Z čoho žijú malé obchodíky?

blazargandalf
27. feb 2024

Otázka na Vás, čo sa venujete podnikaniu... Niekedy chodím po rôznych mestách a veľa krát vidím, že proste sú tam niekde v centre mesta malé obchodíky rôzneho druhu, ktoré sú vždy prázdne a roky fungujú. Ako dokážu prežiť takéto prevádzky? Vy, čo podnikáte, viete mi to vysvetliť.

anjelicek26
27. feb 2024

Kamoška ma malý obchodík v centre, 80 percent ide cez eshop... bez toho, aby robila jedno a druhe,tak neprežije.. v obchode si rieši objednávky počas dňa a odnesie si to na postu cez obednu pauzu... obchod ako taký drží len kvôli tomu,aby názov obchodu a webka mali ľudia na očiach a kontakt s ľuďmi ju baví...

13uzivatelka11
27. feb 2024

Podľa mňa druhy príjem 🤷‍♀️ ten obchod majú zrejme len ako hobby co si zarobí tak samo na seba alebo ma menší zisk, občas stratu. Určite nie každý malý kamenný obchod ma aj eshop.

katica06
27. feb 2024

@blazargandalf jeden známy prevádzkuje takýto obchodík ale popritom poberá plný invalidný dôchodok, z toho príjmu by nevyžil.

zuzanka.zuzu
27. feb 2024

niekedy aj práčka peňazí alebo hobby manželky/milenky 😉

lucka_ke
27. feb 2024

@zuzanka.zuzu to som presne chcela - muž kúpi žene/frajerke obchod, aby sa zabavila a on mal pokoj

lakebabe
27. feb 2024

@blazargandalf veľa takých funguje len vďaka tomu ze ma aj eshop,kým tam nikto není pobalia si objednávky a chodia dost predavat aj na jarmoky a slavnosti, ale nie každý prežije.

ivka225
27. feb 2024

Ešte to môže byť aj tak, že ide o vlastný priestor majiteľa, teda neplatí prenájom a predáva taký tovar, že stačí denne predať tri kusy.

marsmykkok
27. feb 2024

väčšina podnikateľov nevlastní len 1 prevádzku, ale majú veľa prevádzok a veľa činností. No ak sa im v niečom extrémne darí a v tomto nie, aspoň trocha skrotia dane a neplatia toľko štátu na dani. A často sú to obchodíky pre manželky, aby mali odrobené roky pred dôchodkom.

bloger
27. feb 2024

Možno fungujú aj ako eshop.

tl999
27. feb 2024

U nas maju vietnamci vela takych malych obchodoch v trznici. Nikto tam nekupuje. V triznici ludia kupia len jedlo. Pre mna je to zahadne z coho ziju... Maju ten isty tovar uz od davna....

blazargandalf
autor
27. feb 2024

@tl999 Presne kvôli tomu ma to zaujíma :D že ako vlastne dokážu prežiť.

lakebabe
27. feb 2024

@tl999 Vietnamci sú samostatná kategória. Každú obchod s každým je rodina moja suseda kedysi u jedných pracovala a vysvetlila, že každý obchod s každým je v príbuzenstve. Hlavne časť rodiny ma obchod časť nechtové štúdia druhá časť bistra tak si to dotuju spolocne

gabrielkaa
27. feb 2024

No veru je to bieda. Hlavne v tejto dobe, keď každý dáva prednosť reťazcom a masovej výrobe pred originalitou. (Nehovorím že čínske obchody sú originálne). Veľa krát ich zachráni online predaj

otazka1
27. feb 2024

Tie čínske obchody to je taká mágia 😂 kedysi som nakupovala na trnziciach v takých obchodoch a keď by som povedala že chcem bundu s kapucňou z hrivy z jednorožca tak Číňanka utekala na druhu stranu trznice a doniesla z iných obchodov aj po štyri farby,nijaký problém 😆oni si to tak nejak medzi sebou všetko jedna veľká rodina 😃