Vzťah bývalý profesor a ziačka. Potrebujem radu

rubyruby
27. mar 2011

Ahojte, vyrozpravam vam moj pribeh-teda nie preto aby som sa chvalila, lebo tu nic na chvalenie nieje, ale preto, ze potrebujem radu. Budem vdacna, ak ma nebudete odsudzovat, dakujem 🙂 Na strednej skole som mala profesora, ktory bol velmi sympaticky, vyzaroval urcitu charizmu, ale predsa- bol to moj ucitel, o 24 rokov starsi odomna. Mala som ho velmi rada, a bolo vidno ze aj on mna, stale sa na mna usmieval, hadzal take pekne pohlady, aj na nom bolo vidno ze mu niesom lahostajna. Ked mu trebalo nieco pomoct, volal mna, ked nieco vysvetloval tak stale pri mne, chodil okolo mna, za mnou,...aj cez prestavky pri stretnuti na chodbe sa stale usmial, bol ozaj mily. Da sa povedat ze som sa donho platonicky zamilovala. Skola vsak skoncila, a uz sme sa potom nevideli a nic o sebe nevedeli asi 4-5 rokov. Aj som sa mu chcela ozvat, ale nemala som nanho kontakt. Asi pred dvoma rokmi som si ho zohnala a napisala som mu. Len tak sme si mailovali, pytal sa ako sa mam, co mam nove a vravel ze je rad ze som sa ozvala, ze v to uz ani nedufal ze este niekedy medzi nami nieco padne. Tak som mu povedala ze som sa vydala, ze mam uzasneho manzela a ze som rada ze som nasla prave jeho. On tiez povedal ze je zenaty, lebo to som dovtedy nevedela, ale samozrejme ze som to predpokladala. Tak postupom casu, pri komunikacii cez jeden chatovaci portal sme si pisali skoro kazdy den, a postupom casu sa priznal, ze uz na skole bol do mna platonicky zamilovany. Povedala som ze o tom viem, ze to bolo vidiet, a videli to aj spoluziaci, stale ma podpichovali, dasval to na sebe dost poznat. A ze aj pocas tych rokov od ukoncenia skoly ma miluje, ze to stale bolo v srdci a bolo to ciste a uprimne, tak to nezaniklo. A ze zavidi mojmu manzelovi ze ma ma, ze sa mi moze pozerat do oci, ze ma moze pohladit,...viem ze tie jeho slova niesu len prazdne slova, ale ze naozaj nieco znamenaju, ale co z toho? Ja ho mam tiez velmi rada, mame uzasny vztah a velmi si rozumieme, ale spolu nikdy nebudeme 🙂 Vravel ze by sa chcel stretnut, ale on je hamblivy, tak ze ak stretnutie tak urcite len nahodne 🙂 On nieje taky aby teraz nieco planoval, ako sa stretnut a uzit si nieco s mladou zenou, ved doma ma tu svoju. Vravi ze mu nieco v zivote chyba, ale velmi o manzelke nechce rozpravat...ked si dlhsie nepiseme, tak potom ked si napiseme tak vravi ze som mu velmi chybala, ze mu je bezomna smutno....vravim- mame uzasny vztah, neviem ci priatelsky, ale vyzera to akoby to bolo nieco viac. Ja som mu nikdy nepovedala ze som donho zalubena, i ked v skole som bola, aj teraz to mozno tak vyzera, lebo ked si jeden-dva dni nenapiseme tak mi strasne chyba, je mi smutno...nikdy by som manzela nepodviedla ale neviem ci aj on je o tom presvedceny...neviem ako to mam dalej riesit, ci mu nieco povedat alebo sa stiahnut a odmlcat, ale je to uzasny clovek...poradte nieco prosim a neodsudzujte ma, ja som voci manzelovi nic zle nespachala.........manzel sice o nom nieco vie, raz presiel okolo mna ked som mu pisala mail a cely si ho precital, ale nic take tam nebolo- tak vie ze sme si pisali, vravela som ze je to byvaly profesor, len dal poznamku ci si pisem s cudzim muzom, ale uz potom nic- ani sa uz na to nikdy nepytal, ani nevie ze si piseme teraz....

ela2710
28. mar 2011

@rubyruby Ja si myslim, ze by si sa mala uplne stiahnut a viac mu nepisat - koniec koncov cele si to zacala ty. I keby ste boli slobodní, ten vekovy rozdiel je nenormalne velky. Mas skveleho manzela, a on ma manzelku, nekaz im ich vztah. Podla mna do neho ani nie si zamilovana, len si to namyslas, lebo sa ti pacil na strednej. Nepises ci ma deti, ale myslim, ze ma a neviem ci mas deti ty. Ale uz nie si stredoskolacka, uz musis rozmyslat aj rozumne. Ja by som nikdy nemohla stavat svoje stastie na nestati inych, nedokazala by som ublizit manzelovi, ktory ma miluje a ani jeho manzelke

aliza
28. mar 2011

@ela2710 no, ono je velmi relativne, co je to stastie druhych... ty by si bola stastna, ak by tvoj manzel bol zalubeny inde, ale pre pokoj v rodine by zostaval s tebou a hral divadlo, ze ta miluje? lebo je vela vztahov, kde z jednej strany nemusi ist o tu velku, pravu lasku...proste si ludia rozumeju a myslia si, ze to na vztah staci. Nestaci...srdce vzdy bude tuzit po laske a nikdy nebude uplne spokojne, kym ju nenajde. V tomto pripade je ale otazne, ze o co ide, kedze nikdy vo vztahu spolu neboli. Ak to nevyskusaju, bude ich to vzdy lakat, drazdit....a mozno budu lutovat, ze to spolu neskusili a nebudu moct davat sucasnemu partnerovi to, co by mali, lebo uprimne, lubit na 2 strany je dost nemozne, aj ked existuju vynimky....no a potom to mozu spolu skusit, ale tam treba ratat s tym, ze platonicke ocakavania nebudu naplnene a co potom?
Ja si myslim, ze zostavat vo vztahu, kde toho druheho nemilujem celym srdcom, ale mam ho 'len' rada lebo je super manzel a dobry otec....je nefer, ja osobne by som nechcela, aby to takto citil napriklad moj muz, ze ma ma 'len' rad, ale mozno niekde platonicky miluje inu, ale zostava so mnou.... take stastie neprosim!!!

pia22
28. mar 2011

@rubyruby pises, aby sme ta neosudzovali. A to mame s tebou a tvojim spravanim akoze suhlasit? Naco vyhladavas a kontaktujes byvalu lasku ked mas, ako pises, uzasneho manzela? Nevazis a nezasluzis si ho, ked robis veci, ktore vase manzelstvo ohrozuju! Ked si predstavim, ako by sa citil tvoj manzel, keby sa o tom vsetkom dozvedel... Nevera zacina v hlave a to co robis je nevera!

juliankaaa
28. mar 2011

@pia22 uplne suhlasim 🙂

@rubyruby nerozumiem co vlastne chces od tejto diskusie? chces povolenie a suhlas, ze to co robis je super a pokracuj v tom??? 😝

@aliza sak ano, ale toto? sak ona ani nevie koho lubi! zalubila sa do svojej predstavy a svojho romantickeho sna!

feriva
28. mar 2011

Správne, okamžite veci stopni! Zahrávaš sa s ohňom! 😢 😢 😖 😠

atinka22
28. mar 2011

Čo fakt nepochopím - prečo si , prekristove rany, kontaktovala toho profesora! Asi ťa omrzel pokojný život a zachcelo sa ti rozbiť zopár vzťahov. Nechápem!!!!!! Presne ako píšu baby - si zamilovaná do svojho sna, ktorým si žila ako stredoškoláčka. Nechaj to tak, kým nie je neskoro! A hlavne "nerob druhým to, čo nechceš, aby robili oni tebe", teda nerob to tvojmu manželovi. 😠

ela2710
28. mar 2011

@pia22
@juliankaaa
@feriva Baby uplne suhlasim, nechapem, co chcela @rubyruby pocut, manzela si nezasluzi, ja by som toto nikdy mojmu nespravila, a ked sama pise, ze je uzasny manzel...myslim, ze viacerym babam sa pacia ucitelia ci uz na strednej ci na vysokej, ale to predsa neznamena, ze kvoli tomu, ze im daky profesor ucaroval s nim aj skoncia 😒 pride mi to nefer hlavne voci tvojmu manzelovi 😠

aliza
28. mar 2011

@juliankaaa a co ked lubi a vzdy lubila len toho profesora? Ale kedze sa ani jeden nemal k cinu, zevraj je on hanblivy a zrejme aj rozum zauradoval, tak to vtedy neskusili, co viem pochopit. kazdy si isiel svojou cestou, ona stretla manzela....ale mozno casom zacala citit, ze ma v srdci aj niekoho ineho, inak by ho asi nekontaktovala. By ste sa divili, kolko ludi sa vrha do vztahov, manzelstiev a nie je o tom uplne presvedcena, kolko ludi zije spolu len zo zvyku, z lutosti, kvoli detom....odvazim sa povedat, ze az prilis vela. Takze sa potom takymto prispevkom ani necudujem. A ze je niekto dobry manzel? to vy viete odkial? nie je vsetko zlato co sa blisti...kazdy mame aj svoje negativne stranky, nikto nie je dobry alebo zly.
Kazdy povazuje za dobre a spravne nieco ine, obete neexistuju, reci o chudakovi 'dokonalom' manzelovi, ktoreho si dana zena nezasluzi a bla bla....to je tak do telenovely, ale realny zivot je uplne iny.

ela2710
28. mar 2011

@aliza keby ho milovala tak ako tvrdis, tak potom by mu asi nepisala, ze ma uzasneho manzela, a ze je rada, ze takeho nasla, no nie? 😕

ela2710
28. mar 2011

@aliza a nechapem to co si napisala, ved nikto nie je nuteny si vziat niekoho...to uz co za blbost, keby sa niekto nechcel za niekoho vydat, keby zena muza nemilovala, tak potom by sa predsa nevydavala, no nie? nechapem, aka zena si moze vziat muza bez lasky?

aliza
28. mar 2011

len aby jej manzel nebol prvy, ktory ju podvedie, ticha voda brehy myje....to len na margo toho, akeho uzasneho maznela ma, nechapem tu potrebu komentovat jej manzela, vy ho poznate, ze tak zarucene o nom hovorite? ja neviem, ako sa veci skutocne maju, mozno si tu z nas niekto robi srandu a zabava sa na nasich reakciach, nebolo by to prvykrat.....ale odhliadnuc od spominaneho pripadu, nie je to az take nerealne, ze niekto platonicky lubi. Ja som prezila tiez take lasky, ale vzdy ma to preslo, preto viem, ze to nebolo to prave...ale kedze ona ho ma stale v srdci a v hlave, tak mozno ho naozaj lubila/lubi, aj ked je uz vydata.

ela2710
28. mar 2011

@aliza nie jej manzela nepozname, ale ked si precitas cely jej prispevok docitas sa aj ako ho opisuje, 😉

aliza
28. mar 2011

@ela2710 jaaaaj moja, vitaj v realnom svete, zial, je takych dost vela, vysoka rozvodovost a nevera je toho dokazom. Neviem, preco to ludia robia, ale poznam ich dost vela a vraj je to strach z lasky, myslia si, ze ked sa vydaju z rozumu za pana 'uzasneho', tak to bude stacit. nestaci... alebo niekto uz ma vek a nikoho lepsieho nestretol, niekto je vo vztahu uz 10 rokov, tak co uz, ved sa vezmime, rodina tlaci, biologicke hodiny tlacia, co n tom, ze laska uz nie je....naozaj skutocne pripady.

atinka22
28. mar 2011

aliza - ja si nemyslím, že je jej manžel, ako píšeš "chudak dokonalý" manžel, len sa mi zdá voči nemu správanie rubyruby nefér. Mne by tiež nebolo jedno, keby si môj manžel chatoval s nejakou babenkou.

ela2710
28. mar 2011

@atinka22 veru ani mne

@aliza ale ona pise, ze je rada, ze mala stastie, ze takeho nasla - podla mna ho lubi, mozno ma len monotonny vztah a preto hlada zabavku inde

atinka22
28. mar 2011

ela - Tak, tak.

aliza
28. mar 2011

@atinka22 vsak ja to chapem, ale tiez by mi nebolo jedno, keby moj muz mal platonicku lasku, s ktorou nadviaze kontakt a on by odolaval len preto, ze ja som taka dobra manzelka....chapes, nie ? co je horsie? ak by ma ferovo opustil alebo ak by mi klamal do oci, ze miluje iba mna? ja iba rozmyslam, cisto hypoteticky 😎 Byt klamana vo vztahu je hrozne... z vlastnej skusenosti.

juliankaaa
28. mar 2011

@aliza no ako moze vediet ze lubi toho profesora, toho konkretneho cloveka? podla mna je zalubena ale do niecoho vysnivaneho, dokonaleho, nerealneho....co ak mu za rok dva, napise dalsia zalubena studentka 😎
a sak preco sa tu teraz nezapaja, ide citat len nase prispevky a dohady?

ela2710
28. mar 2011

@juliankaaa mozno ma pravdu
@aliza a dievca si len robi srandu, je tu takych v poslednom case vela, naozaj neviem, ze preco teraz neraguje...

erika0000erika
2. nov 2016

Mam učiteľa kdori ma omna záújem ale boji sa to povedať
.... Naznačuje mi ako veľmi ho priťahujem no boji sa to povedať .. Možno bi aj povedal len nevie ako zareagujem .. A ja bi som ťies povedala len neviem ako zareaguje on .. Prosím vás o radu .. Bola bi som vám vďačná kebi ste mi dali radu. Ďakujem vopred 😊 😊

erika0000erika
2. nov 2016

@rubyruby podľa mňa bi si si mala vybrať toho učiteľa pretože neskôr by si to aj tak len ľutovala 😊