Ahojte mam doma vela plechovych doziciek ci uz vianocne to je jedno ale zaujima ma na co ich vyuzivate pocas roka ja len cez vianoce na kolaciky 😁😁
Tie veľké (zo susienok) na: žiletky pred deťmi v skrinke.
Mensie na: vatové tyčinky, bižutériu, tampóny.
Všetko pekne v esteticky zladenych dózičkách.
Ďakujem a čo sa tyka potravin? Nedaju sa nejak vyuzit? 🤔 mne je luto do nich davat blbosti na to asi urcene nie su, ni davam do nich len kolciky pocas vianoc ale nech rozmyslam ako rozmyslam neviem ako vyuzit 😁
V plechových dózach z UM mám múky, cukor, strukoviny, kakao, mleté orechy, mak, atď. Oblepila som ich kuchynskou samolepiacou fóliou, nalepila nálepku s názvom potraviny a mám ich všetky v skrinke - krásne to aj ukáže. Ak ich treba zvnútra umyť, žiadny problém. A kopec ušetrených peňazí za nákup toľkých dóz v obchode.
Na múku, cukor, ryžu, cestoviny, tarhoňu, strúhanku som kedysi používala prázdne sklenené dózy od kávy. Mala som ich označené obrázkami maľovanými farbami na sklo. Do plechovíc by som to moc nedávala, akosi nedôverujem tomu kovu v kombinácii s potravinami. Ale... mám ich po umelom mlieku, taktiež nájdeme bežne potraviny v konzervách.
Mne ostali plechové dózy po UM. Olepila som ich fóliou a pár mám ako dekorácie s vetvami ihličia, pár ako úschovňu na drobnosti ( lepiace pásky, perá, ceruzky, ...)