Výzdoba zo živej čečiny

simona_11
9. nov 2022

Dobrý deň, prosím poraďte. Chcela by som tohto roku urobiť výzdobu na Vianoce zo živej čeciny. A chcela by som sa opýtať, keďže s tým nemám skúsenosti. Treba dať cecine vodu, alebo vydrží aj bez nej? Mám aj aranžovaciu hmotu na rezané kvety, mám ju použiť alebo to nieje potrebné? Chcela by som aby cecina vydržala aspoň minimálne mesiac

hilda08
9. nov 2022

@simona_11 minuly rok som mala cely december vo florexe napichajú cecinu aj tuju, pekne to vydržalo, asi tri krat som to poliala

paciko9
9. nov 2022

Ja mam kazdy rok, kvetinac s hlinou v nej napichanu cecinu, a krasne vydrzi. Ale podstatne je kde, bude umiestnena. Exteriel ale intelier. Ja mam vonku na balkone.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona_11
autor
9. nov 2022

@evamarek77 ako dlho približne to vydrží v interiéri?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katica06
9. nov 2022

@simona_11 na trhu kúpená čečina rýchlo opadala, vetvičky odrezané doma priamo pred použitím vydržali viac, ale v interiéri kde sa kúri určite nie mesiac.

sandra_kul
9. nov 2022

Mne to takto vydržalo dva týždne, potom to začalo rapídne opadávať :D Už som presedlala na umelé, našla som také, ktoré sa dosť približujú reálnej čečine, takže ok. :D

tosomja
9. nov 2022

@simona_11 každý rok mám zo živej čeniny, no aj trikrát do vianoc vymením čečinu. Vo vnútri dlho nevydrží, keď máme teplo. Tento rok plánujem z umelej, majú už peknú na nerozoznanie od živej. 🙈

simik22
9. nov 2022

@sandra_kul môžem vedieť kde si prosím kúpila umelú cecinu?

simca06022011
9. nov 2022

v interiery to ma vydrz ako zivy stromcek, suchy vzduch, teplo = uschne to a zacne opadavat, nejak extremne ani voda nepomoze. Vonku vydzia dlho.

h2
9. nov 2022

Úplne bez vody to nevydrží, robila som si raz adventný veniec zo živej čečiny, ešte pred Vianocami som ho musela vyhodiť, úplne vyschol.

cacianka
10. nov 2022

Kúpená na trhu či v predajni môže byť zrezana bohvie kedy, opadá do pár dní.
Čerstvo zrezana vydrží na venci, či v aranžmáne dlhšie ak je dobré nasiaknutá vodou/ a vo váze ešte viac.
Záleží aj akú zeleň máš k dispozícii, niektoré tujey tisy ,cyprušteky vydržia viac, ale ak si vytobis adventný , tak opadá a 4 týždne nevydrží. Možno ak necháš v byte v teple iba večer a 22hodin denne bude vonku v chlade. Čo u nás veľmi nehrozi

silvia_pekna
10. nov 2022

pokial bude aranzman vonku, tak v pohode vydri, predsa len nasaje vlhkost z vonka. ako nebala by som sa vobec toho, ze by mohla vyschnut alebo podobne