Z ničoho nič plačem

19. feb 2022

Ahojte, mali ste to niekto rovnako? Proste sedíte zrazu vám príde niečo luto a ide vám do plaču.. pozerám na macku pekne sa na mna pozrie a plačem z toho… nechapem čo sa so mnou deje celé je to divné

vamajka
19. feb 2022

Pusti si hokej a plakat nebudes😉

martul
19. feb 2022

Tehotná?!

autor
19. feb 2022

@martul to nehrozí :/

lindous
19. feb 2022

Ja bežne počas PMS (nie úplne každý mesiac, ale často) ani do kalendára nemusím pozerať, viem že do troch dní od kedy som takáto rozcitlivená prídu moje dni 😅 vždy to zaženiem racionalnou úvahou, že sú to hormóny..

autor
19. feb 2022

@vamajka no už aj pri ňom mi isli slzy a neviem prečo..

zuzap33
19. feb 2022

Nemas asi ziadne problemy, tak si ich chces vyrobit...

autor
19. feb 2022

@zuzap33 mám pocit, že si teraz trafila klinec po hlavičke.. ale neviem možno to je tým že hľadám nejaké problémy ale proste z ničoho nic príde na mna neviem či smútok či čo a proste placete.. a hneď to prejde a tak aj tri krát za deň..

zuzap33
19. feb 2022

Nehnevaj sa nie, na take sprostosti nemam cas

zuzap33
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
19. feb 2022

Pozbieraj sa, rob čo ťa baví (niečo to musí byť), stretni sa s kamoškami..

alica28
19. feb 2022

Ahoj, ja taky stav mám raz za pár týždňov jeden deň. Vyplacem sa, nejak sa mi uľaví a potom je už dobre.

mimka1402
19. feb 2022

@zuzap33 Psychika robí svoje, nemusí byť to z nudy. Niekedy kolísanie hormónov vie tak človeka dostať "dole", že až človek sám nechápe... Neznevazovala by som nikoho pocity, len preto, že mám dojem, že ja to mam ťažšie apod.

salima66
19. feb 2022

Nemáš v tomto období málo sociálnych kontaktov?

zuzap33
19. feb 2022

@mimka1402 nehovorim, ze to mam tazsie. Pisem, ze si snazi najst si problemy. Treba sa trosku poobzerat okolo seba. Ak je zdrava, moze mat tisicky zaujmov a pracovat, stretavat sa s ludmi, cestovat, spoznavat... Miesto toho sedi a fnuka a pyta sa druhych ci aj oni

gleep1
19. feb 2022

@zuzap33 na to že si onkologicky pacient, kedy si mohla pochopiť že to ľudia majú v živote ťažké a že k nim budeš radšej milá, si riadne odporná. Čo vieš o jej živote, o jej detstve, o jej psychike keď sa tu tak sebavedomo o nej vyjadrujes? Môže mat depresiu, moze mat skryte psychické problémy ktoré si sama vedome nie je schopná uvedomiť a ty tu mudrujes lebo ty máš raka a nebecis aj keď máš dôvod. To ti gratulujem že nebecis.
Autorka, ak to trvá dlhodobo a obťažuje ta to, zajdi sa porozprávať za psychologom. Bude ti lepšie, uvidis 🙂

mimka1402
19. feb 2022

@zuzap33 Vidno veľmi, že sa necítiš úplne v poriadku a to je pochopiteľné. Ale.. Vravím. Psychické problémy sú častokrát rovnako ťažké ako iné diagnózy. Psychika ťa ťahá dole, ten človek to nerobí zámerne a nie, nie je to z nudy. Môžeš vidieť všetko pekné, ale ak sa tvoj mozog rozhodne, že budeš mať úbytok hormónov šťastia, tak ti môže byť jedno, že si v iných sférach zdravá... Nemám rada porovnavacky.. Samozrejme ti držím palce nech je všetko okay, ale proste ak niekto sa necíti ok, nebýva to z nudy, vždy je za tým nejaký dôvod, kľudne aj v podvedomí.

zuzap33
19. feb 2022

@gleep1 ked povie clovek pravdu, uz je odporny. Najnovsie uz kazdy pomaly len psycholog a psychiater. A pritom treba vacsinou len premoct vlastne pohodlie

mimka1402
19. feb 2022

@zuzap33 Skus pochopiť, že nemáš pravdu vždy. A čo ty vieš, že tu ti nik neodpovedá s dostatočným vzdelaním aby sa mohol k tejto téme vyjadriť?
Očividne nevieš o problematike duševneho zdravia čo povedať k veci, len to bagatelizuješ... Čo nie je fér. Každý má právo na prežívanie vlastných emócií bez toho aby ho tu niekto zhodil štýlom "aha ja mam toto a pozri aka si nevdacna". To nikdy žiadnej osobe nepomôže.🙄

gleep1
19. feb 2022

@zuzap33 aké pohodlie? O čom to točíš? Ty tu hovoríš že psychické problémy si ľudia vymýšľajú z nudy a z pohodlia? Aj teba rakovina postihla z nudy a pohodlia? Tak ako môže akákoľvek choroba postihnúť akýkoľvek organ, tak môže byt postihnutý aj mozog na úrovni neurotransmeterov čo vyústi do psychických problémov. Nehovoris ani kus pravdy, si len odporná a myslíš si že môžeš lebo máš rakovinu a si ja tom horšie. Nie nie si. Ty si mala možno detstvo ktoré zanechalo tvoju psychiku pevnú, máš deti a iné dôvody pre ktoré sa ti oplati byt silnou. Ona mat nemusí nič z toho.

zuzap33
19. feb 2022

@mimka1402 viem co je dusevne zdravie. Poviem ti, mam tetu, vzdy vitalna, praca atd. Vlastne ziadne fyzicke choroby. Tak prislo 65. Dospele deti odisli a ona ostala sama. Mala mnozstvo znamych, stale niekde chodila. Nevydrzala byt sama doma. Zacala poplakavat, depresie, prestala sa starat o domacnost, seba. Stale pokracovalo dohovaranie. Odmietla sa prestahovat, zacala lezat.Psychika. Vies, kde je teraz ? Pacientka na psychiatrii, je uplne mimo. A pritom mala podporu kopu ludi a psychologa aj psychiatra. Preto hovorim, musis, musis dvihnut hlavu a obcas premoct hlavu a casto telo.