Využitie plechových dóz

2. mar 2021

Ahojte mam doma vela plechovych doziciek ci uz vianocne to je jedno ale zaujima ma na co ich vyuzivate pocas roka ja len cez vianoce na kolaciky 😁😁

katkamatka7
2. mar 2021

Mne ostali plechové dózy po UM. Olepila som ich fóliou a pár mám ako dekorácie s vetvami ihličia, pár ako úschovňu na drobnosti ( lepiace pásky, perá, ceruzky, ...)

lenkakravcova
2. mar 2021

Tie veľké (zo susienok) na: žiletky pred deťmi v skrinke.
Mensie na: vatové tyčinky, bižutériu, tampóny.
Všetko pekne v esteticky zladenych dózičkách.

autor
2. mar 2021

Ďakujem a čo sa tyka potravin? Nedaju sa nejak vyuzit? 🤔 mne je luto do nich davat blbosti na to asi urcene nie su, ni davam do nich len kolciky pocas vianoc ale nech rozmyslam ako rozmyslam neviem ako vyuzit 😁

viera77
2. mar 2021

V plechových dózach z UM mám múky, cukor, strukoviny, kakao, mleté orechy, mak, atď. Oblepila som ich kuchynskou samolepiacou fóliou, nalepila nálepku s názvom potraviny a mám ich všetky v skrinke - krásne to aj ukáže. Ak ich treba zvnútra umyť, žiadny problém. A kopec ušetrených peňazí za nákup toľkých dóz v obchode.

katkamatka7
2. mar 2021

Na múku, cukor, ryžu, cestoviny, tarhoňu, strúhanku som kedysi používala prázdne sklenené dózy od kávy. Mala som ich označené obrázkami maľovanými farbami na sklo. Do plechovíc by som to moc nedávala, akosi nedôverujem tomu kovu v kombinácii s potravinami. Ale... mám ich po umelom mlieku, taktiež nájdeme bežne potraviny v konzervách.