Platím výživné na svoju 17 ročnú dcérku, ktorá prerušila štúdium na strednej škole, kvoli tehotenstvu a zároveň sa aj vydala a tým si zmenila svoje priezvisko.Chcel by som sa informovať, či som aj naďaľej zo zákona povinný na ňu platiť výživné. Ďakujem za poskytnuté informácie.
franta, ak sa dcéra vydala, vyživovaciu povinnosť k nej má už jej manžel, nie rodičia, hoci nie je ani plnoletá.
Dakujem za odpovede, a este by som sa chcel informovat ze ako mam postupovat ked chcem zrusit platenie vyzivneho, sudnou cestou alebo sa to da aj inak? Dakujem.
fronto, súd cestou, podaj návrh na zrušenie výživného. V návrhu uveď, že dcéra sa vydala, vydajom nadobudla plnoletosť a vyživovaciu povinnosť k nej má manžel a táto vyživovacia povinnosť predchádza vyživovaciu povinnosť rodičov k deťom. 🙂
môj otec prestal na sestru platiť, ale neviem presne kde sa bol informovať lebo je to 5 rokov dozadu a povedali mu že sobášom mu zanikla povinnosť, nakolko ked sa brala so švagrom tak museli na súde obaja aj s mamou súhlasiť že sa môžu zobrať. Nakoniec mama ani nik nebol povinný sa o nich do 26 rokov starať a dostali aj príspevky zo sociálky na kade čo možné.