Z akého dôvodu ste úplní abstinenti?

28. jan 2023

Ahojte ste tu také čo nepijete vôbec? Aký je váš dôvod a vysvetlenie ak sa vás niekto pýta prečo? Je to zo zdravotného hľadiska z viery z presvedčenia? Zo strachu alebo máte v rodine predispozície a bojíte sa že sa to u vás rozvinie? Čo je dostatočným dôvodom aby ľudia dali pokoj?

veronikaszabova
28. jan 2023

Lebo mi to nechuti... 🙂
Ani sampanske nevypijem.

luccija
28. jan 2023

Nie som úplný abstinent, ale nemám s kým piť🙂
Niekedy v lete si dám Gin tonic, keď niekde sedíme vonku.Vino a pivo mi nechutí.A mne hneď horia líca a busi srdce je max 2 poháriky

azzflo
28. jan 2023

Nevysvetlujem, proste nechcem a hotovo.
Neznasam opitych ludi a byt opita, nie je to nicomu prospesne, rovnako dobre su aj nealko drinky, takze nevidim absolutne ziaden dovod na pitie alkoholu.

autor
28. jan 2023

@azzflo nemyslím to tak že niekomu dlzim vysvetľovanie skôr ich to zaujíma a zo zvedavosti sa pýtajú prečo lebo nepoznajú takých ľudí veľa

deti95060810
28. jan 2023

1. svoje som si už v mladosti na zábavách a disco. odpila....
2. stojí to celkom slušné peniaze
3. po požití alkoholu je mi neskutočne fyzicky zle - pocit na odpadnutie, dokonca mám problém aj so spánkom...úplne ma vykoľají po každej stránke - najmä psychickej....no potrebujem to?

liljana
28. jan 2023

Bud ti to chuti, alebo nechuti. Prilezitostni "alkoholici" si daju na zurke, oslave na naladu. Permanentni alkoholici tym riesia svoje problemy, lebo v rausi im je lepsie ako v realite. Az sa to premeni na navyk.

divokykonik
28. jan 2023

Skrátka som abstinent a hotovo. Zatiaľ ľudia nepotrebovali vysvetľovanie prečo. Ani by som im nemala čo k tomu povedať. 😂

jana_eyre_2
28. jan 2023

Vôbec nevysvetlujem nevidím dôvod niečo vysvetľovať.. tiež nikoho nezaujíma prečo neznášam cviklu, tak prečo by som.mala vysvetľovať že neznášam alkohol a je mi z neho na 🤢

luccija
28. jan 2023

My zase máme známych kde sa nepije.Ani si nepamätám kde som kedy bola a vytiahli fľašu.Skor, keď ideme v lete na rybu či posedieť dajú si chlapi pivo

stellarstar
28. jan 2023

Kedysi som pila ale len cez víkendy napr biele s oranžovým džúsom alebo mojito, eristoff ice aj fajčila ... potom som ochorela tak som obe dala bokom a prestala piť a fajčiť. Dodržiavala som to najmä kvôli tej mojej diagnóze a liekom naň. Nepila a nefajčila som dobrých 15 r. Teraz sem tam si dám pohárik červeného s kolou ale len každé 2 m keď som u rodičov doma inak nepijem a fajčenie som total nechala aj kvôli astme a nechýba mi

kristinapetronela
28. jan 2023

Lebo mám deti a odvtedy nepijem vôbec alkohol

muchotrafka298
28. jan 2023

Ja nevysvetlujem, nikomu a nic. Myslim, ze nie som povinna obhajovat sa pred nikym. Nekonzumujem alkohol zo zdravotnych dovodov, tiez mi to ani nechuti. Nie som uplny abstinent (lebo to je len niekto, kto alkohol nikdy nekonzumoval), ak chcem, tak si dam, obcas, mozno 1 x rocne. Nepotrebujem alkohol ako barlicku, ani na zabavu.

jana_eyre_2
28. jan 2023

@luccija inak odkedy zomrel môj svokor a krstná môjho muža myslím že už sa ozaj nikde neriešilo že by ktosi v okolí čokoľvek alkoholické pil..

zuzahajdulka
28. jan 2023

Pripity clovek je trapny a smiesny, aj ked on sa citi velmi high a zabavne. V zenskej verzii je to este horsie.

laurita285
28. jan 2023

Ja som absolútny abstinent už cca 5-6 rokov (ani prípitok na vlastné okrúhle narodky) žiaden šampus na oslavu Nového roka, nič.

Nepovažujem to za dôležité, potrebné ani nijak inak hodnotné tak alkohol úplne ignorujem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thoughtfulweirdo
28. jan 2023

Nechutí mi 🙂

aduskatt
28. jan 2023

nie som úplný abstinent, vypijem tak pohár vína raz za pol roka....a nevysvetľujem.
Proste poviem, že si neprosím a tým to hasne

simsalabim
28. jan 2023

Vacsina alkoholu mi nechuti a to, co mi ako tak chuti, si dam vynimocne - s mierou. A radsej si dam cokoladu 😇

marca12
28. jan 2023

Nechuti mi alkohol a vnutorne mam odpor k alkoholu. Nemam ziadnu zlu skusenost z rodiny alebo okolia,len mi nechuti a nemam k tomu vztah naliat si. A otazky,preco nechcem ma dost rozculuju a neznasam ked ma niekto nuti.
Ja ani doma,ked pride navsteva nikoho neponukam 🤣 lebo tym,ze my nepijeme sa vzdy zabudnem navstevy opytat,ci si nieco nedaju

vieronkatt
28. jan 2023

Som úplný abstinent,nikdy som nepila...keď sa niekto spýta,poviem,že z presvedčenia.ludia su väčšinou prekvapení,ale akceptujú.
A skutočný dôvod?pamatam si z detstva,co alkohol s clovekom vie spraviť a koľko bolesti spôsobiť mnohým...trauma na cely život.tak ja som na tom takto...

h2
28. jan 2023

Ja nie som úplný abstinent, ale pijem fakt málokedy. Nechutí mi to a nič mi to nerobí, teda, nič dobré, nie som z toho ani veselá, ani uvoľnená. Akurát tak sa mi chce spať, alebo ma rozbolí hlava. Keď ma niekto ponúka, tak poviem, že si neprosím, nemám chuť a podobne. Nemám problém s tým, že by to ľudia nerešpektovali a nútili ma nasilu piť.

bayuska
28. jan 2023

Nepijem a ani sa nezdrziavam v pritomnosti ludi, kde sa pije z viacerych dovodov..
- nechuti mi to
- neznasam ten smrad
- neznasam ked niekto vracia (je mi z toho zle len ked to pocujem + tomu cloveku je jedno co robi ale postarat sa onho treba a aj popratat to, co narobil)
- vyrastala som s alkoholickou, ale to asi na to nebude mat vplyv, kedze surodenci piju (akoze prilezitostne, nie do nemoty 🙂 )
Nehovorim, ze som nikdy nic neochutnala, ale nikdy som nebol opita a aj ked by som si niekedy dala (na silvestra alebo s manzelom si spravit romanticky vecer a pod. ) tak mi to jednoducho nechuti.

Co sa ale “vyhovoriek” tyka, tak to nikto nerespektuje… som z vychodu a niektorym ludom je totalne jedno ci soferujem alebo teraz ze som tehotna… ale uz som to prestala riesit. Ak si niekto neda povedat a aj tak mi naleje, tak to vylievam alebo proste nevypijem

zefyra
28. jan 2023

Lebo mi alkohol vôbec nechutí

emm_i
28. jan 2023

Z vlastného presvedčenia potom, ako som zistila, že z alkoholu mi je nonstop zle zo žalúdka. A to aj z malého množstva, akoby mi ho nevedelo stráviť. Naduje ma a je to hrozný pocit. A to aj z piva. Bohužiaľ, v mojom okolí najmä moji rovesníci cca 25 rokov riešia, prečo si človek nedá. A stále tie otázky, ani len trošku? Však si daaaaj... No, čo na to povedať... 🙂

misuliacik81
28. jan 2023

Dám si tak raz za pol roka červené víno s colou ale keď mi začnú horieť uši vždy pri druhom poháriku , nedostaneš do mňa ani kvapku. Nepochopím ako sa môže žena zrúbať pod obraz boží,fuj je to nechutné. Žiaľ mám takú nevlastnú sestru, slope (slopala?) Od 15 rokov, matka jej nato nikdy nič nepovedala ostatná rodina si ju len zastávala robila problémy kade chodila. Narodil sa jej syn,myslela som si že príde konečne k rozumu a nie koľko krát mi volali policajti že sa váľa na chodníku ožratá či môžem prísť pre malého. No žiaľ bývam 100km ďaleko a v tom čase som čakala na telefonát kedy mám nastúpiť s dcérou na operáciu srdiečka. Dopadla tak že súd jej zobral malého a prisúdil otcovi. Mne robila peklo naďalej volala na môjho manžela policajtov že nás doma bije, týra ..... atď. Chodili k nám jak po službe domov. Až ma dožrala a podala som na ňu trestné oznámenie za ohováranie a krivé obvinenie. Od vtedy máme pokoj už 7 rokov. Zato ja alkohol nie max. tie dva poháre a dosť.

leto232
28. jan 2023

Alkohol mi nechutí a hnusia sa mi opití ľudia. V pití alkoholu nevidím nič wow a zabaviť sa viem aj bez neho. My ani doma nemáme alkohol a keď mi dá niekto ku sviatku fľašu vína, tak letí do koša a poviem si, že asi ma dobre nepozná. Manžel tiež našťastie nepije.

nikcabb
28. jan 2023

Ani neviem. Asi som si odpila svoje🤷‍♀️ a neznasam ten smrad aky ide z cloveka co si vypije🤮 mam deti, male spi so mnou hadam nebude v takom smrade spat?! Nap priatela mam nervy ked si vypije, pretoze mi potom smrdi🤦‍♀️ a nevysvetlujem. Proste nechcem nepotrebujem alkohol k zivotu.

ibrunova
28. jan 2023

Nech ti tí druhí vysvetlia, prečo oni pijú 😂

kris_tin257
28. jan 2023

Nechutí mi to a už som stará na poopicne stavy, keď si predstavím ako by mi mohlo byť zle nestojí mi to za to piť 😊