Vytie psa za majiteľom

27. nov 2022

Dobry vecer. Budeme to riesit aj s cvicitelom ale zatial sa opytam tu. Mame psika (sucku) ktory vzdy zavyja ked ideme z domu prec/ked ide z domu prec muz. Robi to len ked je tma. Ako reagovat na to ked muz ide do nocnej a to nase teliatko vkuse zavyja? Vie aj hodinu vkuse zavijat.
Dnes v noci bol aj muz doma ale mal u rodicoch auto a ona zacala zavijat o 5tej rano lebo prevdepodobne nevidela auto pred domom. Vysiel muz a ukazal sa jej a uz dobre bolo.
Riesit radsej ku nej druheho psika? Alebo sa to da odnaucit?

stellarstar
27. nov 2022

Je ten pes vonku či vo vnútri? Mne pomohlo malé zariadenie ktoré som dala na nábytok a keď začal zabíjať alebo štekať do zariadenie reagovalo a začalo vydávať zvuky čo len pes počuje a do 2 t s tým prestal

autor
27. nov 2022

@stellarstar Sem tam ju zoberieme cez den dnu. Ale na noc spava vonku. Hraciek ma tiez dost, pravidelne chodime na prechadzky, na cvicisko medzi psov. Takze aktivit ma podla mna dost. Mozno asi sa viac na muza naviazala.

estrella5
27. nov 2022

Lúči sa s ňou muž? Niektorí psíci tak vedia reagovať keď sa majiteľ láskyplne lúči pri odchode a/alebo prehnane víta pri príchode.

autor
27. nov 2022

@estrella5 luci, vzdy ju pohladka, "porozprava" a ide het.

beatrixx1525
27. nov 2022

Joooj dajte ju do vnútra, ona vás berie ako svoju svorku volá vás, chce s vami byť a vy ju necháte spať vonku na zime :(

autor
27. nov 2022

@beatrixx1525 je to stredoazijsky ovciak. My ju skoro kazde rano pustime dnu do domu ale po chvili zacne pachtit lebo jej je teplo. Keby to je mensie plemeno a nie strazny pes tak by mohla byt s nami vo vnutri. 🙂 dalsia vec je ta ze jej nechceme narusit zimnu podstielku. Aby sa nahodou nezacala presrstovat cez zimu.

beatrixx1525
27. nov 2022

Chápem všetko, mám borderku, tiež vydrží obsedieť dnu tak 15 minút a potom na dve hodiny ľahnúť na betón na zimu 😃 ale keď sme všetci doma chce byť s nami na gauči a mojkať sa, vtedy má "všetky ovečky v košiari". To zavíjanie mi naozaj príde že jej chýba člen svorky, možno keby ste ju mali častejšie za deň vo vnútri že by to pomohlo. Inak sú aj plemená ktoré sú vokálne, jednoducho potrebujú kecať 😃