Ahojte, kúpili sme rodinný dom na dedine, dom je krásny a veľký budu sa tam prerábať nejaké veci určite, ale mame informáciu od predávajúcej ze v dome zomrel jej brat na infarkt v kúpeľni, manzel sa mi smeje ze uz to bolo davno ale ja zvažujem ze po prerábke dám dom vysvätit mate s tým niekto skúsenosť?
tiež mi svokra doniesla svätenú vodu, našla som si "básničku" čo treba povedať a vysvätila som si všetky izby, keď sme sa nasťahovali....nechcela som volať nášho farára...
@1aduliatko1 tak stačí ked mi niekto da svätenu vodu a vysvatim si sama?
My sme si dali vysvätiť dom hned ako sme sa nasťahovali. Nie kvôli duchom a pod, je to podľa mňa normálne kedže som katolíčka. V pohode zavolaj aj kňaza a myslím že ochotne príde.
ja som si sama a dobre sa nám býva 😀 môžeš si aj kňaza zavolať, ak s tým nemáš problém.
@miriam11 práve preto to chcem riešiť moj muz ba také veci neveri a smeje sa mi nie je ani veriaci ale urobiť teda este pred prerábkou?
Pokiaľ to nie je extrém ktorý by bol prípad pre exorcistu, vysvätenie tebou je rovnako platné akoby to urobil kňaz... Rozprávala som sa o tom s tým našim a on mi to potvrdil...
@miriam11 a co sa vám n dialo v dome ak môžem vedieť, určite si to zariadim aby sme to vysvätili mamm pred tým rešpekt
Dobry den,
Nezvyknem sa zapajat do diskusii, clovek na to nema moc casu popri detoch, ale vasa diskusia ma zaujala. Nerobila by som si to na vasom mieste sama. Ked tak zavolat knaza. Tomuto sa venuju aj samani ( ano dobre pocujete). Viera neviera. Ak sa Vam nieco v dome deje, tak na to treba odbornika. Energia duse, ktora tu ostava a neodide nie je na zahravanie sa. Cistenie energii domu je ako oprava statiky domu, tiez si ju nespravitr sami ale zavolate odbornikov. Svatena voda sama o sebe nezmoze nic. Purpenou prasklinu na dome nezastabilizujete. Drzim palce aby to dobre dopadlo. Btw som veriaci clovek takze vam nepisem ako nejaky okultista ;)
To, že niekto zomrie neznamena problemy, znesvätenie.Proste proces života, ĺudia sa rodia, umierajú.Kvõli tomu by som nič nevysväcovala
Nezaškodi to samozrejme, ale napr.u nas zomrela susedka vdova byt sa prerobil, dáva do prenájmu, ale nemyslím, že tam straši ..
Keby to bola násilná smrť, možno potom...
Řekněte knězi, nevolejte žádné šamany, homeopaty, nedejte na rady nějakých bylinkařů na vykuřování, křídy, kyvadla, apod. Ono se to těžko rozlišuje, protože se můžou tvářit jako věřící, používat obrázky andělů apod. To je okultismus a naopak je to pozvání pro zlé duchy. Kněz je sám vysvěcen, má pomazané dlaně, na vysvěcení domu používá k tomu určené modlitby.
Čo najskôr zavolať kňaza, ešte pred prerábkou. Predsa kňazské požehnanie je iné ako naše laické.
Vysvätiť dom si môžeš aj Ty sama...pokiaľ sa v ňom nič nadprirodzene nedeje, bude to úplne stačiť.