Ahojte na začiatok by som sa chcela predstaviť . Volám sa Vanesa a mám 28 rokov . Tento účet nie je moj ale kamaratkin tak sa pýtam rovno cez ňu aby som si nemusela koli jednej otázke zakladať účet . Mám priateľa ktorý ma 47 rokov . Ja tento veľký rozdiel vôbec neriešim , nepociťujem ho sme na rovnakej vlne rozumie mi ako mladšej generácii a necítim pri ňom vôbec to že je starší . A o vzhľade ani nehovorím . No k veci . Moja otázka je že aj napriek tomu sa bojím rodičom oznámiť pravdu . Sme spolu už rok vedia o ňom aj na fotke ho veľa krát videli ale nie osobne nakoľko sme mimo no až teraz o dva týždne prídu ku nám na návštevu a ja mám z toho dosť stresy. Preto ak ste tu také čo ste si prešli podobným ako ste to zvládli oznámili atd . Naši o ňom vedia všetko okrem veku . Prosím neodpovedajte mi na iné veci typu že o pár rokov bude starý dedo atd atd .. kto môžete prosím odpovedzte mi na moju konkretnu otázku . Pripadne ženy matky akoby ste reagovali keby na vás toto dcéra vytiahla . Ďakujem pekne za prečítanie a reakcie . Nebudem už reagovať nakoľko účet “ vraciam “ späť kamarátke tak ešte raz ďakujem .
Tvoji rodicia ho Videli na fotke? Tak im musi byt jasne, ze nema 25 a ani 35. Tak im musi byt jasne, ze je o dost starsi
Moze vyzerať mladšie ale nie az tak aby nebolo vidiet ze ma cez 40
Mam syna, ale ak by si začal o dost s mladšou vi staršou, nebola by som nadsena.
@pribinak nevieš akú foto poskytla - z ktorého obdobia...ak zo školských čias...😉
mám dcéry a veru žeby som nadšená nebola.... Jedine žeby bol majiteľ banky....😉
@deti95060810 jaaaaj, tak toto som nedomyslela 😉😉😉
Nie fotky ukázali spoločne aj ja som ich videla sú tam spolu takze so školských čias to nebolo 🙂 jednoducho si myslia že ma tak 40 max . A nenapisala predsa že vyzerá na 30
ted ok, za deset let peklo. Tobě 38, mladá, akční, a on - šedesátník. Přemýšlíš dopředu?
Skús skupinku "Starší partner 10+" tam je dosť žien, ktoré reálne žijú v takom vzťahu 😉
Myslim, ze kazdy rodic chce pre svoje dieta to najlepsie a ma aj taku predstavu "idealneho partnera", ktory sa postara o ich dceru, bude ju lubit, budu mat spolocne zaujmy, no asi si nepredstavuju vekovy rozdiel 20 rokov...uprimne, ani ja by som nebola nadsena... No mozno ked ho spoznaju blizsie, tak to nebude rodinna katatrofa
No keby mi moja dcera doniesla o 20 rokov starsieho chlapa, tak by som si povedala: "nech ten starec na moje decko nesaha" 😥 pre mna su taketo vztahy nepkchopitelne, doslova sa mi to protivi...ja mam 32 a nvm si pri sebe predstavit sni 40+ chlapa....
@kikaaa444 čoho sa bojíš? 28 ročná si snáď už nezávislá od rodičov. Mam 40 rokov a keby si bola moja Dcéra, tak hlavne by mi záležalo na tom aby si Bola šťastná. Možno by som si pomyslela, že vzhľadom k vekovemu rozdielu vám ten vzťah nevydrží navždy... Ale ak by som videla, že si šťastná, tak prečo nie. Vek je len číslo...
@kikaaa444 co sa vrece roztrhlo? ved taky veľký rozdiel ma aj durovcik s tou mladou, ako vy. No ja by som radšej rodičom nepovedala a existujú aj iný chlapi, len si radšej hľadajte iného a mladšieho ako staršieho. najbližší čiže rodicia budu trpieť aj stav zdravotný sa im môže zhoršiť. .Ak sa smiem opýtať, koľko rokov majú rodicia? No len si to rozmyslite dobre. A ma aj dieťa ten starší pán? Pevne nervy prajem.
TERAZ je to fajn, ty pocitovo vyspelá pred 30, on už zrelý uvedomelý "štyridsiatnik" v kondičke, nejaké bábätko do šťastného vzťahu a budeš žiariť šťastím - ten problém ale príde o pár rokov - a práve toto tvoji rodičia vedia, pretože oni už (predpokladám) tých 40, 50 a viac rokov už mali... budeš mať školopovinné dieťa, muža pred dôchodkom, potom to bude fuj. ale teraz aj tak nikoho nepočúvneš 🙂
OmG ! Davno ked som mala 20+ sme mali partiou a jedna si nasla chlapa 40ka... Vsetci sme ho brali aj chlapci ako "otca" On ako kvas prisiel k pubertiakom a len sa usmieval. Ked idisli vsetci sme sa na nich smiali. Taky rozdiel urcite nevydrzi. Na mieste rodicov by som spracovala jeho lebo ten ma uz urcite skusenosti a polku zivota za sebou. Teba by som pritiahla k sebe domov lebo ti chyba este rodicovka ruka.
Tak ako podľa mňa musí očakávať to, že asi nebudú moc nadšení, no tak ale čo už. No isto by som im to povedala, ešte pred tým než vlastne prídu. No na veky to asi nebude, ak by si chcela deti, tak on už isto bude chcieť mať taký svoj pokoj
Ja si nemyslím, že vzťah nemá šancu. Má. Poznám viac prípadov, rozdiel desať, pätnásť, aj dvadsať rokov. Neviem o tom, že by sa priamo partneri niekedy sťažovali, skôr ich deti sa vyjadrili, že škoda, že naši majú taký rozdiel, mama je v najlepších rokoch, mohla by s tatom dobyť svet, ale on sa už správa ako starý dedo a nechá sa obskakovať a má starecké maniere (ani to nemusí byť pravidlo). A tieto dôvody sú obavy tvojich rodičov, aby si nebola neskôr nešťastná.
Žiaľ ako im to oznámiť neporadím, na to som sa nikdy nepýtala, nezažila som takú situáciu, ani mi nik podobnú nespomínal. Ja by som nijako zvlášť neoznamovala vzťah, len by som ho oficiálne predstavila (veď ho poznajú z rozprávania). Na prípadné otázky veku by som reagovala dodatočne, mierne a asi nejak tak, že tak to má byť...
Tiez by som asi nebol nadseny. Na druhej strane, vztah so seberovnym tiez nemusi vyjst. Lepsie byt stastna aspon par rokov so starsim, ako nestastna s vekovo podobnymi, len aby splnali vek.
Ak si o tom presvedcena, daj tomu par rokov, daj si nejaku hranicu - napriklad 33-34 rokov a ked budes vidiet, ze vam to vtedy nefunguje, tak sa rozidte, nenatahuj to. Aby si mala cas si vybudovat vztah s primeranejsim partnerom, stihnut deti. Ak sa spamatas neskoro v 40tke, ze to nefunguje, tak sa moze stat, ze uz nebudu ani deti, ani dalsi normalny partner. (Nenormalneho nie je problem najst nikdy, ti sa lepia na cloveka sami. 😉 )
Aj protistrana ma nejake ocakavania. Vacsina muzov chce zazit zenu s ktoru maju zostarnut, este mladu, pohladnu a nie zazit uz iba starsieho cloveka, zazit uz prevazne nevyhody vztahu. Preto je casto problem pre zeny najst si niekoho po 40tke. Bud su to taki muzi, ze o nich jeden neoprie bike. Alebo ti schopni su zadani, pripadne striedaju mladsie, alebo su radsej sami. Prvych zena nechce, druhi nemaju zaujem. Dobrovolny sach-mat.
To ze 60 rocny je dedo, neplati. Zalezi ci sportuje. Nesportovec moze vyzerat ako dedo v 40tke, sportovec v 80tke. Stallone ma 72 a aky je z neho buchac, keby to neposr. s plastikami. 😉
Ja mám o 10 rokov starsieho. Začali sme sa stretávať, keď som mala 15, on 25. Rodičom nás nabonzovali a 4 roky to nevedeli prijat. Teraz mám 31, on 41 a už ho samozrejme akceptujú. Z nás dvoch bol práve on, čo dlhsie po diskotékach chodil, takze nebyť toho vekového rozdielu, nemame asi ešte dieťa a chodi po diskotekach😀 mám dceru, ale dúfam, že si takého starého nenajde😂😂😂
Mne pride velmi zvlastne, preco to riesi / riesis o "5min. 12nast" ? Pokial partnera lubis a planujes s nim buducnost, vedela si, ze raz k tomuto moze dojst? To naozaj chces takuto (evidentne pre teba dolezitu informaciu) nechat, az ked tvoji rodicia pridu? Neviem, aky mas vztah s rodicmi ale teda urcite by som to oznamila dopredu...ak sa obavas ich reakcie...nech maju cas to predychat 😉...a mozno budes prekvapena a nebudu z toho robit "vedu"...iked ja by som tiez nebola nadsena, lebo je to dost velky vekovy rozdiel...
Neviem veď niektoré ženy vyzerajú staršie na svoj vek a chlapi mladšie a opačne, vek nieje rozhodujúci, možno prvý dojem ako spolu pôsobíte, to bude biť do očí....pokiaľ vyzeráš ako deculo a on dedko to už bude debaaat okolo toho a vôbec bude tak či tak, keď si rozumiete nieje problém aj keď pre 20 rokmi by to bolo pedofilne😅🙆😉
@kikaaa444 z takych komentarov co tu pisu ze najdi si maldsieho si nic nerob ja mam partnera o 17r starsieho sme spolu 5 rokov a coskoro sa nam narodi babo. Nie kazdy 40tnik je zatrpknuty bez zivota..ten moj mam ppcit ze zije viac ako mladi ludia. Zije aktivny zivot ale je aj uz zodpovedny a to je pre mna dolezite E sa na neho mozem spolahnut. To ze nechodi na diskoteky mi nevadi lebo to som ani ja nechodila. 🙂 rodicom som to tak ppstupne oznamovala mame prvej ..rozpravala som o nom vzdy ze tam a tam sme boli alebo ideme a nejak to prislo same. Rozmyslat co bude za 10rokov ako pisu je blbost lebo aj keby mas seberovneho nevies aky bude za 10rokov. Kazdy vztah sa moze pokaslat ci je 2 ci 20rocny rozdiel. TakE ja ti drzim palce 🙂
@kikaaa444 Neviem, prečo sa tu všetci pohoršujú. Mám dcéru, ak by vo vašom veku doniesla muža staršieho, bola by som tomu radšej akoby doniesla mladšieho, nestabilného a nedozretého, decko. Starší muži majú predpoklady na stabilný vzťah. Mne sa vždy páčili starší muži, nie zase vo veku môjho otca, lebo ako hovorím, toho mám a nepotrebujem druhého, ale starší majú šarm a čaro. Máte dosť veľký vekový rozdiel, ale pokiaľ si rozumiete, neriešte okolie a robte si ako je vám dobre.
@kikaaa444 v prvom rade si myslím že nie sú slepí, to že ste o tom nehovorili,neznamená že to nevedia.Z môjho pohľadu vek nieje až tak určujúci. Ako matku by ma zaujímalo či si šťastná,či si ťa váži, atď atď .Mám kamarátky ktoré majú za partnerov rovesníkov a tiež to nieje vždy ideálne,jeden obzerá baby na pokeci,ďalší sa nechce viazať,tretí uteká od rodiny za kamarátmi...čiže vek nieje vždy zárukou šťastia a toho že to bude klapať. Ak ho máš rada, si spokojná a ochotná do budúcnosti prijať všetky " nevýhody" ktoré tento rozdiel casom prinesie ,myslím si že rodičia sa s tým zmieria a vyrovnajú.
Ked som mala 18 spoznala som.mojho miza ktory je starsi o 18 rokov...rodicia s tym boli uplne v pohode ...mama je inak o necely rok starsia od muza 😂 po roku a pol sme sa vzali...teraz sme spolu celkovo 7 rokov ja mam 25 a on oslavi zachvilu 43 ...mame 3 deticky a sme stastny..skvele si rozumieme klape nam to vo všetkých oblastiach a kedze rodicia vidia ze ja som stastna a nic mne ani detom.nechyba tak su spokojny aj oni....neviem.si predstavit mat chlapa v mojom veku..nechcem sa nikoho dotknut ale aspon ja mam pocit ze dnesny chlapci su ,,dospely,, niekedy po 30tke aj neskor 😂 a to nie je nic premna...cize nie je dolezity vek ale to ako si dvaja rozumeju ...ty sama musis vediet akych mas rodicov a priblizne vediet ako mozu reagovat...ale skor ci neskor aj tak sa budu musiet spoznat...nebud v strese mozno budes prekvapena ako to super vezmu a mozno to ani nebudu riesit 😁 drzim palce daj vediet ako stretnutie dopadlo 😁
Nie si 15 ročné dievča ktoré privedie domov 35 ročného chlapa, to by som ho hneď vyhodila. Máš 28 a jednoznačne sa nemáš za čo pred rodičmi ani pred ľuďmi hanbiť alebo báť sa niečoho. Pokiaľ rodičia budú k jeho veku negatívny tak si uvedom že si dospelá, samostatná a je to len a len tvoja vec. Ale v prvom rade by sa mali tvoji rodičia zaujímať o to či si šťastná, ako si rozumiete, aký je k tebe, aké máte plány a podobne. Jednoznačne váš vzhľad a vek je tá najnepodstatnejšia vec vo vzťahu a pokiaľ niekto toto z tvojho okolia a blízkych rieši tak je pekne mimo. ide o to ako spolu žijete ako si rozumiete nie o to ako vyzeráte alebo kto ako vyzerá na svoj vek. Mám kamarátku ktorá mala 25 keď si našla teraz už svojho manžela (52) s ktorým ma 2 deti. Jej manžel je starší od jej otca. No napriek tomu jej rodičia su za svojho zaťka vďačný a majú ho radi lebo jej predchádzajúci partneri boli k nej agresívny, jeden dokonca predával drogy a dostala sa vďaka nemu do problémov aj napriek tomu že o ničom nevedela. Teraz má pracujúceho, zodpovedného milujúceho manžela, s ktorým si perfektne rozumie a je šťastná ako nikdy a jej rodičia sú ešte viac šťastný lebo je v poriadku živá a zdravá. Nerieš vek, rieš ako sa cítiš a teš sa z toho že si našla šťastie v podobe svojho partnera. Je strašne vela žien, ktoré majú muža kludne aj vo svojom veku a sú tak nešťastné a sklamané vo vzťahu že hrôza. Nehovoriac o ženách ktoré sa nechajú nabúchať a potom čakajú na princa na bielom koni nech ich príde zachrániť z katastrofálneho vzťahu. V mojom okolí mám viac vzťahov ktorý sú spolu lebo sa boja samostatnosti alebo sa boja že príde nejaký horší chlap alebo kvôli peniazom, že ten další alebo dalšia nebude tak dobre zabezpečený alebo proste šak pravá láska neexistuje. A je ich teda viac ako takých vzťahov čo sú skutočné, že napríklad žena neuteká od muža z domu niekam sa baviť a piť s inými a muž neuteká od ženy z domu akože do roboty lebo sa spolu nevedia ani porozprávať a toto sú prípady mladých ludí. čiže buď vďačná že si skvele rozumiete a vek je absolútne nepodstatný a rodičia budú zaňho vďačný uvidíš to.
akokolvek nad tym tak premyslam, tak asi ani ja sama by som veru nebola stastna, ak by sa mi chystala moja dcera niáeco taketo povedat. je to dost a neviem si predstavit, ak by si chcela mat dieta, vsak on uz bude na to stary. hmmm neviem aj ked chapem, ze laske sa rozkazat neda
Som velmi prekvapena z reakcii a filozofovania nad vekom akoby to bolo to klucove. Myslim, ze ak ma niekto starsieho partnera, musi si v prvom rade odpovedat na tie iste otazky ako pri akomkolvek inom partnerovi (zdielame hodnoty?, sme si vedomi prekazok? planujeme deti?, ma uz on nejake deti?, budeme mat spolocnych priatelov?, atd.). Vekovo rovnaky partner este neznamena 100% uspech, moze to niekedy byt nezrely a zivotom neskuseny chalan. Moj manzel ma o 14 rokov viac a ani raz sa mi nestalo, ze by to bolo citit.
@kikaaa444 ja by som nadsena veru nebola