prdelky. Nech si to zoberie alebo nech sa nestará, čo s tým spravíš ty. Vzťahy nevzťahy.
zaloznu ani neskusaj-daju ti par smiesnych eur-viac minies na cestu autom...rozhodne radsej skus internetove bazare.kde si urcis sama cenu-hoci bude tam ostara s posielanim...ale stale je dost ludi,ktori maju zaujem o starsie veci,obzvlast ak su zachovale-v zahranici by po takych kuskoch skakali...ked nechces predavat,ani na tom zarobit-jednoducho to vyloz pri smetiaky-ver mi,ti co si to zoberu,nebudu neporiadni spoluobcania...a aspon urobis niekomu radost...vela z tych kuskov sa da vhodne zakomponovat aj do modernej domacnosti nielen ako spomienka ale aj ako originalny prvok...este by som ti odporucila burzu,ale vzhladom k svagrinej to asi nebude mozne...
@saxana000 a máš záujem kúpiť celé sady celého slovenska? asi nie 🙂 máš svoju a stačí. proste dopyt je 1/1000 v porovnaní s ponukou... navyše je len zopár exkluzívnych. 99% je to čo má doma každý. to sa neoplatí ani fotiť, už toto je strata času, kde je ešte strata benzínu keď to povezie do záložne, potom späť, potom otázky ohľadne inzerátu lebo však keď už to je nafotené tak treba aspoň niečo zarobiť.... tsssss keby to vyšmarila hneď na začiatku, tak by si ušetrila starosti 😀
Mozes aj mne poslat do spravy, zvazujem kupit nejaky set
@zuzanka.zuzu vies co mozno by si sa divila, ale je po takych veciach celkom dopyt. Aj mladi ludia maju napriklad uplne minimalisticky interier a potom nejaky takyto “vystrelok” z cias minulych napriklad aj vo forme tanierov a salok precackanych “po babkach”.
Ja som si tiez zobrala od babky kristal, ked zomrela, iba tak z nostalgie, lebo ma ako malu nechavala z tych poharov pit domaci bazovy sirup a ja som sa citila ako princezna 🤷🏼♀️
@milanemila áno je dopyt, ale nie taký veľký ako ponuka.... ale pozri, mne je to jedno, len som vyjadrila názor 🙂 kiež by išla cena hore, mám toho ešte plné 2 baraky, keďže obaja naši rodičia žijú. bodaj by som to dokázala predať, ja by som sa len tešila.
Ja som skusala davat inzeraty na bazos, aj sem na kona, marketplace.. a nepredala som nic.. jedine co sa mi par zien ozvalo tak na latky, tych je tu tiez na mariu.. kebyze mam sit do konca zivota tak to neminiem 🤦
Keď je švagriná zla, tak sa na ňu proste vykašli a hod tie veci k smetiakom.
Ja som vsetko darovala bud znamym alebo stahovakom. Tiez pekne, nove sady. Nie je o to zaujem. Dokonca som nebola schopna predat ani novu postel za facku, nieto este taniere, pohare ci kristal
Skúste osloviť aj múzeá, niektoré už začínajú zbierať aj socializmus (práve preto, že sa to teraz všetko hromadne vyhadzuje, takže o pár rokov (vec by mala mať aspoň 50 rokov), už nebude čo zbierať...). Ale ani tam nečakajte veľké sumy, múzeá radšej príjmu dar. Navyše Vám nevyplatia peniaze na ruku, musí to prejsť cez nákupnú komisiu a tá sa koná raz-dvakrát ročne. Alebo to skúste predať cez aukro.cz, v Česku je väčší zberateľský tábor, ale aj väčšia ponuka, keďže tam boli porcelánky aj známe fabriky na český krištáľ...
Doba sa zmenila, dnes si viac cenia salky z IKEA ako stary dobry Rosenthal….kedysi sme to zbierali, mam toho plne krabice v pivnici, skusala som to predat v starozitnictvach a ponukali zlomok ceny, nie je zaujem……chcela som to detom porozdavat, smiali sa mi, ze maju radi jednoduche tvary….musim povedat, ze aj ja …..tiez neviem, co s tym…moja mama ma obrovsku zbierku Meissen….tiez to nikto nechceme…..
Ponukli mi 84€ za tri kristalove sady a jednu vazu..
Tak super, lepsie ako nic nie? Ani u nas to nik nechcel, mali sme mrte kristlalu
@mircalla presne, nechavam im to tam..
Záleži od záložne, ja by som všetko odfotila a išla sa informovať priamo do záložne, povedia vám približnú cenu a podľa toho sa rozhodnete....aspoň to tam nemusíte vláčiť ak sa vám cena nebude pozdávať...