Vie mi niekto vysvetliť, prečo ma PS v predvolebnom programe, že keď budem predávať nehnuteľnosť (byt, dom) tak ho musím najprv ponúknuť na odkúpenie štátu? Ako si to vy vysvetľujete?
Mila autorka, kym zacnes sirit polopravdy, naozaj by nebolo od veci precitat si cele znenie konkretneho bodu programu. Cele znenie mas citovane vyssie, cely program PS tykajuci sa byvania tu
https://progresivne.sk/programy/byvanie/#dostup...
@ohlala A ako to bude fungovať? Chcem predať byt za 150 tisíc a ponúknem ho štátu. A štát mi dá tých 150 tisíc? Alebo mi štát povie, že má vlastného znalca, ktorý ohodnotil byt na 100 tisíc a buď predám štátu za 100 tisíc alebo nemôžem predať nikomu?
Autorka, odcitovala som cele znenie a ako som spomenula, vykonatelnost zhodnotit neviem. Kedze sa konkretne pytas na byt v jednotnom cisle, tak do takejto transakcie ti stat zasahovat nebude.
sa nauč čítať 🙈
Na tomto profile sa k tomu vyjadruje niekto z PS https://www.facebook.com/SergejKaraPS, nepozerala som to ale mozno tam najdes nejake odpovede (ak ich teda hladas)
Autorka si hlúpa,alebo nevieš čítať? Predávas nehnuteľnosť so 6 a viac bytmi?
@ohlala Veľmi pekne ďakujem za link, už tomu rozumiem. Najprv som si myslela, že sa to bude týkať každého. Ale z toho vyplýva, že sa to bude týkať len developerov. Ono to dáva zmysel, pretože jedným z hlavných sponzorov PS je miliardár Chrenko, ktorý sa zaoberá výstavbou nehnuteľností. A keďže rastie chudoba a tie developerské projekty nebude mať kto kupovať, tak ich bude kupovať štát.
@doriiis Nie som hlúpa, len ma zneistilo video so Sulíkom, ktorý sa k tomu vyjadroval.
A to sa bezne predava nehnutelnost so 6 a viac bytmi? Neni tak zaobalene, ze ta nehnutelnost kt chcem predat sa nachadza v nehnutelnosti so 6 a viac bytmi?
@juliacenc Každý normálny človek to takto pochopil. Aj Sulík.
Autorka, ja Sulikovi v tejto veci pripisujem vselico, ale ze nepochopil tuto kratku vetu, rozhodne nie. Inac HB Reavis na Slovensku s developmentom podla medializovanych informacii koncilo a ich biznis sa myslim ani netykal byvania.
(Krmenie trollov na dnes mam zrejme vybavene, tak dovi niekedy nabuduce)
Správne si pochopila, je to opatrenie na ochranu úbohých developerov ktorým už za tie narýchlo zbuchane z najlacnejších materiálov postavene kralikarne nikto nechce zaplatiť nadhodnotené sumy, tak pomôže chrumkavý štát a pod ruskom zvýšenie počtu nájomných bytov odkúpi. Rovnaký odrb na bežných ľudí ako odškodnovanie majiteľov lyžiarskych stredísk. Proste nejako tie peniaze od chudákov k boháčom treba dostať lebo sponzor kampane nemá nikdy dosť.
Je to normalna praktika z nemecka (Sulik velmi rad "prebera" vsetko z nemecka🙄🙄🙄🤐). Okrem toho, ze sa tu v nemecku za ten papier plati (cast notarovi, cast statu- zalezi od spolkovej krajiny) a ide zvacda o sumu 25-50e, ide o to, ze obec ma zaujem skupovat podcenove byty. Cize, ked niekto bude chciet predat bytovy dom za 60tisic, tak ho musi najprv ponuknut obci a az ta, ked da povolenie (teda papier, ze to ona nechce odkupit), az vtedy sa moze dana nehnutelnost predat (ne)konkretnemu zaujemcovi. Ale pri netrhovych podprahovych sumach alebo pri velmi lukrativnom mieste to obec bude chciet odkupit a potom ma zaujemca o nehnutelnost smolu...
@katka700 Mne vŕtala v hlave ešte jedna myšlienka. Keďže PS chce zaviesť daň z dedičstva, tak každý normálny rodič, aby nepripravil svoje deti o 1/5 hodnoty zdedeného majetku, tak by ešte za života predal deťom byt napríklad za 1€. Tak či náhodou nechcelo PS takto vybabrať s ľuďmi, aby sa týmto spôsobom nevyhli dani z dedičstva, pretože najprv by ho museli ponúknuť za rovnakú cenu štátu.
Autorka,
prečo vo vsetkom vidis, ze niekto chce s tebou vybabrat?
Cenim si, ze sa aspon pytas, pretoze mnoho ludi ani nechape, ani sa nepyta ale ma "svoj nazor".
@zmrzlinka2021 Pretože nikdy nikto nerobil po voľbách to, čo pred voľbami sľuboval.
Ešte raz, toto sa vôbec netýka jednotlivých nehnuteľností. Ak niekto v obci/meste postaví bytový dom, tak bude jeho povinnosťou ponúknuť túto nehnuteľnosť obci. Ale obec ho nemusí kúpiť. Ide iba o prednostné právo, ak by obec chcela zabezpečiť nájomné domy, mala na to vyhradené financie a rozhodlo by tak zastupiteľstvo. Ak nie, tak si to vlastník bude predávať po vlastnej línii. Čiže žiadne také, že obce to musia odkupovať a developer má zarobené.
prepač asi isi pretože 6 a viac je jasný pojem
nevieš si nájs program ps ? ale tu rozbehneš niečo
všimla som si že je tu proti Ps robená kampan vo velkom, rôzne temy proti
a prečo ťa teda trápi akurát PS? 🙈
@zmrzlinka2021 nevšimla si si že proti ps sa tu robia rôzne diskusie ? a po volbach ani pes neštekne, už nebude nikto nič sa pytat ani vysvetlova a aj migranti zázračne zmiznu
Autorka,
treba si uvedomit jednu vec - vstupom do vladnej koalicie to nefunguje tak, ze "si spravim", ale potrebujete prijat spolocny uzus. Na splnenie danej veci a zmeny zakonov sa rokuje pomaly aj s horehronskym druzstvom, priprava zakonov je o dlhyyyych mesiacov, a nakoniec z nejakeho navrhu moze vyvstat nieco "obdobne" ale nie presne to, co bolo prezentovane stranou.
Pre mna nie su podstatne napr. konkretne sluby, ale su pre mna podstatne hodnoty strany. Ci strana chce aby sme patrili do vyspelej zapadnej spolocnosti, ktora je demokraticka, kde mladi ostavaju alebo nie.
Pre mna je to o hodnotach
@mondolina Pretože je všade, najviac pretláčané v médiach a podľa prieskumov je to po smere najsilnejšia strana.
Boze...ved to musi prejst naprv NIEKOLKYMI hlasovaniami a schvalovaniami. Co urcite neprejde. A fakt sa niekto riadi pri volbach programom????😁🤣😅😂
Ved kazdy slubuje lepsie skolstvo, zdravotnictvo, skolky, dochodky. Romy rokuce. Tomu fakt verite??🤣😅😁A splnil niekedy niekto nieco z toho?? To by sme tu uz mali druhe Svajciarsko. Ja ked vidim vo volebnom programe tieto body, tak ta strana u mna konci. Lebo to sa neda splnit, hlavne ked ludia chcu vsetko zadarmo.
S tymi migrantmi som akurat vcera citala vyrok uz ani neviem koho, nieco v zmysle, ze "trapi nas tu par ludi ktori sem pridu ako migranti, namiesto toho aby sme riesili hufy ludi, ktori pre nefukncnost tohto statu a politikov odchadzaju z tejto krajiny" - za mna bajecne vystihnute
Ta antikampan je silna, velmi silna, a ma jeden spolocny znak - sirit strach, nepokoj, agresivitu.
Tak to tu bolo aj pocas covid pandemie, aj ked rusky agresor napadol ukrajinu, tak je to aj teraz. Proste vyuzivat ludi pre ziskanie moci
a s čím máš ako vlastne problém konkrétne ?
@sara07 Tak prepáč, že sa snažím sledovať volebné programy a diskusie a videla som jednu so Sulíkom, ktorý to vytiahol. Ak mám voliť, tak chcem stranu, ktorá narobí najmenej zla a nie stranu, ktorá na mňa vyskakuje z reklám, bilbordov a dobre, že nevyskočí aj z chladničky, keď ju otvorím.
tak sa zameraj aj na ďalšiu najsilnejšou stranu, o nej nám tiež niečo povedz😉
nebud smiešna, kampan a silnu kampan majú absolutne všetci,
to je fakt úžasný dôvod čo si uviedla , vyslovene
na mna nepôsobia že majú silnu kampan napr.
ano máš pravdu taký smer alebo repubulika nenarobili zla ani nahodou
očividne zavadzaš pretože vytahuješ len čast informacii
Ak tato info pochadza z rozhovoru so Sulikom, tak nizsie je cele znenie, netyka sa to jednotlivych bytov, takze aj ak by to presadili, beznych vlastnikov sa to tykat nebude. A teda ide o opatrenie na zvysenie mnozstva najomnych bytov. Ci sa to da vykonat ako si predstavuju, aj so spravodlivymi cenami, nehodnotim.
Zýšime počet bytov v nájomnom bývaní miest a obcí vďaka zavedeniu povinnosti pre vlastníkov nehnuteľností pri odpredaji ponúknuť najprv túto nehnuteľnosť pre samosprávu a až potom pre komerčný trh. Povinnosť sa bude vzťahovať len na nehnuteľnosti, ktoré tvoria 6 a viac bytov a ponuka sa bude riadiť trhovými cenami vďaka čomu súkromný majiteľ nepríde o zisk.