Vyžijeme z rodičovskej a jedného platu?

emisko555
16. apr 2020

Ahojte, som vysokoškoláčka a neplánovane som otehotnela, myslite že sa dá vyžiť z priateľovych 600eur a z môjho rodičovského príspevku, keď som ešte nepracovala?

sisa_s
16. apr 2020

Kde byvate? Platite najom, energie? Hypoteka? Lizing?

dopolbokaodrata
16. apr 2020

Podľa okolností.

emisko555
autor
16. apr 2020

@sisa_s v dome jeho rodičov

lindusss2016
16. apr 2020

@emisko555 no tak tam urcite financne vyzijete, ale emocionalne pravdepodobne to bude hrozne

extempore
16. apr 2020

ďalšia, čo neplánovane otehotnela.. Panebože, to si neviete dávať pozor? Hlavne keď nemáte vyriešené existenčné potreby a dorobenú školu? Ja to nechápem, túto nezodpovednosť. ☹

zooeynka
16. apr 2020

@extempore ty nechapes a ono sa to deje takmer denne 🙂 Asi to tak ma byt, nejake dieta sa ponahla na svet a vybralo si za matku autorku. (Ale uz teraz ju lutujem-byvat u cudzich, skola nedokoncena, penazi malo....)

luccija
16. apr 2020
katulienkax
16. apr 2020

to viete chlap povie ze on to vie ovladat vie kedy vytiehnut a tak to dopadne 🙂

dopolbokaodrata
16. apr 2020

@emisko555 neboj takto žije polovica užívateliek koňa, mnohé už znova pracujú. Na začiatok je to lepšie ako nič, ale priprav si pevné nervy a snažte sa šetriť na vlastné, aby ste tam neostali naveky.

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
masha185
16. apr 2020

My riešime tiež či mi vyjde materská ...ak áno budem to mať LTT....priateľ si našiel druhú prácu kde zarobí oveľa viac než teraz, aby ten jeden plat pokryl. Myslím, že aj tvoj priateľ by mal buď nájsť inú prácu alebo vziať ešte jednu ...ale je pravda, že my sme v prenájme a tam by to chýbalo 😕

extempore
16. apr 2020

@oli18 pritom kondom stojí cca. 50 centov.. aj menej :D
A chlap s kondómom nemá plnohodnotný orgazmus? To je mi nejaká novinka :D

veronnica080
16. apr 2020

Hmm chcelo by sa teraz tak viac zamyslieť podľa mňa fakt nad zmenou práce kde by proste zarobil trocha viac. šťastie máte, že máte kde bývať, kde nemáte také veľké výdavky, ako keby ste bývali sami

mogaa
16. apr 2020

@emisko555 tak vyžiť vyžijete...otázka je aké budete mať nároky a v akej miere vám budú pomáhať rodičia🙂 ale najbližšie roky to bude chcieť veľa uskromňovania aby ste dokázali pokryť svoje základné potreby a teda budete odkázaní na pomoc od rodičov, čiže žiadne že odujem sa na svokru lebo sa mi mieša do výchovy.....vy budete bývať u nich, to znamená maximálne prispôsobovanie sa a teda aj čiastočná strata súkromia....

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
16. apr 2020

@extempore a to si si myslela, ze vsetko vies 😉

uzanka16
16. apr 2020

@extempore možno mali ochranu a co ak zlyhala? Napr. moja mama otehotnela neplánovane po 13r.-dôvod? Mali s mojim otcom kondóm ale praskol. To isté sa stalo ešte mne pocas. VŠ, s mojim už teraz manžel sme mali chránený styk s kondómom a praskol. Jedine šťastie ze sa neurobil. Kamoška - používala ochranu pharmatex čipky - otehotnela pri ňom - dodám že ja som tento pharmatex používala 7 rokov môj chlap sa bezne do mňa urobil a neostala som tehotná. No a 3.pripad kamoška aj brala tabletky a zlyhali.

majkeel
16. apr 2020

Ked vas budu dalej zivit rodicia, tak v pohode.

fokuska
16. apr 2020

@oli18 "...neplanovane otehotneju napr. aj preto, ze nechcu partnera pripravit o plnohodnotny orgazmus pouzivanim ochrannych prostriedkov..." - v tom pripade sa ale nejedna az tak o neplanovane tehotenstvo. Ak sa nechrania, tak musia ratat s tym, ze otehotneju, ved to da rozum :D

majusska202
16. apr 2020

@zooeynka neviem co je natom zle my sme tiez z priateľom teda uz manželom neplanovali dieťa. Ale stalo sa byvali sme u jeho rodičom pocas tehotenstva sme dokončili dom. Dobrovoľne som zacala chodiť na vyoku teraz som 3 v prvom ročníku som porodila syna v druhom dcéru. Akurat z manželom riešime tretie teda on chce pockat ja nie a to o rok odovzdávam bakalárku. Ked bude oani slečna chcieť skolu si dokončí. Vyžiť využijú možno nebudú chodiť kazdy rok na dovolenku ale zvládnu to.

zooeynka
16. apr 2020

@majusska202 pytas sa co je na tom zle? Nevidis rozdiel v tom, porodit dieta ako autorka(alebo ty), a v tom ked si manzelia naplanuju dieta? Ked zena ma cosi odrbene aby mala aspon narok na matersku? Aby mala aspon dajaku prax nech po materskej nepride do prace ako tela co nikdy nepracovalo, ale za to porodilo zopar deti? Nehovoriac o tom, ze byvanie mladej rodiny u svokrovcov nie je bohvieco? Nevravim ze sa to neda zvladnut, ale ze su aj krajsie zaciatky pre mladych ako toto.

janinah
16. apr 2020

vyžijete,len treba vedieť gazdovať,na toto by mnohým bolo treba čkolu našich starých materí...poznám takú,čo rumázga,lebo nemá deťom na jedlo...ale gelové nechty musí mať,fajčiť neprestane,kaderníčka každý mesiac...nauč s agazdovať,písať si čo treba kúpiť,nekupovať somariny,variť jednoducho ,dopestujte si niečo,zaváraj....

juliet86
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
arianna25
16. apr 2020

Nesmejte sa ved dieta je dar a zvladnu to. No co tak na zaciatok budu u rodicov a potom si poriesia nieco svoje. Autorka je v soku ale kazdy clovek ma dnes obavy.

evkano1402
16. apr 2020

@emisko555
plus nech sa priatel v praci informuje na danovy bonus na teba, raz rocne (neviem, ci nemusite byt manzelia)

evittam
16. apr 2020

@evkano1402 Ano musia byt manželia. Nie je to DB ale nárok na odpočet nezdaniteľnej časti základu dane na MANŽELKU.

luccija
16. apr 2020

Ste sa zase predviedli ako vždy.Pisete ako by mala 17 r.tak čo stalo sa.Maju kde bývať, partner robi.Mozno je tu veľa žien, ktoré sú vo vlastnom a, ked všetko zaplatia hypo, nájom nezostane im ani tých 850 eur či koľko je rodičovský.Nie je to koniec sveta bývať u svokrovcov.

elizabeth175421
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
16. apr 2020

@luccija 850Eur RP? To kde? 👍😂😂😂😂

lindusss2016
16. apr 2020

@evittam myslim, ze mala na mysli ich prijem spolocne. 600e plat priatela plus jej RP