Vytopenie susedov

blbovina
14. júl 2014

Ahojte. Dnes rano nam zvonila suseda pod nami, ze sme ju vytopili. Deti mi vybrali hadicu z pracky a vsetka voda vytiekla na podlahu a samozrejme cez strop k susedom. Tvrdila mi, ze ma chytenu aj elektrinu. Pred chvilou tu bola znova a vravela, ze to ohlasila poistovni a ze pride na obhliadku poistovak tak chcela moje meno a ze sa mi ohlasi.
Prosim vas, viete mi povedat co bude dalej? Bojim sa, ze to budem musiet zaplatit a my nemame ani na stravu.
Je mi do placu.

klincek
14. júl 2014

@blbovina nemate poistenie bytu, ktore by zahrnalo aj tieto pripady? lebo bohuzial za skodu zodpovedate..ked zistis vyslednu sumu, skus sa so susedkou, pripadne s jej poistovnou, dohodnut na splatkovom kalendari.
ak poistku nemate, do buducna ju urcite zvazte, je to pomerne nizka suma oproti tomu, co vam moze usetrit, ked sa nieco stane.

sissy27
14. júl 2014

@blbovina tak nie raz sa stalo, že sme boli vytopení my alebo som vytopila susedov ja... ale ani raz sa nestalo, aby bola chytená elektrika - tá je predsa zaizolovaná, snáď nechce suseda tvrdiť, že majú holé káble bez izolácie naťahané v stene... a teda podotýkam, že raz suseda vytopila 8 poschodí, ona na 8. mala po členky vody, v byte pod nimi niagarské vodopády a ešte na prízemí tiekla voda po stenách a nikto nemal problém s elektrikou, takže by som si dala pozor, či ťa suseda nechce tak trochu obtiahnuť... voda z pračky mne takto vytiekla 2x a teda pod nami mali len mokré stropy, za dva dni bolo všetko ok, len premaľovali...
ak nie je na stravu, tak asi ťažko sa nájde na poistenie domácnosti, aj keď to nie je veľká suma a pre takéto prípady sa to hodí...

natuska87
14. júl 2014

Je to neprijemne, hlavne vtedy, ked nie ste proti takejto udalosti poisteni.Minuly tyzden sa to satalo mojej susede.Dohodla sa so spodnou najomnickou, ze skody uhradi....ale ona ma , nastastie, slusnu a nekonfliktnu susedu, tak ona povedala, ze vymaluju a susedka zaplati iba farbu....viem, ze vsade sa to takto neda poriesit.Skus jej navrhnut podobné....ak vie, ze ste v tazivej situacii, mozno bude ustretova...zalezi vsak od vysky skody....

blbovina
autor
14. júl 2014

@sissy27
@natuska87 no my sme na podnajme a ona tvrdila, ze jej to vyskratovalo elektrinu, ze jej to chytilo kable v strope v kuchyni
Nemozem dat byt poistit.
Budem platit ja za to ked jej pride ten poistovak to obhliadnut?

natuska87
14. júl 2014

Zrejme ano...ale, ako sme Ti tu radili viacere, skus sa ludsky dohodnut./ak sa da/...s tou elektrikou by bolo trosku viac prace a nakladov...vychadzate si s tou pani "vytopenou"?

blbovina
autor
14. júl 2014

@natuska87 no zatial bola mila tak uvidim, sme tu len treti tyzden nastahovani, takze ani netusim s kym sa da ako vyjst

hradnapani
14. júl 2014

@blbovina treba zistit u majitela bytu, ci ma byt poisteny, Ak mal trochu rozumu, tak tych par eur rocne si za to zaplatil, ved to su bezne situacie, ktore sa stanu kazdemu.
Ked pride ten poistovak, tak nebudes platit nic, nemas preco.

natuska87
14. júl 2014

@blbovina tak to skus, za to nic nedas, pripadne pripomen, ze ak bude ona potrebovat pomoc, radi pomôzete...clovek nikdy nevie...keby si byvala v nasej blizskosti, tak by Ti s tou elektrikou pomohol manzel....

blbovina
autor
14. júl 2014

@natuska87 skusim, my sme z Prievidze

blbovina
autor
14. júl 2014

@hradnapani majitel je prave na dovolenke tak musim cakat, pochybujem, ze ho bude mat poisteny, je to stary byt, ani nevedel, ze nejde elektrina v kuchyni a v jednej izbe

natuska87
14. júl 2014

@blbovina ufff, to je kus...my, okolie Tn....

blbovina
autor
14. júl 2014

@natuska87 no takze ludia, ktori by pomohli su daleko a takych, co ani sa za tebou neobzru ked nieco potrebujes, je plno
Dik za vsetko.

natuska87
14. júl 2014

@blbovina Ale...,nezufaj, to nie koniec sveta...aby sa nic horsie nestalo, drzim palce!

blbovina
autor
14. júl 2014

@natuska87 dakujem, si strasne zlata.

eikenella
14. júl 2014

@blbovina ak ste v podnajme, este nezufaj, u nas v panelaku je npr. povinne poistenie voci vytopeniu susedov, mozno to bude aj u vas, cize majitel domu by mal byt poisteny

blbovina
autor
14. júl 2014

@eikenella aha, tak pockam kym pride z dovolenky teda.
Ale to cakanie teraz!

eikenella
14. júl 2014

@blbovina ja by som mu asi zavolala, alebo sa informovala u susedov, ci take povinne poistenie maju. lebo ak ano, bude treba zohnat cislo poistky a vlastne malo by sa to nahlasit aj bytovemu druzstvu, aspon u nas to tak bolo - dali nam cislo poistky, ktoru mame nahlasit susedovcov ( oni si to uplatnovali zo svojho komercneho poistenia), my sme im to hradili z poistky bytoveho domu

blbovina
autor
14. júl 2014

@eikenella no ta suseda to uz hlasila tam, kde ma ona poistku a ze pride ten poistovak na obhliadku.

eikenella
14. júl 2014

@blbovina chapem, ale budes vyplnat tlacivo pre susedinu poistovnu, kde ako zodpovedny budes figurovat neviem ci ty, ci majitel bytu, a je tam aj kolonka, ze z akej poistky sa to ma uhradit, ak nejaka existuje - cislo poistnej zmluvy

blbovina
autor
14. júl 2014

@eikenella aha, tak to asi majitel bytu, lebo ona sa chcela spojit s nim, ze to musi s nim riesit.
Len to platenie ma strasi, lebo nemame penazi, sme na tom financne zle. Aj ked sa za to hanbim.

eikenella
14. júl 2014

@blbovina nemas sa za co, hlavne, ked clovek zije cestne

verkavb
14. júl 2014

@blbovina my ked sme boli v podnajme a vytopili sme susedou, slo to cez poistku majitela bytu. Ak by ju nemal slo by to asi z poistky tych susedov a majitel platil spoluucast (pripadne by vam mohol dat tu preplatit) ale ked maju oni poistku tak by si nemala platit vsetko len spoluucast

jojake
14. júl 2014

Nas vytopila susedka nad nami, preplatila nam vsetko nasa poistovna. Susedka mala platit len spoluucast. Nas ked vytopilo, tak to vyzeralo strasne v prvej chvili, ale postupne sme zistili, ze to nie je take hrozne. Mysli pozitivne - mozno ta spoluucast nebude vysoka, dohodni sa s nou na splatkach, hlavne komunikujte, hlavu hore. Po kazdej burke slnko zasvieti

sisaha
14. júl 2014

@verkavb neviem, ja si nemyslim, ze poistovna poskodenej si bude narokovat iba na spoluucast, pretoze vinnik nie je majitelka poskodeneho bytu. Poistovna jej to sice vyplati, ale plnenie si bude narokovat od skutocneho vinnika, t.j. od majitela prenajimaneho bytu. Ak ten poisteny byt nema, je mozne, ze tu malovku bude musiet zaplatit zakladatelka temy. To, ze elektrina vyskratovala - nie je skoda, proste boli mokre steny. Ked to uschne, bude to ok. Ide skor o tu farbu a flaky na stene.

dr_janka
14. júl 2014

Aj mne sa toto dnes stalo, ale nikoho som nevytopila. Mame novu kupelnu a drahu hydroizolaciu, takze akurat som sa nalakala a to som v 39.tyzdni. Obycajne byvaju prenajate byty poistene, takze treba pozistovat, az potom riesit. Drzim palce

blbovina
autor
15. júl 2014

Dakujem baby kazdej z vas.

scherylll
7. okt 2016

Ahojte, vidím, že diskusia je už staršia, ale nedá mi nezareagovať, a to nemyslím v zlom, koniec koncov táto udalosť je zrejme už vyriešená.. ale dá sa vytopiť tak, že vám nejde elektrika. Zrovna dnes sa nám to stalo, suseda nás vytopila, pekne vidieť ako tečie do svetla a to nesvieti, iba bzučí..

lily_89
31. okt 2016

Mne sa takisto podarilo vytopiť susedov, naša poisťovňa nám nechcela škodu preplatiť a tak sme sa obrátili na DASku, ktorá to vyriešila.