Ako by ste sa presuvali dlhou cestou dopravnym prostriedkom s tymto plemenom? Mate niekto? Pouzivate prenosnu tasku, alebo nejaky iny prenosny priestor na psa? Ak nemoze byt na voditku vedla vas...je to tiez kabelkovy pes? a kolko kg ma dospely? je kludnej povahy?
dlhu cestu tieto psiky znasaju dost zle, nas mal z dlhej cesty triasku a zimnicu, ako male dieta, musite ho postupne privykat, robit prestavky v ceste, mat cerstvu vodu, a davat pozor, aby sa neprehrial, mali sme ho na kolenach, pozor na vystrkovanie z okna pocas jazdy!-chyti prievan, ochorie
Teriér a kludnej povahy? Kúp si plyšáka, prosím 🙏🙏🙏
Práve toto plemeno sa mi zdá byť dosť rôznorodé. Aspoň v okolí mám niekoľkých, ktorí sú naozaj do kabelky, zakrpatení, teriér sa u nich takmer neprejavuje (to, že sú nevychovaní, je druhá vec 😎). Ale poznám aj takých, ktorí pripomínajú výškou aj stavbou tela skôr bradáča, mohutní, vysokí, temperamentní. Ako zvládajú cestovanie je u každého individuálne, záleží aj aký dopravný prostriedok. Je rozdiel auto,vlak, lietadlo. Z toho čo píše autorka, mám pocit, akoby sama zatiaľ žianeho nevlastnila, len uvažuje o kúpe. Alebo sa mýlim?
...su aj kabelky pre psy do 5 kg, myslela som skor na cestu vlakom...pozrela som i povahu na nete, vsade pisu, ze vhodny aj k detom, je len trosku viac ustekany a energicky, ale velmi mily spolocnik 😊
@lenja123 ano, zvazujem mensieho psika do bytu. Mam skusenosti so zvieratmi, od detstva sme vzdy nejake mali, ale ja u seba zatial nie...napadlo mi i plemeno yorkshire, asi ale kupim civavu, s ktorou mam skusenosti od rodicov...ten vzrast yorkshira je ale zaujimavy, i v clankoch pisu, ze fakt ze niektori ostavaju mali, ini dorastu do mohutnejsieho vztastu...potrebovala by som kabelkoveho, ale nie uplne mini, ale ani mohutneho a presne obcas aj na cestu inymi dopravnymi prostriedkami nez je auto...
to naozaj závisí "kus od kusu". my máme 10r yorka a je celkovo dosť pokojná, šteká iba keď počuje iných psov zvonka. z času na čas cestujeme autom cca. 40km k rodine a leží mi na nohách, ale nie je to ideálne.... býva jej dlho a teraz už aj teplo keďže od čelného skla ide teplo..
Na cestu autom naši majú sedačku kde je pripútaná.. a musia jej dávať lieky na cestovanie Inac vy to psychicky neprezili 😅 kabelkovy pes to nieje ani zďaleka a kľudný už vôbec nie. Ale to závisí od povahy konkrétneho psa