Otázka na Vás, čo sa venujete podnikaniu... Niekedy chodím po rôznych mestách a veľa krát vidím, že proste sú tam niekde v centre mesta malé obchodíky rôzneho druhu, ktoré sú vždy prázdne a roky fungujú. Ako dokážu prežiť takéto prevádzky? Vy, čo podnikáte, viete mi to vysvetliť.
Podľa mňa druhy príjem 🤷♀️ ten obchod majú zrejme len ako hobby co si zarobí tak samo na seba alebo ma menší zisk, občas stratu. Určite nie každý malý kamenný obchod ma aj eshop.
@blazargandalf jeden známy prevádzkuje takýto obchodík ale popritom poberá plný invalidný dôchodok, z toho príjmu by nevyžil.
niekedy aj práčka peňazí alebo hobby manželky/milenky 😉
@zuzanka.zuzu to som presne chcela - muž kúpi žene/frajerke obchod, aby sa zabavila a on mal pokoj
@blazargandalf veľa takých funguje len vďaka tomu ze ma aj eshop,kým tam nikto není pobalia si objednávky a chodia dost predavat aj na jarmoky a slavnosti, ale nie každý prežije.
Ešte to môže byť aj tak, že ide o vlastný priestor majiteľa, teda neplatí prenájom a predáva taký tovar, že stačí denne predať tri kusy.
väčšina podnikateľov nevlastní len 1 prevádzku, ale majú veľa prevádzok a veľa činností. No ak sa im v niečom extrémne darí a v tomto nie, aspoň trocha skrotia dane a neplatia toľko štátu na dani. A často sú to obchodíky pre manželky, aby mali odrobené roky pred dôchodkom.
Možno fungujú aj ako eshop.
U nas maju vietnamci vela takych malych obchodoch v trznici. Nikto tam nekupuje. V triznici ludia kupia len jedlo. Pre mna je to zahadne z coho ziju... Maju ten isty tovar uz od davna....
@tl999 Presne kvôli tomu ma to zaujíma :D že ako vlastne dokážu prežiť.
No veru je to bieda. Hlavne v tejto dobe, keď každý dáva prednosť reťazcom a masovej výrobe pred originalitou. (Nehovorím že čínske obchody sú originálne). Veľa krát ich zachráni online predaj
Tie čínske obchody to je taká mágia 😂 kedysi som nakupovala na trnziciach v takých obchodoch a keď by som povedala že chcem bundu s kapucňou z hrivy z jednorožca tak Číňanka utekala na druhu stranu trznice a doniesla z iných obchodov aj po štyri farby,nijaký problém 😆oni si to tak nejak medzi sebou všetko jedna veľká rodina 😃
Kamoška ma malý obchodík v centre, 80 percent ide cez eshop... bez toho, aby robila jedno a druhe,tak neprežije.. v obchode si rieši objednávky počas dňa a odnesie si to na postu cez obednu pauzu... obchod ako taký drží len kvôli tomu,aby názov obchodu a webka mali ľudia na očiach a kontakt s ľuďmi ju baví...