Dobrý deň. Potrebujem radu. Mám byt v prenájme od 1.6.2020 do 31.5.2021. Poslali mi vyúčtovanie za rok 2020. Volala som na bytové, no nevedia mi vyrátať spotrebu za určité obdobie. Ako to mám vyúčtovať nájomníkom? Aby zaplatili reálnu spotrebu resp.aby som im vrátila preplatok.Ďakujem.
Mne na bytovom povedali ze mam poziadat o osobitne vyuctovanie za mesiace ktore chcem.ale az ked mi pride vyuctovanie mam ziadat.musi sa to dat vsade.
Predpokladám, že ste 01.06. odpísali všetky merače
Na vyúčtovaní je konečný stav k 31.12. podľa toho vypočítate spotrebu nájomníkov.
Cena energií a všetky náklady sú uvedené na vyúčtovaní.
@nafka0483 ja som to odpisovala každý druhý mesiac, studenú a teplú vodu.
tak si prerataj celkovu sumu na celkovu spotrebu a podla toho trojcelenkou zistis, kolko sa kwdy spotrebovalo
Autorka - tak studenu a teplu vodu im budes vdiet vypocitat - mas pociatocny stav, priebezne stavy a odpises konecny stav.
Ale teplo asi nevypocitas...
Blbost.Musi sa to dat,bezne to robia. Ine je ze sa im nechce tak ta odpinkali. U nas napr.za poplatok ale urobia.
Ďakujem ženy, pomohli ste mi 👍😊vodu viem vypočitať a kúrenie bude tiež OK. Vyrátajú mi elektronicky reálnu spotrebu.
naaa tak potom super. som rada, ze uz to mas a vies ako na to
My sme menili elektrinu pred nedávnom na Slovakia Energy, docela pomohli aj s tarifom, odoberáme rovnako a niečo nám to robí na späť, ja by som preto volala na dodávateľa.
Prosím o radu pri vypocte vyúčtovania za elektrinu pre najomnika. Viem koľko spotreboval, mam FA len som si nie istá, či mám odpočítať preddavky, ktoré som mala stanovené alebo tie, ktoré som si ja umelo navýšila. Najprv som počítala s navýšenymi ale potom mi napadlo, že to by som nájomníkovi aj o toľko mala zvýšiť nájom a to neurobila. Neviem ci dobre rozmýšľam
Elektrina, plyn, voda máte napísané počiatočné stavy pri nasťahovaní, tak to viete rozrátať.