Yorkshire

karina79
12. apr 2016

Prosim vas poradte mi.mam psa yorka aj fenku oni su súrodenci. Fenka harala a bojim sa ci daco nebolo ked sme boli v praci.Ked nahohou bolo budu steniatka nejako postihnute ked su surodenci??hladam na nete ale nic neviem najst 😒

bonaqa2013
12. apr 2016

😀 😀 😀 😀 😀

misel0806
12. apr 2016

Preco by boli postihnute??? Toho sa neboj sak su rovnakej rasy.. Kamoskina sucka mala steniatka zo svojim synom. Teda matka a syn. Boli to civavy. Steniatka boli krasne a zdrave😊😊😊😊

maxiva
12. apr 2016

no ono to vraj neni dobre,lebo tie psiky mavaju vrodene choroby napr.klbov,kosti,epilepsiu.taketo psiky maju cely zivot zdravotne problemy.ale nemusi to tak byt vzdy.daj si do googlu mnoziaren psov,tam je toho viac

patrisssia19
12. apr 2016

No pokiaľ viem nemalo by sa to praktizovať. Raz som čítala jeden článok, kde bolo vysvetlené, že takzvaná pribuzenska plemenitba je vo výnimočných prípadoch prípustná. Napr. ak ide o malopočetné plemeno za predpokladu že sa urobila DNA analýza a taktiež to praktizujú chovatelia ktorý chcú nejaku špecialnu vlastnost napr. fenky preniesť na potomstvo ale tam je tiež potrebná DNA analýza.
Takže neviem neviem ako to môže vo vašom prípade dopadnúť. Radšej treba dávať pozor a uskutočniť kastráciu ak je to možné. Ušetríš si starosti 🙂

korra
12. apr 2016

Moze aj nemusi. Ked sa na potomstve zrovna nic neprejavi, na tej dalsej generacii uz moze a velmi. Aj v pp chove sa obcas pribuzenska plemenitba vyuziva, ale nie takato blizka a skor genealogicka, kedy sa paria zvierata, ktore maju medzi predkami spolocneho urcitym sposobom vynimocneho jedinca. Ale chce to znalosti genetiky. Taketo parenie vsak aj prinasa rizika v celkovej oslabenosti jedinca, alergie, ochorenia klbov, problemove povahy, otvorene fontanely atd. Osobne by som taketo stena nechcela. Ak nemate zvierata urcene k chovu, riesila by som to kastraciou a nemusite oddelovat a riesit co s nehodami.

wkreativka
14. apr 2016

A tabletka po? Veterinar spravi ultrazvuk a ak nahodou aj fene sa da nezelana kotnost ukoncit ( nieje to nic pekne, ale isto lepsie ako potom davat utracat vadne steniatka) a ano mozu tam byt geneticke abnormality . V pripade ze ide o bez PP psov nevies ci nahodou niesu v predchadzajucej generacii pribuzni... cim vacsia pribuznost tym mozny castejsi vyskyt vad... ale je to nadlho, toto mam pozrene len okrajovo ale viem ze aj chovatelia ak nahodou sa nieco stane nezelane tak to v krajnych pripadoch riesia ukoncenim kotnosti

korra
14. apr 2016

Aj to je riesenie, co spomina @wkreativka akurat tie hormonove dobroty vedia tiez napachat peknu paseku. To sterilizacia, je definitivna a tiez sa da vykonat na zaciatku gravidity. Nech sa poradia s vetom.