Vyžadovanie podpisu

24. jan 2023

Chcem sa opýtať u nás v obci sa ľudia sťažujú, že im nepasuje počet odovzdaných vriec. Robím aktivačné pre našu obec. A niekto odo mňa chcel, že aby som mu podpísal koľko odovzdal vriec. Mal to v taktom poznámkovom bloku. Vraj chce mať dôkaz, že toľko a toľko odovzdal. Nahodil som mu do čítačky všetky ktoré odovzdal. Mám ale pochybnosti, že či som to mal podpisovať. Lebo ja ani nie som zamestnanec. A zdá sa mi to také divné.

nelca84
24. jan 2023

a my odkial mame vediet, ake vrecia sa odovzdavaju vo vasej obci a aky tam mate system?

autor
24. jan 2023

@nelca84 normálne plasty, plechovky, sklo, papier. A na tom výpise z obecného úradu mu nepasoval počet vriec. Niekto je taký, že si to zapisuje. Sťažujú sa, že separujú a nemajú to započítané.

yanni
24. jan 2023

To kde pre pana jana mate taky system? To platite akoze za kazdu plechovku. Platim za odvoz smeti. Platim extra za bio, komunalny atd. To kolko "bordelu" mi odvezu, to nikoho nezaujmi. Nasi maju raz len jedno rece plastu, niekedy aj tri. To je vzdy rozne, zalezi ci boli na divci, ci mali oslavu, navstevu atd.

autor
24. jan 2023

@yanni Neviem ako to myslíš všade sa to tak robí. Máme normálne zberný dvor. A vždy od 1. sa zbiera separák. Neviem teda ako to je inde. A aj mimo toho môžu odovzdať. Je to tu každý deň od 7:30 potom o 11. je prestávka. A od 12. sa robí do 14:45. Berieme aj elekto odpad.

nelca84
24. jan 2023

tak ale my tu nie sme vestice, u nas takyto system nie je, ani sa neeviduje kto kolko vyseparuje

autor
24. jan 2023

@nelca84 dobre ale ja som sa pýtal na niečo iné. Tak poprosím ťa slušne. Nemusíte byť veštice.

nelca84
24. jan 2023

tak ale v uvode pises o nejakych vreciach, ani nenapises o akych vreciach 🙈 a potom, ze vsade to tak je... co je tiez blbost. Nikde v okoli som sa nestretla s tym, ze by sa evidoval separovany zber, eviduje sa len spolocne za obec, nie za kazdu osobu/dom zvlast.
pochybujem, ze ti niekto s tak specifickym problemom pomoze, ked vasa obec si zaviedla svoj system

nelca84
24. jan 2023

a ci im to mas podpisovat... tak snad vies ake mas pracovne povinnosti a ked nevies, tak sa opytaj nadriadeneho

jaskolka
24. jan 2023

Tiež prvýkrát počujem, že niekde sa počítajú vrecia s odpadom
Bývame na dedine, niekedy sa stane ze mame aj 3 vrecia s papierom, a niekedy ani jedno. Bedňa na komunálny odpad je niekedy už po týždni na prasknutie a inokedy za mesiac tam nič nebolo, keď som bola pred pôrodom už na dlhšie u svokry kvôli pomoci.
A nikto to nikdy nesledoval ani neevidoval.
A vlastne načo niekto potrebuje vedieť takú somarinu, že koľko vriec odovzdal? Súťaží sa o"najviac odpadkov"?

autor
24. jan 2023

@nelca84 Ja nemám žiadneho nadriadeného. A určite nemám povinnosť niekomu niečo podpisovať.

nelca84
24. jan 2023

tak uz si si odpovedal. A tvoj nadriadeny je asi starosta, ci?

autor
24. jan 2023

@jaskolka Mám len koordinátora. Obec má s úradom práce zmluvu.

autor
24. jan 2023

@jaskolka Tu je to tak, že na obecnom úrade dostanú vrecia a kody. Tie treba nalepiť na tie vyseparované vrecia. Prepáč to predtým nebolo tebe. Pomýlil som sa.

autor
24. jan 2023

@nelca84 Len mám strach, že či to nemôže nejako zneužiť. Ak to naozaj potreboval len taký účel, že aby mal dôkaz kašlem na to.

nelca84
24. jan 2023

a ako inak by sa to podla teba dalo pouzit, nez ako dokaz, ze tolko vriec odovzdal?

autor
24. jan 2023

Neviem viem len, že nie každý má čestné úmysly. A chlapi čo tam sú zamestnanci od nich to nepýtal. Myslím, že by to malo určite väčšiu váhu. Vraveli mi ale, že som mu nič nemal podpisovať. Poslali by ho s tým niekam. Ja som mu povedal, že nech sa sťažuje na obecnom úrade.

nelca84
24. jan 2023

no vies, ale pytat sa tu nezainteresovanych na svoje pracovne povinnosti je ako ked ja sa ta opytam, ci som mala kolegyni podpisat to tlacivo, s ktorym dnes za mnou prisla
treba pouzivat rozum

autor
24. jan 2023

@nelca84 Asi sme sa nepochopili. Táto debata žiaľ nemá zmysel. Pekný deň plný pochopenia prajem.

nikaeli
24. jan 2023

rodičia bývajú v mestskej časti, kde sú rodinné domy, farebné separačné vrecia si našli v predzáhradke prehodené cez plot 🤷🏻‍♀️
ak chce mať jasno v tom, komu vrecia dal, mal ich dávať každému na protipodpis.. nerozumiem kto vlastne chcel tvoj podpis a prečo ho chcel od teba - kto bol zodpovedný za rozdávanie vriec? ak ty nemáš s vreciami nič spoločné, načo si to podpísal?

autor
24. jan 2023

@nikaeli Tie dávajú na obecnom úrade. Aj s kodmi na skenovanie. Niekde robia aj tak, že sa povedzme zbiera plast. A ak tam tomu dotyčnému nájdu niečo iné vysypú mu to. Vnašej obci to tak nemáme. Tu by asi starostu ukameňovali. Normálne napríklad na dvor mu to vysypú, že tam mal niečo čo tam nepatrí. Tiež sa deje, že nemôže oskenovať každému to vrece. Lebo má napríklad v plastoch plienky. To je automaticky komunál. Niekto má aj takú drzosť, že si nalepia aj na komunál čisto. A potom sa hádajú,

nikaeli
24. jan 2023

potom by to mala robiť poverená osoba, ktorá rozdá vrecia a hneď aj nalepí kódy, odovzdá obyvateľovi na protipodpis a je to

nelca84
24. jan 2023

@nikaeli nerozumies, tu ide o odovzanie uz plnych vriec do zberneho dvora, ze ludia pytaju jeho podpis ako potvrdenie, kolko vyseparovanych vriec odovzdali

autor
24. jan 2023

@nelca84 Nikdy to tak nikto nerobil. Všetky vrecia sa skenujú to znamená, že to majú v systéme. Nič také nie je potrebné.

autor
24. jan 2023

@nikaeli Nie to si už občan nalepí. A potom sa to hromadne zbiera na vlečku. Chodí sa ešte s jedným autom. S takou ohrádkou vzadu. A všetky sa potom nahodia do tej čítačky To znamená, že chyba je v systéme na obci. Proste boja sa, že či to majú nahodené. Lebo na tom výpise im to často nepasuje. Lebo to poriadne neseparujú.

nelca84
24. jan 2023

ja ti rozumiem, pisala som nikaeli
@autor ked to nemas v naplni prace tak to nerob, jednoduche

autor
24. jan 2023

@nelca84 Ja viem ale chcem tým ľudom výjsť v ústrety. Pomáham im vyložiť ak majú niečo ťažké. Jednoducho mať s nimi dobré vzťahy. A zamestnanci nás často považujú za nič. Lacná pracovná sila.

nelca84
24. jan 2023

vsak pomoct im mozes ked chces a ked budu chciet podpis, tak povies, ze to mas zakazane

autor
24. jan 2023

@nelca84 Dakujem no už jedine tak.

nikaeli
24. jan 2023

@nelca84 máš pravdu, nerozumela som vôbec, o čo ide.. preto mi to nedávalo zmysel 🙈

maialeo
24. jan 2023

To, že si podpísal niekde niečo je NIČ. Nejaký zošit 😀