Nemáte nejaku fintu, čo s vytahanymi ramenami na svetri? (tenký cardigan) Je to nový sveter z min. roka, mala som ho na sebe len raz a takto dopadol po roku na vešiaku v skrini. Aj som ho vyprala, vyzehlila, vytahance zostali. Ďakujem
@moonlight1210 dakujem, to namocenie pomohlo, su tam este male stopy, ale okrem mna si ich nikto nevsimne 🙂 a zacnem s tym skladanim, ako si pisala. Diky 🙂
@anonym0001 skus namocit na polhodiny do teplej vody s avivazou, potom jemne vyzmykat z neho co najviac vody, vytvarovat ho a nechat naplocho uschnut na podlozke.
Ja mam par takychto haklivych svetrikov, tak ich hned po vybrani z pracky este mokre “vytvarujem” (bud ponatahujem, lebo sa zvyknu zrazat, alebo im poupravujem niektore ozdobne casti - volaniky, atd.) a necham volne naplocho uschnut. A su ok.
Len je s tym prplacka.
A dobuducna pred uskladnenim na zimu poloz nan tenucky papier, tak poskladaj aj s tym papierom (aby bol vnutri) a daj do skrine. To aby si pre zmenu predisla tomu, ze sa ti za tych par mesiacov “zazehlia” na nom zahyby a sklady.