Wise - služba na prevod peňazí

15. dec 2023

Ahojte, mate niekto skusenosti s wise sluzbou na prevod penazi? Potrebovala by som prijat urcitu sumu od cloveka cez tu aplikaciu a nasledne si ich poslat na moj slovensky bankovy ucet. Pojde to bez problemov? Dakujem

maranco
15. dec 2023

Používam ich web stránku na prevody na svojich účtoch mením CZK a €.
Pár prevodov som robil z/do južnej Ameriky.
Stačí že má jeden z vás dvoch tam účet.
V akej mene bude posielať peniaze?

autor
15. dec 2023

@maranco USD. Aha, takze by mi vedel poslat cez to peniaze aj na moj osobny bankovy ucet do SR, aj ked asi by bolo jednoduchsie si tam spravit ucet a previest si to sama

autor
15. dec 2023

Akurat teda v ramci registracie sa vyzaduje 20e prevod z mojej babky na wise ucet, tak aby som potom bola schopna si ich preposlat naspat, napr uz ak s tymi zvysnymi peniazmi

maranco
15. dec 2023

Budeš to častejšie používať? Odosielateľ je mimo EÚ?
Áno vedel tam dáš koľko €/$ chceš poslať a na aký účet komu, vtedy mu zobrazí číslo účtu v jeho krajine kam má poslať $, musí uviesť presne popis platby a tebe prídu € z účtu napríklad v Belgicku.

Ja som robil registrácie cez web wise.com 2016 a 2020 a žiaden poplatok za registráciu som neplatil.

A naozaj poznáš toho človeka, naozaj ti má poslať peniaze? Lebo je veľa podvodov (dar, dedičstvo, zabudnuté kryptomeny, výhra) kde ťa oberú o rôzne poplatky a nič nedostaneš.

autor
15. dec 2023

@maranco tých 20e ja v podstate len na zaciatocny zostatok na tom wise účte, druhá možnosť je 8e a dostanem fyzickú kartu, ktorú ale nepotrebujem, čiže mi stačí len tá virtuálna.
No, človeka nepoznám osobne, už sme mali pár obchodov cez jednu stránku avšak navrhol tento spôsob, na vyhnutie sa poplatkom. Krajinu má uvedenú Bangladéš, to si nie som istá či by tiež nebol problém.
Ja mam PayPal, ktorý sa on síce snaží nejako založiť, ale už sa to ťahá pár dní. On má wise a Payoneer, s tým, že ak sa mu nepodarí ten PayPal, tak to proste pôjde cez tú stránku ako doteraz.

autor
15. dec 2023

Mne teda napadlo skúsiť wise, ale našla som aj nejaké negatívne recenzie, tak neviem či sa to vôbec oplatí riskovať. A či by to vôbec šlo, vzhľadom na lokalitu atd

maranco
15. dec 2023

Ak on má wise účet tak ti to rovno môže poslať na tvoj € účet, ty mu daj len IBAN číslo účtu, nepotrebuješ si zakladať Wise.

PayPal si berie 4% poplatok pri prevode.

maranco
15. dec 2023

Môžem poslať platbu aj do Bangladéšu, takže opačne by tiež nemal byť problém.

maranco
15. dec 2023
maranco
15. dec 2023

No žiaľ z Bangladéšu sa cez Wise nedá prijať platba. Skúsil som a neponúkne.

autor
15. dec 2023

@maranco aha, čiže aj keby som Wise založila, tak to nejde. Tak to jedine na normálny bankovy možno

maranco
15. dec 2023

To wise som skúsil s BDT menou, ale možno USD mu dovolí.
Čo mu vo wise ponúka ak vyberie, že chce poslať € na Slovensko?

Skús pozrieť aj Revolut, prevod z BDT nepodporuje ale USD vie.

Nech zistí koľko stojí bežný medzinárodný Swift prevod v jeho banke, ty si založ bezplatný USD účet a tam ti to pošle.

autor
18. dec 2023

Nakoniec sa mu podarilo rozbehnúť PayPal účet a podarilo sa to poslať cez ten. Tú wise možnosť s prevodom na bankový účet som mu spomenula, ale asi to ani neskúšal.