Vytopený byt a elektroinštalácia

scherylll
7. okt 2016

Ahojte,
prosím idem si po radu.. Dnes nás vytopila suseda, našťastie som bola doma ja aj ona, tak rýchlo vypla prívod vody, ale aj tak máme steny mokré a čo je najhoršie, vidno po stene ako voda tiekla do svetiel a takisto stekala na chodbe za rozvodnou skriňou. V jednej miestnosti svetlo nesvieti, len tak bzučí, inde svieti. Počula som názory len nechať vyschnúť, ale predsa sa chcem spýtať, čo ste robili tie, čo sa vám stalo niečo podobné. Ďakujem.

katarinapekna
7. okt 2016

@scherylll neviem poradiť,ale fakt ma zaujíma,ako sa k tomuto stavu dá prísť???????? Veď spustena voda má predsa svoj odtok nie steny či stropy.nechápem....

bosoriak
7. okt 2016

@katarinapekna ak praskne rura v stene, tak nema kade inokade odtiect.
@scherylll s elektrinou a vodou sa nehraj, zavolaj elektrikara.

scherylll
autor
7. okt 2016

@katarinapekna jej praskol nejaký ventil v toalete, neviem co presne, nevidela som to, a voda sa jej liala po wcku a chodbe a pretekala k nám.
@bosoriak veď ja som sa ani nehrala, vyplasena som bola, na asistencnej službe ZSE mi povedali, že to neriešia, z asistencnej služby poistovni, že ak niekoho pošlú mám si to zaplatiť, lebo to vraj vyschne..
Tak som chcela vedieť, čo iní robili v tejto situácii, či len ja panikarim zbytočne

anatalia77
7. okt 2016

No ja by som nepanikarila,ja by som si trhala vlasy..

bosoriak
8. okt 2016

@scherylll Tak ak by mne zatiekla elektrina, tak vypnem poistky a volam pohotovostneho elektrikara. A bolo by mi srdecne jedno, ci je to poistene alebo nie. To som tym chcela povedat, ze s elektrinou nie su zarty a s kombinaciou elektrina-voda uz vobec nie. Dufam, ze to dopadne dobre.

simsalabim
8. okt 2016

@scherylll mojho otca asi pred rokom takto vytopila suseda. Voda tiekla niekolko hodin, v noci im prasklo nieco vo WC a susedia spali tak tuho, ze sa ich niekolko hodin nedarilo zobudit, dvere bytu im uz isla otvorit policia, ked sa konecne zobudili. Vtedy uz bol vytopeny panelak az po prizemie. Ale k veci - vsetky skody sa odfotili a samozrejme, ze poistovna vsetko platila, od vymeny kobercov po malovanie a stierkovanie a vymenu spotrebicov (nastastie zasiahnute boli iba pracka, pevna linka a radio, ostatna elektronika bola na opacnej strane bytu). Otcovi najprv ponukli nizsiu sumu, ale napisal im nahnevany list, v ktorom im predlozil cenove ponuky na stierkovanie a malovanie a pod. a pytal sa ich, ci vedia zohnat lacnejsiu firmu. Nevedeli, takze nakoniec zaplatili podstatne viac. No ale treba povedat, ze vsetky opravy otec najprv riesil z vlastneho vrecka - takze aj ty teraz zrejme musis zohnat niekoho, kto urobi nevyhnutne zasahy. Elektrina je svina.