Mozu sa dat na spodok vyvyseneho zahodnu aj konare z vrby? Nezacne tam rast po case?
no mozes, prvy moj zahon bol z konarov ale burina krasne prerastala. teraz mam druhy rok kartonpapier pod zemou a niet ani buriny a mam krasnu zeleninu.
na youtube taky čech ma o tom dobre videa, uz ale asi nenajdem.
@alexandra2010 ale toto nie je o burine, toto je vrba, ta keď začne klicit, tak prerazi, môžeš tam dat kartónu koľko chces
@viestta myslela som ze odtrhnute suche kontre ako spodok zahonu a na to zem a do toho planty. Nad tym som neuvazovala ci bude rast vrba v zahone...
My mame tiez vo vyvysenych zahonoch najpr konare a potom hlinu aspom jej potom tak vela netreba
@alexandra2010 na spodok zahona sieťku proti krtom, na to aspoň 3 vrstvy kartónu, ďalšia vrstva drevo, hrube tenké ale hlavne také, čo nezačne icit. Na to vrstva mäkkého rastlinného odpadu, kompost a substrát alebo zemina pre miešaná s vyzretym kompótom. To je vrstvenie, ktoré udrží vlahu a vyzivi rastliny niekoľko rokov.
Jedine, ze by boli dôkladne vysušené alebo vyparene vo vriacej vode. Mohli by byť aj prehnane cez drvicku, ale aj tam je sanca, že začnú klicit