Ahoj, podobné téma jsem zde nenašla a pořádně jsem ani netušila do jaké kateforie zařadit, tak snad admini odpustí 😅
Jde mi o to, že jsem na rodičáku a ráda bych tuto dobu využila a získala nějakou kvalifikaci/kurz, případně si dodělala školu. Vlivem okolností (dlouhý příběh) jsem nedodělala SŠ, momentálně žiju na Slovensku a na internetu marně hledám nějakou možnost vzdělání (když pominu soukromé SŠ za šílené peníze, které momentálně opravdu nemám), vím že byla možnost se zůčastnit nějakých kurzů on-line po jejichž absolvování byla možnost složit zkoušku a získat potvrzení, či co. Bylo to přímo pro matky/otce na RD a dotováno EU, ale teď nemohu nic podobného najít ☹ Proto bych ráda zjistila zda někdo z vás o něčem neví, případně nemá nějakou radu. Snad toto téma pomůže i jiným a něco užitečného se dovíme 🙂
Díky moc.
Bezva, tak to jsem ráda že nejsem jediná 😵 Tak uvidíme, zda někdo něco ví a poví 🙂
ahoj, myslíš něco takovýho? http://www.azrodina.cz/1397-rodice-na-materske-...
jinak já teď makám v rámci zdravotnictví - kvůli bodům na prodloužení registrace... My máme trošku jiný e-learningy 😉
Jo na to jsem koukala, jen nastal problém když jsem se chtěla zaregistrovat, píše to že projekt byl ukončen ☹
skús sa opýtať cez materské centrum v mieste bydliska,ja som tak urobila cez RD počítačový kurz a cez MC to bolo zadarmo
@idris koukala jsem, ale moc jich v okolí nemáme a pač není auto musím spoléhat na MHD a manžel chodí na týždňovky, takže jediné kdy je dom tak na víkend a není nikdo na hlídání ☹ navíc tedy co jsem koukala, tak na dva roky jsem nenašla vůbec nic, jen na pět... 😨 Pak ještě na tři, ale to byla nástavba pro lidi s výučákem a ten já nemám 🤐
Já jsem studovala v ČR dálkově OA, jenže s tím jak jsem měli výuku jazyků a jakej jsem na ně talent si opravdu netroufám nastoupit do třeťáku, navíc už si z toho prd pamatuji 😅
Koukam, ze nas vsechny zajima to stejne, snad vam moje tipy trosku pomohou...
www.institutprozeny.cz (poradna, mentoring, aj.)
http://www.aktivni-rodina.cz/
http://www.familypoint.cz/novinky/bleskovky/nav...
http://www.brnoenglishcentre.cz/cs/skola-anglic... (absolvovala jsem e-learning anglictiny)
a sledujte take stranky knihoven, obcas se tam najdou kurzy pro verejnost (PC, prace s internetem, databazemi, atd.)
mataharyy - Sama som počas RD vyštudovala (v septembri končím VŠ). Tiež som kedysi nedokončila SŠ a teda som mala len základné vzdelanie. Neviem aká je teraz platná legislatíva (ale myslím, že v tomto sa to nezmenilo), ale najprv som musela urobiť učňovku (3 roky), pretože SŠ nebrali ľudí so základným vzdelaním ani na externé štúdium. Všetky len na pomaturitné a kedže ja som maturitu nemala, nemohla som. Chodievala som za konkrétnymi učiteľmi, povedali mi čo sa mám učiť a hned som si s nimi dohodla aj termín kedy ma preskúšajú.
Po SOU som sa hned prihlásila na odbor s maturitou a už to bolo bez problémov (tiež 3 roky). Boli tam síce nejaké poplatky, ale nebolo až tak veľa (cca 1.500,- Sk za školský rok). Tu som chodila do školy každý pondelok poobede, na nejakých 5 - 6 hodín. Ale dalo sa aj neprísť a opísať si poznámky od spolužiačok (záleží od systému výučby a vzťahov v triede).
Skús hľadať na nete všetky školy, ktoré máš v okolí a vyhovujú ti vzdialenosťou i učebnými odbormi. A potom si tam môžeš aj priamo zavolať, či majú aj iné formy štúdia ako denné - externé alebo diaľkové štúdium.
Prajem veľa úspechov.
Ahoj, mě by se líbilo studovat vysokou online, jak teď už některé školy začali nabízet, jenže co jsem koukala, tak chtějí třeba 30 000,- za semestr a to bych dát nemohla. Ale věřím, že v budoucnu to budou nabízet i státní školy za rozumné peníze 🙂 , máte s touhle formou studia někdo zkušenosti?
ja som pocas RD uz mala potrebu robit nieco dusevne, tak som sa prihlasila do kurzu urceneho pre znevyhodnenych ludi, ktory bol financovany z fondov EU. prisla som na to nejak nahodne, kamaratka objavila inzerat v regionalnych novinach. ja som sa prihlasila na uctovnictvo a koncilo to aj certifikatom a bolo to uplne zadarmo. bolo to pre nezamestnanych, matky na RD, dochodcov... ale boli tam aj ine kurzy, napr. zaklady s pocitacom, excel a pod., potrebovala som si vybrat nieco, kde by som sa aj nieco nove naucila, ani to uctovnictvo nebolo pre mna uplne nova oblast, ale aj mi to nieco dalo..
a po RD som sa snazila zmenit svoje profesne zameranie a isla som robit controlling, kde sa mi to uctovnictvo fakt zislo...
@binki díky za info, jen co malej usne, tak to zkouknu 🙂
@ywana a to ti dovolili učňák studovat "dálkově"? Mě zatím všude poslali do háje, že bych musela docházet na praxe, což je většinou dva týdny do měsíce a to časově nemám šanci 😖 Zatím jsem se domlouvala s jednou školou, jenže ty mají na letošek plno a o příštím roce ještě nevědí či budou otvírat ☹ Každopádně tam by bylo možné se dohodnout na individuální studijní plán, jenže se trochu děsím přihlášky, na základce jsem tomu učení moc nedávala, takže můj standardní průměr je 2,0-2,5 😅 Což je pro přijetí na body moc a vím rozhodně že přijímačky ze slovenského jazyka nedám 😔
Jináč s vysokou neporadím, kde jsem já a kde vejška 😀 A ohledně těch kurzů dotovanejch EU je trošku problém, že teď zatím vše co jsem našla bylo pozastaveno, nebo je to někde v kotěhůlkách, kam se nemám šanci dostat 😠 Ještě budu hledat, tak třeba něco vysnořím 😵
těch programů je hodně, já si udělala EVYNU, ale ten je momentálně taky ukončený, dobrá zpráva je, že Institut pro ženy bude od konce roku zase připravovat akce i v jiných městech, než je Ostrava....
a mataharyy, nenech se odradit překážkami, najdi si v rodině spřízněnou duši, jak budeš mít postaráno o Adriana, vydej se do "neznáma" a pracuj na sobě...
maminky, co jste studovaly při dítěti, co na tom bylo nejtěžší? co byste udělaly jinak? budu ráda, když se podělíte. když jsem vloni končila VŠ, byla jsem hrozně nevyspaná, ještě teď se to snažím dohnat 😖
ahoj holky, tak jsem tu trochu šmírovala a musím poděkovat Binki za dobrej tip 😉 od září budu chodit do kurzu angličtiny zadarmo u nás v Brně 😀
kosmonautka 😀 jen mít kam dát prcka
dzej: super, jsem ráda, držím pěsti
jinak pod Syndikátem novinářů začne třetí běh školení Volná novinářka (zdarma)...
ahoj holky,
dzej, a kam budeš chodit na angličtinu? také by se mi to hodilo 🙂
Ahoj holky, nějaké kurzy jazyků zadarmo pro maminky na RD kolem Prahy náhodou nevíte?
ahoj holky,
dzej, a prosím Tě, kam v Brně budeš chodit na aj zdarma? Také bych chodila... 🙂
ahojte, a neviete o nejakych aktualnych zvyhodnenych kurzoch pre mamicky v BA - anglictina, mzdy, pocitace??? By som chcela uz nieco so sebou porobit, ale na bezne kurzy nemam peniazky...vdaka
Ahoj holky, inspirovaly jste mne. Dávám odkaz na můj článek o tom, jak lze využít mateřskou a rodičovskou dovolenou k osobnímu růstu. Budu ráda za Vaše ohlasy, připomínky a náměty. Hezký den.
Ahoj maminky
Nakukuju...
Nevíte některá o střední škole,která by se dala platit měsíčně případně vůbec? V okolí Kolína nebo Prahy? Uvítám jakékoliv tipy...chtěla bych hlavně maturitu abych pak mohla na výšku,ale momentálně nemám např 20tisíc na ruku za školní rok.Díky za tipy do IP všem.
@mataharyy Ahoj 🙂 Jak se mas? 🙂 Prave hledam neco, kde si muzu od materske trochu odpocinout. Mela jsem nastoupit na vysokou na druhy stupen, ale zrusili mi obor, co jsem chtela, tak tam nenastoupim. Ted jsem nasla rustinu tu blizko v Dubravke, tak to bych mohla ty zbyvajici dva roky venovat tomu. Ale jeste se divam, jake jsou jine moznosti 🙂 Co ty, nasla jsi nejaky kurz, nebo neco zajimaveho?
@czechzuzanaba Ahoj, no teď nemám nic zajímavého, vrátili jsme se zpět do Prahy, tak teď je starostí víc než dost, ale až se vše usadí, tak kouknu co by se dalo dělat, ale tu je víc možností než bylo na Slovensku, takže nemám strach, že by se něco nenašlo 😉
To by mě taky zajímalo 🙂