Za aký čas je podľa vás reálne pripraviť sa na polmaratón?

dzt
19. mar 2024

Ahojte. Za aký čas je podľa vás reálne sa pripraviť na polmaraton? Som začínajú bežec 🙈 dám to do októbra?

wokokoza
19. mar 2024

Podľa mňa to zvládneš. Ja akože nie som nejaký veľký bežec, ale ak sa tomu budeš poctivo a pravidelne venovať, tak to dáááš 🙂

dzt
autor
19. mar 2024

@wokokoza akože ja veľmi chcem 🙈 ale zatiaľ je to bieda 🙈😂

veklipo
19. mar 2024

Ja behám pre radosť a zdravie a za 2 roky som to ešte nedala.

wokokoza
19. mar 2024

@dzt Hlavne sa netreba vzdávať 🙂

laurita285
19. mar 2024

Rok, celú sezónu určite

wade
19. mar 2024

Zalezi v akej si kondicii, ale ak si zdravotne ok, tak sa to da za 12-14 tyzdnov. Dennik N mal pocas korony 12 tyzdnovy serial s treningovym planom. Velmi dobry, a poznam 2 ludi, co podla toho zabehli pol maraton. Necakaj nejaky uzasny cas, ale da sa to odbehnut. Inak tiez ma caka moj prvy o 4 tyzdne, ale behavam uz niekolko rokov, len na tuto vzdialenost som sa nikdy neodhodlal. Tak uvidim 🙂

https://dennikn.sk/2207236/polmaraton-aj-nebeze...

banalu
19. mar 2024

Zalezi ako si na tom s kondickou, poznam ludi co natrenovali za 3 mesiace, ale boli to ludia co sportovali.
Zalezi aj kolko casu tomu vies venovat.
Ale su aj ludia co si povedia, ze pri najhorsom odchodia...
Kolko odbehnes teraz? V akom tempe, v akej zone?

black_wolf
19. mar 2024

Ja som s velmi priemernou kondickou (a kratkymi nohami) za 3 mesiace od prveho behu dala 10 km pod hodinu 😀 na polmaraton som sa ale neodhodlala a potom prislo zistenie, ze cakam dieta, tak som zvedava, co sa mi podari odbehnut po tehu 😁 inak behanie na pase a vonku su velmi odlisne discipliny, vonku je to samozrejme narocnejsie (ak si clovek nedava sialene sklony pasa), ale osobne som si v zime na pase natrenovala rychlost, ktorou som sa neskor vonku riadila..

dzt
autor
19. mar 2024

@wokokoza dakujem 😊
@wade čas ma nezaujíma vôbec, len to proste chcem zabehnut 🙈 dakujem
@banalu cvičím už niekoľko rokov, takze na pohyb som zvyknutá, ale beh no… začínam, a zatiaľ pol hodina 4km (ale nebezim v jednom kuse)
@black_wolf gratulujem 🤰🏽. Pas u mna vôbec, ja praveze radšej vonku na vzduchu

magic08
19. mar 2024

@dzt ja som sa po dvoch rokoch prestavky opat vratila k behu. Mam v plane zabehnut na preteku aspon 10 km. Idealne, ak by sa mi poradilo aj ten polmaraton v KE v oktobri. Momentalne beham ako ty, 4 km za polhodinu. Pred dvoma rokmi som za ten isty čas odbehla 6 km. TAkze začínam odznova. Ale motivacia je, tak si drzme prsty navzajom

dzt
autor
19. mar 2024

@magic08 ja tiež chcem ten košický 🙈držím palce

lucik194
19. mar 2024

@veklipo do oktobra to das v pohode, akuratne stiahni si nejaky plan treningu, hlavne ked si zaciatocnik.
plus co nenabehas na jar, v leto to kvoli teplu nedotrenujes

banalu
19. mar 2024

@dzt ako radia vyssie, chce to nejaky treningovy plan

janno31
20. mar 2024

Tak ja behávam tak aktívnejšie cca od februára 23. Prvé preteky 4km v máji 23 a to si pamätám že mi to bolo veľa a nevládal som. Tých 21 km som prvý krát dokázal odbehnúť niekedy v októbri. Ale vtedy som ešte robil na zmeny nočné poobedne a to dosť obmedzuje v tréningoch. Mne sa dosť osvedčil spôsob aktívne tréningy v lese v kopcoch a regeneračné behy na rovinke. A plávanie pomedzi to. A regenerácia je strašne dôležitá tu netreba podceňovať aby si si neodpalila koleno lebo to keď začne cítiť tak koniec s behom. Z výživových doplnkov hlavne to magnézium a výživu ktorá podporuje kĺby. Pri správnych tréningoch za tie +-4 mesiace by sa to malo dať zvládnuť. Samozrejme je to strašne individuálne a dosť veľa faktorov to ovplyvňuje.

dzt
autor
20. mar 2024

@lucik194 práve toho leta sa obavam…
@banalu dakujem, musím musím ten plán pohľadať 😊
@janno31 dakujem, magnezko som už zaradila, kolena mám v poriadku. Chcem to dať a verím že sa podarí

janno31
20. mar 2024

@dzt držím palce dá sa to. Aj keď veľa krát tie tréningy nemusia byť príjemné ale hlavné je nevzdávať to a neprestavat trénovať. A to príde 💪

zeldia
20. mar 2024

@dzt pol roka

camelco
20. mar 2024

@dzt ja beham uz dlhsie, na 1/2maraton som si trufla minuly rok, pripravovala som.sa vlastne celu sezonu a cisto trening stanoveny pre zaciatocnikov na 1/2maraton som mala na 12 tyzdnov, odbehla som ho v case 2h 30m ... takze pripravit sa da, ale dolezite je stanovit si realny ciel, na polmaraton je casovy limit zvycajne do 3hodin ...drzim palce

dzt
autor
21. mar 2024

@camelco dakujem. Aj som si myslela že do troch hodín musím dobehnúť 🙈

animus
25. mar 2024

@dzt behať som začala začiatkom tohto roka, idem si zabehať 1-3 krát do týždňa, podľa toho ako mi to čas dovoľuje. Zatiaľ som sa dostala na číslo 10km. Priemernú rýchlosť mám 6,4min/km. Neviem, možno by som dala aj viac ale môj cieľ bolo tých 10km. Teraz sa snažím zlepšiť čas a chcem ísť na bežecké preteky v kategórii ženy 10km (preteky sú v septembri 🙂)

dzt
autor
25. mar 2024

@animus super ☺️ držím palce ☺️

animus
25. mar 2024

@dzt podobne držím palce a možno o rok sa stretneme aj na tom polmaratóne 😀 tento rok si ešte netrúfam 🙂

dzt
autor
25. mar 2024

@animus 🙈 ja sa chcem hecnuť!

animus
25. mar 2024

@dzt to chápem, veď ty pokojne choď 😀

tweetinka.co
2. apr 2024

Najvyšší čas začať trénovať a dáš to. Nájdi si program či už na nete alebo v knižke a chod podľa neho. Neprepal sa na začiatku. Príjemný bežecký zážitok.