Vysvetlenie komplikovaného sna

11. jan 2021

Je tu niekto kto sa zaoberá výkladom snov? Dnešný ma zmiatol, väčšinou si viem sny vysvetliť sama pomocou snara ale tento je aj na mňa veľmi komplikovaný .. ďakujem 🙂🙂

deti95060810
11. jan 2021

však napíš na plochu - sem tam sa niekto chytí...

jumama
11. jan 2021

Sny neznamenaju u kazdeho cloveka to iste, odrazaju co zijes.. Ak su v nich tvoje vztahove postavy - ako rodicia, deti, manzel, kolegovia - vacsinou vtedy ukazuju nieco nespracovane, co prezivas, mozno v nich je riesenie tej situacie. A k vykladu snov presne z takehoto psychologickeho hladiska vysla koncom minuleho roka knizka manzelov Heretikovcov - Sny. Cize nie, necakaj snar, typu "vypadol ti zub, znamena to smrt". Ale skor naozaj zameranie sa na svoje vnutro, prezivanie, podvedomie - tam najdes, co sny znamenaju 🙂

autor
11. jan 2021

No už dlhšie sa hnevám na matku kvôli financiám, ale hnevám sa len vnútri, jej som nič nehovorim ani nevyčítam. V sne som jej to povedala- pohádali sme sa, následne som ju vyhodila z bytu (ako návštevu nie ako že by so mnou bývala)a potom som zvracala. To bolo všetko.

jumama
11. jan 2021

Mozno nieco uplne pravidve ukazuje tvoj sen - ze mozno toto by si asi chcela/mala spravit aj v realite - dohovorit mame, vyjasnit si to, oddelit sa od nej, nastavit si svoje hranice, ale zrejme to v realite nespravis (?), lebo mama je mama... , a preto je ti z toho hnevania sa mozno az zle?

janeninka
11. jan 2021

A co to pre teba znamena mat vlastne byvanie z kt.vies mamu vyhodiť? Ako si sa v tom sne citila?

autor
11. jan 2021

Mám vlastné bývanie, takže z tohto pohľadu nič ale skutočne som v spánku cítila že mi zviera žalúdok.

autor
11. jan 2021

A po tom ako som v sne dovracala si už nepamätám že by sen pokračoval. Jednoducho som vracala úplne to bolo realistické a vyčerpávajúce a potom nic

janeninka
11. jan 2021

A ako sa stavoas k teme konfliktu s mamou?

autor
11. jan 2021

@janeninka v reálnom živote by som jej to nepovedala, ale v tom sne mi to prišlo super....že konečne som povedala čo ms trapi

janeninka
11. jan 2021

A myslis ze by si vedela najst nejaky spospb akym by si to aj v realite vedela mame povedat? Co ti brani to urobit?

autor
11. jan 2021

@janeninka neviem som strašný stressman, ja už len pri pomyslení na to "odpadávam" .... viem

autor
11. jan 2021

Že by to nezobrala dobre a hnevala by sa, možno by sme opäť prerušili kontakt.

autor
11. jan 2021

V detstve som žila len s otcom, keď otec zomrel skontaktovali sme sa s matkou ... stále to vnímam že sme z časti cudzie

karolinakr
11. jan 2021

A možno ta len využiva
Nepoznam pozadie vasho pribehu nechcem jej krivdit ale pozri sa na to realne- chce byt s tebou či len kvoli prachom obnovila kontakt?
Odpovedz si.A že sa urazi...Sama vieš či ti to stoji za to
Ja som citala par knih videla par videi kde takto dcery z lasky nadviazali kontakt s mamou konečne boli šťastne a mam furt len peniaze z nich ťahala..

andreatytler
12. jan 2021

Ja to vidim jednoducho... netreba za tym hladat nejaku symboliku.
Mne to pride ze, v sne si urobila to, co tuzis urobit v skutocnosti. Mozno na to vela myslis alebo velmi intenzivne ze by si rada mame povedala pravdu ale kedze to nedokazes urobit v realnom svete, sniva sa ti o tom a v tom sne si to urobila.
To zvracanie za hadkou je reakcia na nieco velmi stresujuce... vela ludi by sa napriklad povracalo keby celili smrti a nejakym zazkrakom by prezili.

andreatytler
12. jan 2021

Mas v sebe konflikt kde na jednej strane tuzis mame povedat svoj nazor o financiach, ale zaroven sa bojis ze ju stratis. To ze jej to nemozes povedat, ta nici. Napis nam sem v com je podstata financneho prblemu... mozno poradime, ci je lepsie o tom s mamou hovorit alebo na to zabudnut.
Vies, laska mamy by mala byt bezpodmienecna. Mama proste lubi svoje dieta bez ohladu na to co sa stane. Dieta by sa nemalo obavat povedat mame cokolvek. Mozu sa pohadat ale nikdy by nemalo hrozit ze mama odide z tvojho zivota koli tomu ze sa v niecom nezhodnete. Takto to citi vacsina ludi. Ak si ty uz raz o maminu lasku prisla, mas obavy ze ju stratis znovu... proste nemas tu istotu co ma vacsina ostatnych ludi.☹

autor
12. jan 2021

@andreatytler požičala som jej peniaze (3000€) ešte ich nevrátila, nevadí, nechýbajú mi nejak veľmi ....ale proste vidím že si žije"na vysokej nohe" kupuje si drahé veci a mne hovorí že mi nemá z čoho vrátiť. A na Vianoce som sa veľmi veľmi hnevala lebo jej partnerovi kúpila dráhy telefón a mojej dcére, jedinej vnučke ktorú má dala ponožky. Nehovoriac o tom že stále nevrátila dlh. Prídem si že by som bola ako materiálna mrcha keby jej to poviem

andreatytler
12. jan 2021

Aha... no toto jednoznacne treba povedat. Niet divu ze ta to hneva. To by nahevalo kazdeho. Zial pocula som vela takych pripadov kedy sa peniaze poziciavaju v ramci rodiny a nie su vratene. Ta osoba co si ich pozicala sa tvari ze to bol dar. Ked si jej ich davala napisali ste aj niec na papier, ze jej ich davas a ze ti ich vrati alebo ste mali ustnu dohodu? Dohodli ste sa vyslovene ze je to pozicka a musi vratit? Padli tam presne tie slova alebo si to len tak chapala?
Ak uplynie dost dlha doba bez toho aby ich niekto na to upozornil, tak sa tvaria ze je to premlcane alebo zabudnute. Hnus je to. Ako dlho je to uz co si ich pozicala?
Vratila ti aspon malu ciastku? Spomenula to niekedy od tej doby co si jej peniaze pozicala?
@karolinakr je prekukla hned na zaciatku a to ani nevedela v com je tvoj problem.
Ja by som sa s nou porozpravala... cim skor tym lepsie, lebo ten hnev v tebe bude stale rast a potom bude tazke rozpravat bez emocii. Velmi jasne jej povedz ze potrebujes aby ti peniaze vratila hned. Ak aj nema celu ciastku hned, aby zacala splacat po ciastkach hned. Nehovor nic o to ako si zije... proste len strucne povedz ze tie peniaze potrebujes a hotovo.
Zial toto sa stava v rodinach a skoro vzdy to velmi narusi vztahy alebo uplne vztahy prerusi. Aj moj muz takto prerusil vztahy s jednym zo svojich bratov. Peniaze nikdy nedostal. Brat slubovala a potom uz aj slubovat prestal a tvaril sa ze je to premlcane. Velmi smutne.
Asi by si chcela mam mamu vo svojom zivote ale neviem ci je to dobre ju mat za takuto cenu.
Drzim palce. Daj vediet ako to islo.

seahorse27
12. jan 2021

V sne si urobila to, co tuzis urobit aj v skutocnosti, ale nemas na to odvahu - proste zelaci sen. Ta druha cast so zvracanim je pre mna symbolicka - nevies
“stravit” matkino spravanie, mozno aj to z minulosti, ked ste neboli v kontakte...

evkano1402
12. jan 2021

Ak citis, ze to mame nedokazes do oci povedat, ok.
Mozno potrebujes cas, alebo este dalsiu kvapku do pohara, kym pretecie. To je v poriadku. Hlavne sa upokoj, nacvic si, ako by si jej to povedala, ake slova by si pouzila. Najlepsie uplne jednoducho, bez vysvetlovania a argumentov a vyhovoriek.
Ale myslim, ze este potrebujes cas, to stravit a pochopit. Priprav sa, ako by si zareagovala, ak by tvoja mama vysla do protiutoku stylom, ze si lakoma, materialisticka, nevdacna a toto sa mame nerobi.
Pocula si o projekcii, teda premietanie vlastneho charakteru, chyb, zlyhani na ineho, najlepsie to ide rodicovi na dieta, alebo partnerovi na druheho partnera. Ona bude hovorit o sebe, ak bude tebe nadavat a ponizovat ta.
Ja si myslim, ze ako si sa citila dobre po tom sne (a vyvracani sa) este lepsie sa budes citit, ak naberies odvahu a ten sen zrealizujes.
Dobre by bolo pre teba, ak by si mame dokazala tak vnutorne odpustit, aj ked zrejme ona si nie vedoma nejakeho pochybenia a o ziadne odpustenie nestoji. Proste nech si tie peniaze uzije, aj keby ti ich uz nemala nikdy vratit. A poucit sa z toho a dalsie jej nepoziciavat. V klude si nacvic, ze ako jej povies len jednoduche nie. Nie mami, proste ti viac nepoziciam. Ziadne lebo, preto a tak.
Drzim palce.

nikk3y
16. jan 2021

Nezabudaj že vždy máme nejaké to podvedomie ktoré môže chcieť niečo a rozum to nechce pripustiť.
Čiže sa hneváš sa mamu a tvoje vnutro to takto vzalo do sna
nič vážne